پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۰۷۲۹
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۸
طوفان شن که از روز شنبه بخش‌هایی از شرق استان کرمان مانند ریگان و فهرج را درگیر کرده است، اگر چه تا کنون تلفات جانی به دنبال نداشته است، اما مردم این مناطق را با مشکلات تنفسی مواجه کرده است تا بار دیگر یادآور شد که برای کاهش آلام مردم این مناطق برنامه‌ریزی زیادی انجام نشده است.

شعارسال:سال‌هاست که ساکنان مناطق شرق کرمان به‌ویژه شهرستان‌های ریگان و فهرج با معضل طوفان‌های شن دست و پنجه نرم می‌کنند. خشک شدن منابع آبی از جمله قنوات، چشمه‌ها، رودخانه‌های فصلی و دریاچه‌ها و حوزه‌های آبگیر منطقه که تبدیل به منبع اصلی ریزگرد‌ها شده‌اند در کنار قرار گرفتن در مجاورت کانون‌های گردوغبار در کویر لوت و همچنین وجود باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان باعث شده است مردم این مناطق بار‌ها با مصیبت گرد و غبار مواجه شوند. پدیده‌ای که بیماری‌ها و مشکلات تنفسی را برای مردم فهرج و ریگان رقم می‌زند.

به گفته افراد محلی طوفان شن از روز شنبه شرق استان را درنوردیده و شرایط به حدی وخیم است که دید افقی در شهرستان ریگان به زیر ۱۰ متر کاهش‌یافته و رفت‌وآمد مردم نیز با چالش جدی مواجه شده است.

حسین دهگان عضو شورای شهرستان ریگان با بیان اینکه شهرستان ریگان در جنوب شرق استان کرمان واقع شده است، می‌گوید: در این منطقه با طوفان شن درگیر هستیم؛ به نحوی که در دو روز گذشته این طوفان حدود ۳۰ میلیارد خسارت به مزارع و باغات کشاورزی شهرستان ما وارد کرده است. البته این طوفان تا زمان خروج از استان ادامه داشته و احتمالا خسارات بیشتری نیز برجای می‌گذارد.

وی ادامه می‌دهد: جاده‌های روستاهی در برخی نقاط مسدود شده و یک میلیارد تومان فضای سیز و گلخانه‌ها را از دست داده‌ایم، نزدیک ۵۰۰ میلیون توما خسارت نیز به زیرساخت‌های عمرانی ریگان مانند آسفالت و تیر‌های چراغ برق وارد شده است.

نماینده ریگان در شورای استان کرمان با بیان اینکه شرایط به قدری وخیم است که ناچار شدم مسیر ۳۰، ۴۰ کیلومتری را طی ۳ ساعت طی کنم، می‌افزاید: در همین شرایط که رانندگی خطرناک است حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر راهی بیمارستان شده‌اند و حتی ناچار شدیم عده‌ای را به بم اعزام کنیم. البته تا کنون خسارت جانی نداشته‌ایم.

وی با اشاره به خانه‌نشین شدن مردم ریگان در اثر طوفان شن دو روز گذشته ادامه می‌دهد: از روز شنبه دانش‌آموزان به مدرسه نرفته‌اند. حال اگر وضعیت به‌گونه‌ای شود که بچه‌ها روز چهارشنبه بتوانند به مدرسه بروند کلاس‌های درس پر از خاک است و باید مدارس خاکروبی شوند تا دانش‌آموزان دچار تنگی نفس نشوند.

دهگان اظهار می‌کند: در جا‌هایی که لوله آب ترکیده و آب به معابر سرریز شده است شن و گرد و غبار چسبناک شده و همین گل و لای روی سر وصورت مردم نشسته و وارد خانه‌ها می‌شود این مساله هم بر مشکلات ما دامن می‌زند.

راه مواصلاتی ۶۰ روستای قطع شده است


عضو شورای شهرستان ریگان عنوان می‌کند: حدود ۱۵ روستای اطراف ریگان به دلیل شرایط آب و هوایی و باد‌های ۱۲۰ روزه‌ای که از سمت سیستان و بلوچستان مهمان ما می‌شوند خالی از سکنه شده‌اند. همچنین مسیر ارتباطی حدود ۵۰،۶۰ روستای اطراف ریگان مسدود شده است که با وضعیت طوفانی فعلی باز کردن این مسیر‌ها سخت و حتی غیر ممکن است.

او با اشاره به اینکه طرح مالچ‌پاشی که مدتی پیش شروع شده بود خیلی خوب جواب داد و باید ادامه یابد، می‌گوید: برای کاهش ریزگرد‌ها ضروری است کمربند فضای سبز در اطراف این مناطق ایجاد کنیم که روی آب و هوا نیز تاثیری مثبت خواهد داشت. چنانکه در خوزستان نیز فضای چندی هکتاری را اختصاص به فضای سبز داده و کمربند سبزی را در اطراف این استان ایجاد کردند که باعث کاهش گرد و غبار شد اما چون این اقدامات هزینه‌بر است، کسی به فکر انجام آن نیست.

دهگان از می‌خواهد که صدای او را به گوش شورای عالی استان‌ها، وزارت کشور و هر نهادی که می‌تواند به مردم این مناطق کمک کند برساند، تا مگر برای کاهش این پدیده و ایجاد فضای سبز تدبیری اندیشیده شود.

عضو شورای شهر فهرج: حتی بیمارستان نداریم که به آن مراجعه کنیم

کاظم انوری نژاد عضو شورای شهرستان فهرج یکی دیگر از شهرستان‌های درگیر طوفان شن به رویداد۲۴ می‌گوید: با شروع طوفان شن از روز شنبه مدارس بخش «نگین کویر» شهرستان فهرج در تمام مقاطع تحصیلی تعطیل شده است.

وی ادامه می‌دهد: مردم این منطقه غالبا کشاورز هستند و این طوفان باعث شده که مردم خانه‌نشین شده و قادر به کار نباشند. میزان گرد و خاک به قدری بالاست که نفس کشیدن را نیز برای مردم با مشکل مواجه کرده است.

عضو شورای شهرستان فهرج با اشاره به اینکه طوفان شن از سوی جنوب استان می‌وزد و ضروری است این مناطق نهالکاری شده و در آن‌ها فضای سبز ایجاد شود، اظهار می‌کند: شرایط آنقدر بد است که دراین چند روز افراد زیادی راهی درمانگاه شدند. از آنجاییکه بیمارستان شهرستان فهرج در این منطقه شروع به کار نکرده است و تختخواب ندارد مردم ناچارند به درمانگاه مراجعه کنند. درمانگاه هم امکانات کمی دارد و مردم را به بیمارستان ریگان یا بم ارجاع می‌دهد.

وی می‌افزاید: در حال حاضر هیچ سازمان امدادی به کمک ما نیامده است و به ما اطلاع داده‌اند که این شرایط تا چهارشنبه هم ادامه دارد.

انوری‌نژاد خاطرنشان می‌کند: طوفان شن گاهی از سمت شمال شهرستان و گاهی از سمت جنوب شهرستان می‌وزد که به ویژه برای بخش کشاورزی نابود کننده هستند. شرایط زندگی به دلیل این طوفان‌های مداوم و گردو غبار آنقدر سخت است که در این شهرستان تعداد بیماران ریوی بالا بوده و اکثر مردم مبتلا به آسم هستند.

مالچ پاشی کافی نیست

نماینده فهرج در شورای استان کرمان تصریح می‌کند: در سمت شمال شهرستان سازمان منابع طبیعی اقدام به کاشت نهال کرده است، اما در بخش جنوب شرق شهرستان تنها مالچ پاشی شده است که به نظر من جوابگو نبوده و تغییری ایجاد نکرده است.

بخش‌های از کشور ما مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، بخش‌هایی از خراسان جنوبی و بخش‌هایی از کرمان در سال‌های اخیر با پدیده‌ای به نام ریزگرد‌ها مواجه شده‌اند از سوی دیگر طوفان شن و باد‌های ۱۲۰ روزه نیز همواره مهمان بخش‌هایی از این مناطق بوده‌اند با این حال، اما سازمان‌های منابع طبیعی و محیط زیست فکری برای جلوگیری از این اثرات طبیعی یا حداقل کاهش آثار منفی آن نکرده‌اند. موضوعی که باعث شده جان مردم این مناطق به خطر افتد بی‌آنکه فریادرسی داشته باشند.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری رویداد24، تاریخ انتشار:23بهمن ماه 1398، کدخبر:www.rouydad24.ir،203933

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین