پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۱۰ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 30
کد خبر: ۲۷۸۲۳۰
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
قرار است دانشجویان از ۱۷ خردادماه به دانشگاه‌ها بازگردند، مسئولان دانشگاهی باید برنامه‌های رعایت فاصله‌گذاری و پروتکل‌های بهداشتی در دانشگاه‌ها را در دستور کار خود قرار دهند.

شعار سال: تعدادی از دانشجویان در این روز‌های کرونایی قصد بازگشت به دانشگاه‌ها را دارند. البته براساس برنامه ریزی‌ها قرار است که فعالیت حضوری دانشجویان در گام اول با دانشجویان کارشناسی ارشد آغاز شود و آنطور که منصور غلامی وزیر علوم اعلام کرده است دانشجویان کارشناسی ارشد می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از ۱۷ خردادماه به دانشگاه‌های خود بازگردند.
یکی از مشکلات بازگشایی دانشگاه‌ها خوابگاه‌ها هستند. چراکه دانشجویان از شهر‌های مختلف وارد خوابگاه‌ها می‌شوند و در اتاق‌های چند نفره جمع می‌شوند.
به گفته وزیر علوم خوابگاه‌های دانشجویی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی خواهند شد، این پذیرش بر اساس ظرفیت پیش بینی شده برای خوابگاه‌ها صورت خواهد گرفت. در واقع دانشگاه‌ها برنامه‌هایی را ارائه داده‌اند که دانشجویان را بر اساس برنامه زمانی مشخص در خوابگاه‌ها توزیع کنند؛ بنابراین همه دانشجویان با یکدیگر در یک زمان مشخص در دانشگاه حضور نخواهند داشت.
همزمان با دانشگاه‌های وزارت علوم، دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز که زیرمجموعه وزارت بهداشت است بازگشایی می‌شوند.

حمید اکبری، قائم مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت در این‌باره می‌گوید با توجه به مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا در خصوص تداوم فعالیت‌های آموزشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در ترم جاری و فراهم آوردن زمینه حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها از تاریخ ۱۷ خرداد پیرو مباحث به عمل آمده در جلسه وبیناری ۲۹ اردیبهشت، دستورالعمل جدید با امضای سه معاون وزارت بهداشت به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.
به گفته وی در این دستورالعمل تاکید شده است که با توجه به وضعیت کلی استان، شهرستان محل استقرار دانشگاه یا دانشکده اقدامات لازم با رعایت پروتکل‌های بخشی و علی الخصوص دستورالعمل معاونت بهداشت انجام گیرد.
در این باره علی اکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز معتقد است اولویت بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها با دانشجویان دوره کارشناسی ارشد است.
ادامه آموزش الکترونیکی در دانشگاه‌ها
علاوه بر استمرار آموزش دروسی که کماکان به صورت الکترونیک قابل ارائه است در مواردی که لازم است کلاس‌های حضوری برای رفع اشکال و یا تکمیل آموزش دروس مذکور برگزار شود. برنامه‌ریزی لازم به عمل آید تا کلاس‌های مذکور به صورت فشرده برگزار شود. امتحان این دروس پس از اطمینان ارائه آموزش کامل محتوای دروس با هماهنگی اساتید و اداره آموزش واحد مربوط به عمل می‌آید.
براساس دستورالعمل وزارت بهداشت؛ ارائه دروس عملی و آزمایشگاهی همه رشته‌ها در مواردی که مستلزم تماس با بیمار نیست در گروه‌های کوچک‌تر که امکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی میسر باشد صورت می‌گیرد و برای مواردی که مستلزم کار با بیمار است به ماه‌های تیر و مرداد منتقل خواهد شد.
همچنین آزمون‌ها در نیمه دوم مردادماه به پایان می‌برسد ولیکن در صورت ضرورت با تصویب شورای آموزشی دانشگاه از فرصت نیمه اول شهریور ماه به این منظور استفاده شود. برگزاری آزمون‌ها به صورت حضوری و یا مجازی با استفاده از ظرفیت مراکز آزمون الکترونیک بر اساس مصوبه شورای آموزش دانشگاه بلامانع است.
البته همچنان در این دستور العمل، راه حل خاصی برای حضور دانشجویان در خوابگاه‌ها اندیشیده نشده چراکه چالش مهم بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌ها خوابگاه‌ها هستند و فقط به این جمله اکتفا شده که «فراگیرانی که برنامه‌های آموزشی خود را به اتمام می‌رسانند موظفند در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به تخلیه خوابگاه اقدام تا امکان استفاده بهینه از ظرفیت خوابگاه و اختصاص آن به سایر دانشجویان و رعایت استاندارد فاصله گذاری اجتماعی با هدف حفظ سلامت و ایمنی فراگیران میسر شود.»
دانشگاه‌ها باید برنامه جدی و حساب شده‌ای را برای بازگشت دانشجویان داشته باشند چراکه اگر برنامه‌ها مناسب نباشد ممکن است بحران کرونا و موج شیوع گریبان‌گیر دانشگاه‌ها شود.

شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آنا، کدخبر: 492364، تاریخ انتشار: 8خرداد 1399، www.ana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین