پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۸۷۲۲
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۳
همراستا با فرمایشات مقام معظم رهبری و توصیه‌های معظم له به نمایندگان مجلس یازدهم در خصوص ضرورت کار کارشناسی، انجمن‌های علمی با سابقه اثبات شده و عملکرد مسبوق به سابقه خود، می‌توانند بعنوان یکی از قدرتمندترین بازوان کارشناسی و نظارتی داوطلبانه مورد استفاده مشاوره‌ای شخص نمایندگان و کمیسیون‌های تخصصی قرار گیرند. استفاده از چنین ساخت‌های کارشناسانه‌ای در مجلس شورای اسلامی، امری جدید نبوده و حداقل از سابقه‌ای چندین ده ساله برخوردار است. در سه دوره اخیر مجلس نیز، توجه و تاکید خاصی بر استفاده از چنین ظرفیت کارشناسانه‌ای صورت گرفته و امید می‌رود در مجلس یازدهم، شاهد نظام‌مند و رسمی شدن، شیوه‌های همکاری متقابل باشیم.

شعار سال: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، یکی از الزامات در رأس امور بودن مجلس را حضور نمایندگان فعال، منظم، پاکدست، امانتدار و دارای شناخت از شرایط و اولویت‌های کشور دانستند و با تأکید بر اینکه «اقتصاد و فرهنگ» در صدر اولویت‌های کشور است، نمایندگان را به مسائلی همچون اولویت دادن به معیشت طبقات ضعیف، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد مثل اشتغال و تولید و تورم، رعایت تقوا و انصاف در انجام وظایف نظارتی، موضع‌گیری‌های انقلابی در حوادث مهم و تعامل برادرانه با قوای مجریه و قضائیه توصیه کردند.

انجمن‌های علمی، مصادیق اجرایی پیام رهبر به مجلس یازدهم
رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از آغاز دور جدید مجلس و رخ نمایاندن این پیشانیِ باشکوه و درخشان مردم‌سالاری اسلامی در برابر چشم جهانیان، از همت و انگیزه ملت برای تشکیل مجلس تشکر کردند و به منتخبان جدید تبریک گفتند. ایشان تعبیر امام راحل مبنی بر در رأس امور بودن مجلس را جامع‌ترین توصیف برای شأن و وظیفه مجلس دانستند و افزودند: اگر قانون را راه کشور به سمت قله‌ها و مقصد‌های معین شده در قانون اساسی بدانیم، مجلس، متعهدِ این ریل‌گذاری و رهگشایی حیاتی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر لزوم حرکت همگان در مسیر قانون، به ظرفیت‌های موجود برای ضمانت اجرای قانون در قوه قضائیه و همچنین در خود مجلس نظیر حق تحقیق و تفحص، حق ردّ و قبول مدیران ارشد دولت و حق تذکر، سؤال و استیضاح اشاره کردند و گفتند: اگر قانون، درست و بسنده و قابل اجرا باشد و از ضمانت‌های اجرای آن به‌درستی استفاده شود، کشور به هدف‌های والای خود دست می‌یابد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر نقش اساسی نمایندگان در نشاندن مجلس در جایگاه شایسته آن، افزودند: آنگاه که نمایندگان مجلس با شناخت درست از شرایط و اولویت‌های کشور و با کارشناسی، حضور فعال و منظم، پاکدستی و امانتداری، وظایف خود را انجام دهند، مجلس نقطه امید مردم و نقطه اتکاء مجریان و به معنی حقیقی در رأس امور کشور خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، سرگرم شدن به حواشی زیان‌بار، وارد کردن انگیزه‌های ناسالم شخصی و جناحی، سهل‌انگاری در کار و دسته‌بندی‌های ناسالم قومی و منطقه‌ای را آفات عمده نمایندگی مجلس دانستند و با تأکید بر اقتصاد و فرهنگ به‌عنوان دو اولویت اصلی کشور، گفتند: در باب اقتصاد، علاوه بر مشکلات عمده مشهود، نمره مطلوبی در باب عدالت در دهه پیشرفت و عدالت به‌دست نیاورده‌ایم و این واقعیتِ ناخواسته باید همه را به تلاش فکری و عملی در باب معیشت طبقات ضعیف به مثابه اولویت وادار سازد.

ایشان برای رفع این نقیصه، اصلاح خطوط اصلی اقتصاد ملی مانند «اشتغال، تولید، ارزش پول ملی و تورم» و «مبنا قرار دادن سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی» را مورد توجه قرار دادند و با اشاره به یک وظیفه نزدیک مجلس یعنی تنظیم برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کردند: توجه به این وظیفه و نیز توجه به کاهش نقش تعیین‌کننده نفت خام در منابع مالی دولت که فرصت مغتنمی برای ترسیم خط اقتصادی کشور است، توصیه دیگر اینجانب به شما عزیزان است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر رعایت تقوا و انصاف و اجتناب از حُب و بغض‌های شخصی و جناحی در انجام وظیفه نظارتی مجلس، افزودند: همکاری نمایندگان با یکدیگر، درهم‌تنیدگی تجربه مجربان با شور و حرارت جوانان و تازه‌واردان، مسابقه در عملِ پاکیزه و نیکو و عدم مسابقه در احراز این یا آن جایگاه، موضع‌گیری‌های انقلابی در حوادث مهم جهانی و داخلی، اهتمام به مرکز پژوهش‌ها و دیوان محاسبات، صدور آرامش و اطمینان به افکار عمومی کشور در نطق ها، تعامل برادرانه با قوای مجریه و قضائیه، نسخ قوانین زائد و مزاحم و اجتناب از تکثر و تراکم قوانین، توصیه‌های دیگر این جانب به شما نمایندگان ملت است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با ابراز اطمینان از اینکه رعایت این سرفصل‌ها به ملت ثابت خواهد کرد انتخاب آنان درست بوده و میل به حضور در انتخابات را افزایش خواهد داد، در پایان از نمایندگان دوره پیش مجلس بویژه از رئیس پر انگیزه و پر تلاش آن آقای دکتر لاریجانی قدردانی کردند.

توانمندی کارشناسی مجلس چگونه محقق می‌شود:
بهره مندی از توانمندی‌های کارشناسانه مجلس به شیوه‌ها و روش‌های مختلفی همانند شاخص حداقل مدرک تحصیلی برای ثبت نام، فعالیت تخصصی در کمیسیون ها، استفاده از ظرفیت‌های مشاوره‌ای برای نمایندگان و کمیسیون‌های تخصصی، استفاده از ظرفیت مشورتی فراکسیون‌ها، بهره مندی از ظرفیت‌ها و گزارشات نهاد‌های نظارتی، استفاده از ظرفیت کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس و در نهایت استفاده از ظرفیت نهادی انجمن‌های علمی محقق می‌شود.

انجمن‌های علمی و نهاد‌های بالادستی آن‌ها (نظیر اتحادیه‌ها و شورای انجمن ها) در چند حوزه فعالیتی وزارت عتف (بالغ بر ۳۵۰ انجمن علمی)، وزارت بهداشت، درمان و آمزش پزشکی (حدود ۲۵۰ انجمن علمی)، حوزه علمیه (حدود ۵۰ انجمن علمی)، با عضویت حدود ۲۵۰ هزار متخصص و فرهیخته علمی و حوزی کشور و همچنین سطح بندی و حوزه بندی رشته‌ای و موضوعی، شرایط بسیار مهیایی را برای نمایندگان محترم مجلس جهت مشاور یابی، مشاوره پذیری و بهره مندی از خدمات داوطلبانه کارشناسی مهیا نموده است.
این فهرست بنوعی دیگر، می‌تواند با تعریف امضای مشورتی انجمن‌ها ذیل کلیه لوایح و طرح‌ها، شرایط را برای تقویت توان کارشناسی این مستندات قانونی، فراهم سازد.
لازم بذکر است که پیشنهاد بهره گیری از توان کارشناسی انجمن‌های علمی در مجلس شورای اسلامی بشکل مشاوره به نمایندگان محترم یا مشاوره به کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها، موضوع جدید و ناشناخته‌ای نبوده و حداقل در سه دوره اخیر مجلس (مجلس یازدهم، دهم و نهم)، بشکل مستمر، اما غیر رسمی، مورد استفاده قرار گرفته است. امیدواریم در مجلس یازدهم، بر اساس پیشنهادات، جهت دهی‌ها و تاکیدات مقام معظم رهبری و الزامات دنیای جدید به سیاستگذاری‌های تخصصی و مصوب سازی قوانین بشکل جامع و مانع، این توان کارشناسی و نظارتی داوطلبانه، بشکلی نظام‌مند، مورد توجه و بهره برداری قرار گیرد.

اختصاصی پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

اخبار مرتبط
برچسب ها: شعار سال ، رهبر معظم انقلاب ، انجمن های علمی ، توصیه های مقام رهبری به نمایندگان ، توصیه های رهبری به نمایندگان مجلس ، کارشناسی انجمن های علمی ، ظرفیت مشاوره ای انجمن های علمی ، اهمیت انجمن های علمی ، مجلس یازدهم ، کارایی انجمن های علمی در موارد کارشناسی ، آغاز مجلس یازدهم ، ویژگی های نمایندگان مجلس ، اولویت معیشت مردم ، معیشت مردم ، معیشت طباقت ضعیف ، اهمیت اشتغال ، اهمیت تولید ، مردم سالاری اسلامی ، ضمانت اجرای قانون در قوه قضائیه ، جایگاه مجلس شورای اسلامی ، آیت الله خامنه ای ، توصیه های رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس ، آفات نمایندگی مجلس ، اصلاح اقتصادی ، عدالت اقتصادی ، پیشرفت اقتصادی ، سیاست اقتصاد مقاومتی ، کاهش نقش نفت در بودجه ، بودجه غیر نفتی ، توانمندی کارشناسی مجلس ، ظرفیت کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس ، ظرفیت مشاوره ای نمایندگان مجلس ، ظرفیت انجمن های علمی ، انجمن های علمی و مجلس شورای اسلامی ، سیاستگذاری در مجلس ، انجمن های علمی و کارشناسی مجلس ، کارشناسی در مجلس با انجمن های علمی
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین