پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۲۸۵۲۹۶
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۶
نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: اگر مستاجران در قراردادها واقعیتی را درباره تعداد افراد یا نسبیت اعلام نکنند، قرارداد اجاره به راحتی فسخ می‌شود.
شعار سال : با توجه به افزایش بی‌سابقه اجاره بها به ویژه در کلان‌شهر‌ها ناشی از افزایش قیمت مسکن، ارز و ... مستاجرانی که درآمد آن‌ها نسبت به سال گذشته تغییری نداشته، اما امسال باید اجاره بیشتری را بپردازند، ناچار شدند به مناطق پایین‌تر بروند و متراژ واحد را کاهش دهند.
امسال با سخت‌تر شدن شرایط اقتصادی و کاهش قدرت خرید، خانواده‌ها مجبور شدند با همان تعداد اعضا در واحد کوچک‌تری مستقر شوند که همین موضوع مشکلاتی را به دنبال داشت از جمله اینکه همسایه‌ها به میزان مصرف انرژی در واحد مجاور خود معترض می‌شوند.
در این شرایط دیده شده است که عده‌ای به ناچار تعداد اعضای خانوار را دقیق اعلام نمی‌کنند یا اینکه پس از امضای قرارداد و سکونت در واحد، تعداد افراد این خانواده افزایش می‌یابد.
حسام عقبایی درباره این قرارداد‌ها و امکان اعتراض به مستاجر گفت: قاعدتا در شرایطی مستاجر دروغی را مطرح کند، مدیر ساختمان به دلیل ارتباطاتی که با تمام ساکنان ساختمان دارد متوجه تعداد افراد ساکن یک واحد خواهد شد در این شرایط طبق قانون تملک آپارتمان‌ها و آیین نامه اجرای آن و قانون مالک و مستاجر؛ موجر می‌تواند بر اساس این قوانین قرارداد اجاره را به راحتی فسخ کند.
وی با تاکید بر اینکه مشاوران املاک در تنظیم قرارداد‌ها باید به این موضوعات توجه داشته باشند، اظهارداشت: این الزام است که تعداد، جنسیت و اسامی مستاجران باید در قرارداد‌های اجاره نوشته شود.
عقبایی افزود: این موضوع بسیار جدی گرفته می‌شود چراکه شاهد ناهنجاری‌هایی در اجتماع هستیم و فقط بحث کتمان تعداد مستاجران در یک واحد مطرح نیست. ممکن است فردی اعلام کند که متاهل است و برای خانواده ۴ نفره واحد را اجاره کند، اما پس از استقرار به جای افراد گفته شده، نفرات دیگری در این واحد رفت و آمد داشته باشند و موجب نارضایتی همسایه‌ها شوند.
نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: در صورت پنهانکاری مستاجر یا دروغگویی وی هم مدیر ساختمان به نمایندگی از همسایه‌ها و موجر می‌توانند اعتراض خود را اعلام کنند که در این صورت قرارداد فسخ می‌شود.
وی ادامه داد: همواره به مشاوران املاک گفته می‌شود که جزییات مستاجران را در قرارداد ثبت کنند چراکه ممکن است شاهد هم‌خانگی افرادی شویم که نسبتی با یکدیگر ندارند که در این حالت بحث در حد توصیه نیست بلکه قانون در این باره مشخص و واضح است.
عقبایی در پاسخ به این سوال که در صورتی که موجر و مستاجر در این باره توافق کرده باشند و مشکلی بین مستاجر و موجر نباشد آیا همسایه‌ها حق اعتراض خواهند داشت، گفت: اگر اجاره واحد به فردی برخلاف قانون باشد همسایه‌ها می‌توانند موضوع را از مراجع قضایی پیگیری کنند.
 

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد ، تاریخ انتشار:12تیر 1399، کد خبر: . 64679 donya-e-eqtesad.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین