بهره گیری از اساتید برجسته قرآن کریماو از طلاب مدرسه امام رضا (ع) و از کسانی که جزء حافظان قرآن این مدرسه است درباره فعالیتهای قرآنی مدرسه به شفقنا گفت: بنای مدرسه بر این بوده که قرآنمحور باشد و ساعت دوم درسی ما بحث حفظ و قرائت کار میشود، اما معتقدم باید روند حفظ تندتر باشد.
حجت الاسلام و المسلمین سمیعیان افزود: کلاسهای ما به لحاظ کیفی و کمی تفکیک شده و از استادان به نامی مانند استاد دباغ، پرهیزگار، نصراللهی، موسوی بلده، ترکمن، شهیدی پور، سعیدیان، لطفی نیا، علی اکبر حنیفی و… استفاده میشود که به کار خود مسلط هستند و از مربیان زبده محسوب میشوند و از این جهت کمبودی در مدرسه وجود ندارد.
برگزاری ۱۵ کلاس قرآنی با حضور اساتید برجستهمدیر مدرسه علمیه امام علی بن موسی الرضا (ع) ویژه حافظین در مورد برنامههای آموزشی فرهنگی و قرآنی مدرسه عنوان کرد: از نظر برنامه درسی، نظام آموزشی مدارس علمیه برای سطح یک اجرا میشود و در کنار آن یک ساعت زنده از ۸ تا ۹ صبح به برنامه قرآنی اختصاص داده ایم بطوریکه طلاب علاوه بر تلاوت قرآن کریم و بهره گیری از اساتید مجرب به نحوی مورد تست و ارزیابی هم قرار میگیرند و لذا هر روز صبح و براساس تسلط آنها ۱۵ کلاس قرآنی برگزار میکنیم.
او تصریح کرد: اساتید برجسته و ثابتی داریم و همچنین از داروان بین المللی در برگزاری دورهها حضور دارند که برجستههای قرآنی کشور هستند و آزمونهای دورهای برگزار میکنند، تعدادی از اساتید نیز طلاب همین مدرسه بوده اند که فارغ التحصیل شده اند.
حجت الاسلام و المسلمین سمیعیان گفت: هم اکنون ۱۵ استاد قرآنی و ۳۰ نفر استاد آموزشی در مدرسه حضور دارند و حتی تعدادی از اساتید آموزشی نیز حافظ قرآن هستند. از برکات قرآن لازم است به این نکته اشاره کنم که هم اکنون جمع زیادی از فارغ التحصیلان این مدرسه مبارکه در ۱۰ مدرسه علمیه دیگر به تدریس اهتمام دارند و برخی در سطح شهرستانها نیز به صورت استاد و مدیر مدارس علمیه فعال هستند.
او افزود: هر سال ۱۵ تا ۲۰ نفر در این مدرسه فارغ التحصیل میشوند که در کسوت قضاوت، مراکز تبلیغاتی و روحانی مستقر مشغول به فعالیت بوده و تعدادی در زمینه علمی صاحب نظراند که به برکت قرآن کریم و لطف امام رضا (ع) است.
میزبان طلابی از ۱۸ استان کشور هستیممدیر مدرسه علمیه امام علی بن موسی الرضا (ع) ویژه حافظین بیان کرد: بافت جمعیتی این مدرسه علمیه از ۱۸ استان طلبه داریم، افرادی که در استانهای دیگر طلبه شدند و به این جا میآیند از ۱۴ مرکز قرآنی هستند و بیشترین جمعیت بعد از قم از شیراز است، از طرفی حضور خانوادههای قرآنی از افتخارات این مدرسه علمیه بوده و حضور فرهنگهای مختلف با روحیات گوناگون از دیگر ویژگیهای این مدرسه است.
توجه جدی به تغذیه و ورزش طلاب او در مورد برنامههای مختلف در این مدرسه خاطرنشان کرد: دیدار با علما و مراجع و بهره گیری از توصیهها و راهکارهای بزرگان دین از برنامههای مدرسه است. دو مطلب در این دیدارها همواره مورد تاکید مراجع بوده که تغذیه و ورزش این عزیزان است، همچنین هفتهای یک بار جلسات اخلاق عمومی با حضور اساتید برجسته اخلاق حتی در فضای مجازی و در ایام کرونایی برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین سمیعیان عنوان کرد: حدیث خوانی و برگزاری مشاوره تربیتی حافظین از دیگر برنامه هاست، طلاب قرآنی میزان دریافت علمی شان بسیار بالاست و این ظرفیت مهمی در برگزاری برنامههای مختلف مسابقات قرآنی و فرهنگی است.
او تصریح کرد: برگزاری اردوهای زیارتی، تفریحی، سیاحتی نیز از جمله برنامههای مدرسه علمیه است، طلاب در اردوهای جهادی برای کمک به آسیب دیدگان در جریان کرونا حضور داشتند و تعدادی نیز در بیمارستانها به نگهداری از بیماران پرداختند و طلاب در شهرستانها نیز، گروههایی را در خدمت رسانی تشیکل دادند.
مدیر مدرسه علمیه امام علی بن موسی الرضا (ع) ویژه حافظین اظهار کرد: در این مدرسه علمیه بسیج فعال است و برنامههای مناسبتی و آئینهای مذهبی در طول سال و جلسات تخصصی با حضور کارشناسان مطرح کشور، مسائل روز برای طلاب مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. پاسخگوئی به مسائل و شبهات از دیگر برنامههای این مدرسه میباشد که با استقبال پرشور طلاب نیز همراه میباشد.
او خاطرنشان کرد: بعد از کرونا برنامهها تعطیل شد و تعدادی از طلاب که شهرستانی بودند به خانههای خود بازگشتند و گروههای جهادی را تشکیل دادند، البته ما نیز حمایتهایی در ارتقای شهریه و انجام مشوقها داشتهایم.
حجت الاسلام و المسلمین سمیعیان بیان کرد: کمکهای مؤمنانه پیش از ماه رمضان آغاز شد و ۱۵۰ بسته حمایتی آماده و ارسال کردیم و در شهرستانها نیز اقداماتی انجام شده است.
او ادامه داد: این مدرسه هم اکنون دارای ۶۰ حجره است و در هر حجره سه طلبه اسکان دارد و در حال حاضر نیز ۱۵۰ طلبه مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۸۰ درصد طلاب شهرستانی و حجره نشین و ۴۰ نفر قمیاند.
مدیر مدرسه علمیه امام علی بن موسی الرضا (ع) ویژه حافظین در خصوص شیوه ارزیابی طلاب و اساتید گفت: موفقیتهای اساتید و طلاب را از طریق کانالهای مختلف ارزیابی میکنیم، طلاب به سختی استاد را میپذیرند و باید ارزیابی دقیقی انجام داد، نمرات نیز در ارزیابیها مورد توجه قرار میگیرد و این نظارتها باعث شده پیشرفتهای خوبی صورت بگیرد.
او تصریح کرد: از طرف طلاب نوع فعالیت استاد ارزیابی میشود و در گزینش اساتید توجه خاصی به عملکرد و موفقیت و مخاطب شناسی داریم، بیشتر افرادی که در قرآن قوی هستند در فهم دروس نیز میدرخشند.
انتظارات از مرکز مدیریت حوزهحجت الاسلام و المسلمین سمیعیان در بخش دیگری از گفت وگوی خود عنوان کرد: از مرکز مدیریت انتظار همراهی و تعامل بیشتری با مدرسه ویژه حافظین است در برنامهها پذیرش و گزینشهای خود به این توانمندیها توجه داشته باشند، هنوز طلاب زیادی هستند که آشنایی نسبت به فعالیتها ندارد و انتظار میرود در معرفی این مدارس تلاش شود.
او افزود: از نظر تغذیه باید به این طلاب که عمدتا در سن رشد هستند رسیدگی و یا از نظر ورزش و سلامتی باید به ظرفیتها و نیازها توجه شود، گاهی فضای ورزشی را اجاره میکنیم و در حد توان در تلاشیم، اما محدودیتهایی داریم، انتظار میرود در تشویقهای قرآنی نیز حمایت شویم. اعتلای فرهنگ قرآن و خارج کردن قرآن از مهجوریت اقدام بسیار ارزشمندی است که این مدرسه عملاً نسبت به آن اهتمام جدی دارد.
مدیر مدرسه علمیه امام علی بن موسی الرضا (ع) بیان کرد: از همان ابتدا با مشکلات زیاد و مخالفتهایی مواجه شدیم، اما به برکت قرآن کریم جایگاه خود را تثبیت کردیم، بی توجهی به قرآن در علوم دینی جفا در حق قرآن است، به خصوص اینکه منبع اصلی فقه ما قرآن بوده و اهتمام به قرآن کریم در مدارس علمیه، نیازمند سرمایهگذاری عظیم فکری در ابعاد مختلف است.
او خاطرنشان کرد: برای حافظین کلاسهای تفسیر و تدبر در قرآن داریم که با حضور اساتید برجسته مورد استقبال قرار میگیرد. در بین افراد علاقهمند به صوت و لحن هفتهای یک بار جلسهای تخصصی برگزار میشود و ادبیات و کلام در قرآن و اخلاق در قرآن نیز مورد توجه است.
حجت الاسلام و المسلمین سمیعیان اظهارکرد: طرح فرهنگی و معرفتی «ندای ملکوت» یکی از برنامههای مدرسه است که طلاب آیات الهی را قرائت و اساتید قرآنی برجسته راهکارها و تکنیکهای تلاوت قرآنی را برای آنان بازگو میکنند. در این میان مسائلی مطرح میشود که افراد مستعد، توانمند و نخبه را شناسایی میکند، تعدادی از طلاب حافظ کل قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه هستند و افرادی حضور دارند که در طول ۹ ماه قرآن کریم را حفظ کرده اند. این موارد از برکات این مدرسه مبارکه است.
او گفت: در این مدرسه، افرادی از مناطق محروم جذب شده اند که اهتمام ویژهای به حفظ قرآن دارند همچنین حافظین خانوادگی داریم که بسیار ارزشمند است و چند تن از اعضای خانواده در این مدرسه فعال هستند و حائز رتبههای برتر شده اند، ضمن اینکه تعداد زیادی در حفظ و قرائت به پیشرفتهای خوبی رسیده اند و ما افراد فارغ التحصیلی داشته ایم که خودشان موسسات قرآنی و فعالیتهای قرآنی را راه اندازی کرده اند.
مدیر مدرسه علمیه امام علی بن موسی الرضا (ع) افزود: گروهی از نیروهای تبلیغی ما به مناطق محروم همچون سیستان و بلوچستان، کرمانشاه میروند و فعالیتهای فراوان فرهنگی و تبلیغی و قرآنی دارند مبلغینی که دورههای قرآنی را گذرانده اند بسیار از فن بالایی برخودار هستند و ارتباط بسیار خوبی با مخاطبان خود دارند.
وی بیان کرد: طرح مطالعاتی کتاب شهدا نیز از جمله طرحهاست که بسیار مورد استقبال قرار میگیرد و آزمون این کتابها برگزار میشود برای نمونه زندگی شهید مطهری یکی از این برنامهها بود.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری شفقنا، تاریخ انتشار: 20 تیر 1399، کد خبر: 969681، www.fa.shafaqna.com