پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۰۱۵۱
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۳
علی‌رغم اینکه یک‌درصد سود درآمد معادن برای صرف هزینه‌های منطقه مصرف نمی‌شود، استانداری و سازمان صمت هیچ همکاری در راستای حل مشکل و اجرای قانون انجام نمی‌دهند.
شعار سال: شمار مناطق محروم و کمترتوسعه‌یافته در کشور ما کم نیست، اما نکته تأسف‌برانگیز در این زمینه قرار گرفتن برخی از این نقاط محروم در مناطقی است که منبع ثروت و درآمد بوده و برای مناطق دیگر سودآور است، این قصه درست حکایت ضرب‌المثل " آب در کوزه و ما تشنه‌لبان می‌گردیم" است و گویا هیچ عزمی از سمت مسوولان برای سیراب کردن این مناطق وجود ندارد و سال‌های گذشته تنها اقدامات محدودی در این راستا شکل گرفته‌اند و با گذشت زمان آثار آن‌ها از بین رفته است.

استان زنجان یکی از مناطق معدن‌خیز کشور است و درآمد بالایی را در حوزه استخراجات معدنی دارد؛ اما در این استان مناطقی که در همسایگی معادن قرار دارند از نظر امکانات و زیرساخت‌ها در فقر و کمبود به‌سر می‌برند. به‌نظر می‌رسد از برکات حاصل از استخراج معادن تنها کمبود آب شیرین در ماهنشان، ترک‌ها و شکست‌های جاده‌ها و مسیر‌های مواصلاتی و همین‌طور نبود امکانات مهم خدماتی و بهداشتی سهم مردم منطقه بوده و درآمد حاصل از برداشت‌ها در جای دیگری هزینه شده‌اند، اگر هم فعالیتی در این راستا شکل گرفته باشد در پی گذشت زمان و استمرار بی‌توجهی‌ها مجدداً به وضع سابق بازگشته و بی‌ثمر شده است.

با وجود اینکه بار‌ها و بار‌ها بعد از اکتشافات مهم و سفر مسوولان کشوری وعده و وعید‌هایی در خصوص بهبود زیرساخت‌ها و برنامه توسعه مناطق مطرح شده است، اما در عمل، شرایط نه‌تن‌ها بهتر نشده بلکه تخریب‌های ادامه‌دار سبب محرومیت بیشتر مردم این مناطق و همین‌طور نارضایتی آن‌ها شده است، اما با وجود این، ابراز نارضایتی هم راه به جایی نمی‌برد و ثمری برای مردم مناطق محروم ندارد و گویا وعده‌ها تنها برای ثبت در اخبار بوده‌اند و امید مسوولان به فراموشی پیوستن نحوه عملکرد و ثبت وعده‌ها در گزارشات است.
 
اولویت‌دارترین امر برای صرف هزینه از درآمد معادن پرداختن به راه‌ها و مسیر‌های ارتباطی است

در این راستا این مساله در مجلس شورای اسلامی پیگیری شده است و طبق قانون، باید یک درصد درآمد معادن، صرف هزینه‌های منطقه‌ای که معدن در آن‌جا قرار دارد گردد. اولویت‌دارترین امر برای صرف هزینه از درآمد معادن نیز پرداختن به راه‌ها و مسیر‌های ارتباطی است، اما متأسفانه با گذشت چند سال از ابلاغ این برنامه آن‌طور که باید به این موضوع پرداخته نمی‌شود.

با توجه به صحبت‌های چند وقت گذشته مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و نماینده مردم زنجان در مجلس ، سهم اختصاص یک‌درصدی درآمد معادن زنجان در راستای هزینه شدن در مناطقی که معادن در آن قرار دارند، صفر است و علی‌رغم پیگیری‌ها و مطالبه‌گری از استاندار و رییس سازمان صمت استان هنوز جلسه‌ای برگزار نشده است و توجهی به درخواست‌های نماینده زنجان نمی‌شود.

سؤالی که مطرح می‌شود این است که؛ آیا میان مسوولان استانی عزمی برای کمک به مردم مناطق محروم و بهبود زیرساخت‌ها وجود دارد و یا همه سخنرانی‌ها و وعده وعید‌ها تنها برای دلخوش کردن مردم منطقه و رفع تکلیف انجام می‌شوند؟ دلیل بی‌توجهی استاندار به برگزاری جلسه شورای‌عالی معادن چیست و دو نماینده معرفی‌شده از طرف رئیس مجلس برای حضور در این شورا چه‌کسانی هستند؟

محمد قربانلو، مسوول روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به شرایط معادن در استان، اظهار داشت: وضعیت فعالیت معادن نسبت به سال‌های گذشته بسیار مناسب است و با توجه به تعداد بارنامه‌هایی که صادر شده مشخص است که وضعیت فعالیت معادن رو به بهبود است و مشتری در بازار وجود دارد.

وی با بیان اینکه یک درصد سهم درآمد معادن باید در زیرساخت‌ها هزینه شوند، افزود: در این زمینه دو موضوع مطرح است که تا به این لحظه سبب شده است این مهم صورت نگیرد؛ ابتدا معرفی‌نشدن دو نماینده استان در مجلس برای رسیدگی به موضوع است و مساله دوم این است که باید ابتدا معادن به سوددهی برسند و سپس از سود آن‌ها یک درصد به این موضوع اختصاص یابد.

مسوول روابط عمومی سازمان صمت زنجان در ادامه بیان کرد: تصمیم‌گیری در خصوص درآمد معادن در شورای‌عالی معادن استان اخذ می‌شود و در زمان حاضر ما منتظر هستیم که دو نماینده استان برای عضویت در این شورا معرفی شوند و برگزاری جلسه مدنظر دکتر طاهری مستلزم معرفی این دو نماینده است که تا به حال میسر نشده است.

وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در سال‌های گذشته، مدعی شد: از محل درآمد حاصل از حقوق دولتی معادن فعالیت‌هایی در خصوص اصلاح و بهبود راه‌های روستایی در مناطق ابهر و زنجان بودجه اخذ و انجام شده است.
 
وضعیت جاده‌ها و صرف هزینه لازم از محل درآمد معادن یکی از موضوعاتی است که به جد مورد پیگیری قرار دارد

اما در آن سوی میدان مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن و نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس ضمن رد کردن اظهارات سازمان صمت، اظهار داشت: دو نماینده عضو شورای‌عالی معادن مدت‌ها قبل از سمت رئیس مجلس معرفی شده‌اند.

وی با انتقاد از قصور صورت‌گرفته افزود: علی‌رغم این‌که از استاندار و رئیس سازمان صمت استان موضوع اختصاص یک‌درصدی درآمد معادن برای بهبود مناطق مطالبه‌گری شده، اما با درخواست برگزاری جلسه برای بررسی موضوع تا حال حاضر موافقت نشده و این جلسه برگزار نشده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تأکید بر این‌که رسیدگی به وضعیت جاده‌ها و صرف هزینه لازم از محل درآمد معادن یکی از موضوعاتی است که به جد مورد پیگیری قرار دارد گفت: اگر یک درصد درآمد معادن در راستای صرف هزینه در منطقه، اختصاص یابد علاوه بر رسیدگی به وضعیت جاده‌ها می‌توان برخی آسیب‌های دیگر را نیز برطرف کرد.

با توجه به اظهارات ضد و نقیضی که در خصوص پرداخت سهم درآمد معادن مطرح شد، به‌نظر می‌رسد که بیشتر از اینکه مسوولان سازمان صمت و استانداری به‌دنبال محرومیت‌زدایی و رفع مشکلات مناطق معدنی باشند به‌دنبال سرپوش گذاشتن بر کم‌کاری شکل‌گرفته هستند و در زمان حاضر نه‌تن‌ها هیچ برنامه‌ای در خصوص جبران کم‌کاری‌ها وجود ندارد بلکه با رفع تکلیف از زیر بار مسوولیت شانه خالی می‌کنند. پیشنهاد ما این است که؛ آقای استاندار، به‌جای حضور در اکبر جوجه و پیست اسکی پاپایی سری هم به شهرستان محروم ماهنشان بزنید تا برای محقق شدن سهم یک‌درصدی معادن برای توسعه ماهنشان تلاش مضاعفی انجام دهید.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از می‌متالز، تاریخ انتشار:۱۶ آبان ۱۳۹۹، کدخبر: me-metals.ir، ۱۴۰۸۶۷
اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین