پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۳۱
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴
سایت‌های خبری به عنوان رسانه‌های جدیدی که تا سال‌های پایانی دهه 80 قانونی برای نحوه فعالیت‌های آنها وجود نداشت؛ به یکی از چالش‌های جدی متولیان دستگاه‌های فرهنگی تبدیل شده بود.

شعارسال: وزارت ارشاد دولت احمدی‌نژاد برای کنترل نسبی سایت‌های خبری تصمیم گرفت تا با ایجاد سامانه‌ای مدیران سایت‌های خبری را ترغیب کند تا اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند. این سامانه برای جلب نظر مدیران سایت‌ها و ایجاد یک نظم نسبی امتیازاتی برای سایت‌های ثبت شده در نظر گرفته بود. به عنوان مثال در صورتی که سایتی در معرض فیلتر قرار می‌گرفت؛ ابتدا برای مدیر سایت اخطاری ارسال می‌شد تا نسبت به حذف محتوای مجرمانه اقدام کند و در مقابل سایت‌هایی که ثبت نمی‌شدند در صورت تخلف بدون هرگونه اخطار قبلی فیلتر می‌شدند.

در سال 88 نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفتند با ایجاد تغییر کوچکی در قانون، سایت‌های خبری را تحت شمول قانون مطبوعات قرار دهند تا همان فرآیندی که برای صدور مجوز مطبوعات وجود دارد برای پایگاه‌های خبری نیز به اجرا در آید.

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی و انتخاب حسین انتظامی به عنوان معاون مطبوعاتی، وزارت ارشاد بارها در مصاحبه‌ها و اطلاعیه‌ها به مدیران سایت‌های خبری بدون مجوز هشدار داد تا نسبت به اخذ مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات اقدام کنند.

وزارت ارشاد تاکید کرد فهرستی از سایت‌های بدون مجوز تهیه شده ولی سایت‌هایی که بی اخلاقی می‌کنند در اولویت فیلتر قرار دارند. پس از این هشدارهای پی در پی بود که وزارت ارشاد سایت خبری دانا را فیلتر کرد.

پس از آن عبدالصمد خرم‌آبادی دبیر کمیته تعیین مصادیق مجرمانه سایت‌های اینترنتی از تصمیم وزارت ارشاد به دیوان عدالت اداری شکایت کرد و با حکم دیوان عدالت روند فیلترینگ متوقف شد. تا اینکه در ابتدای سالجاری هیات تخصصی دیوان به نفع وزارت ارشاد رای صادر کرد؛ اما رییس دیوان عدالت اداری به این رای اعتراض کرد. حالا دوباره دیوان به نفع وزارت ارشاد رای داده است.

اوضاع در کرمان چگونه است؟

در حال حاضر در کرمان 24 مجوز فعالیت برای پایگاه‌های اطلاع‌رسانی صادر شده که از این تعداد 3 مورد آن پایگاه‌های اطلاع‌رسانی تخصصی و 21 مورد آن پایگاه‌های اطلاع‌رسانی عمومی هستند که در فضای استان فعالیت می‌کنند.

تا لحظه تنظیم این گزارش17 تقاضای دریافت پروانه فعالیت پایگاه خبری از استان کرمان در سامانه جامع رسانه‌های کشور ثبت شده است.

آنچه که البته در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، تعداد سایت‌های خبری بدون مجوز ولی فعال در سطح استان کرمان است. اما تعداد زیادی از سایت‌های خبری فعال در استان کرمان را می‌توان مثال زد که هنوز مجوز فعالیت ندارند و به تعبیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی«شب‌نامه‌های الکترونیک» محسوب می‌شوند.

اکنون باید منتظر بود و دید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از رای دیوان عدالت چه برنامه‌ای برای سایت‌های خبری بدون مجوز دارد. تصمیمی که در لابلای سخنان گذشته معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد به چشم می‌آید: «برخورد می‌کنیم»

فهرست پایگاه‌های خبری استان کرمان- عمومی(غیرتخصصی)

چند سایت خبری در کرمان مجوز فعالیت دارند؟+جدول اسامی

بااندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وبسایت گفتارنو، تاریخ انتشار: 22مرداد1394، کدخبر:4236: www.goftareno.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین