پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 08
کد خبر: ۳۱۵۲۵۹
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۲
در حالی ایران در ۷ ماهه ابتدای امسال، صادرات ۷۳ میلیون دلاری به سوریه داشته که ترکیه تنها در سپتامبر ۲۰۲۰ بیش از ۱۱۲ میلیون دلار به سوریه صادرات داشته است.
شعار سال: اخیرا فرزاد پیلتن مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران درباره میزان تجارت ایران با سوریه گفت: «جدیدترین آمار‌ها نشان می‌دهد طی ۷ ماهه ابتدایی سال جاری حدود ۷۳ میلیون دلار صادرات به سوریه و حدود ۱۰ میلیون دلار از کشور فوق واردات صورت گرفته است. شیر خشک، لوله و پروفیل، مفتول‌های مسی، هادی‌های برق، برخی انواع میله‌های آهنی و فولادی و دارو نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش صادرات داشته و محصولاتی مانند برخی انواع میله‌های آهنی و فولادی، قطعات خودرو، قطعات توربین، مخمر‌ها و شیر خشک با کاهش صادرات به سوریه مواجه بوده‌اند».

وی با بیان اینکه حجم مبادلات دو کشور کاهش‌یافته است، افزود: «با شروع ناآرامی‌های سیاسی و امنیتی در سوریه حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران با این کشور رو به کاهش گذاشت تا در سال گذشته به ۱۰۵ میلیون دلار تنزل یافت».

براساس این گزارش، صادرات ۷۳ میلیون دلاری ایران به سوریه در ۷ ماه ابتدای امسال در حالی است که ترکیه تنها در سپتامبر سال ۲۰۲۰ (اوایل شهریور تا اوایل مهرماه امسال) بیش از ۱۱۲ میلیون دلار به سوریه صادرات داشته است. همچنین گفتنی است ترکیه در سال ۲۰۱۸ نیز با صادرات ۱.۲ میلیارد دلاری در رتبه اول صادرکنندگان به سوریه قرار داشته است.

بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که ایران باوجود ارتباطات گسترده سیاسی و نظامی با سوریه، در بعد تجارت عملکرد ضعیفی داشته و حتی در بین ۵ کشور اول صادرکننده کالا و خدمات به سوریه نیز قرار ندارد.

این در حالی است که بعد از فروکش کردن بحران سوریه و ورود این کشور به دوره بازسازی، مقامات سوری تلاش کردند تا به کشور‌های متحد خود ازجمله ایران و روسیه امتیازات اقتصادی بیشتری اعطا نمایند.  ازجمله امتیازات اعطاشده به ایران، توافق بر سر مدیریت بندر لاذقیه به‌عنوان اولین و بزرگ‌ترین بندر سوریه است که به دلیل کم‌کاری ایران در ورود به سرمایه‌گذاری و مدیریت این بندر، هنوز پیمانکار فرانسوی که از سال ۲۰۰۹ مدیریت آن را در دست داشته، این مسئولیت را بر عهده دارد.  سرمایه‌گذاری در این بندر و مدیریت آن علاوه گسترش صادرات ایران به سوریه و کشور‌های اتحادیه عرب، می‌تواند سبب رونق صادرات ایران به کشور‌های اروپایی حاشیه مدیترانه نیز شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۹، کد خبر: farsnews.ir،
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
0
0
این نشون میدهکه ترکیه به طور کلی اقتصاد سوریه رو جذب خودش کرده و داره عادت میده سوریه رو
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
0
0
سوریه در مرحله بازسازی خود هست هرچه به این کشور کمک کنیم کم است چون کشور برادر ایران هستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
0
0
ترکیه داره بیشتر از مایی که برای سوریه هزینه دادیم برداشت اقتصادی میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
0
0
ترکیه هم هنوز نمیدونه باید در این زمینه ها گوش به فرمان رییس خودش ایران باشه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۴
0
0
ایرانی ها این همههزینه مادی معنوی برای سوریه دادن برای چی ترکیه باید بیشتر ببره؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین