شعارسال: عباسعلی جعفرینسب در نشست خبری خود در محل شرکت توسعه لوله و مخابرات صنعت نفت منطقه اصفهان گفت: شرکت لوله و مخابرات نفتی از زیرمجموعههای شرکت پخش و پالایش فرآوردههای نفتی و متولی انتقال نفت خام به پالایشگاهها و انتقال فرآوردههای پالایشی به سایر مجموعههای نفتی است که از طریق 14 هزار کیلومتر خطوط لوله، روزانه 350 میلیون لیتر نفت خام و فرآوردههای نفتی را جابهجا میکند.
مدیرعامل شرکت لوله و مخابرات نفتی ایران با اشاره به 12 منطقه زیر مجموعه این شرکت افزود: شرکت لوله و مخابرات نفتی اصفهان یکی از مهمترین مناطق تعریف شده انتقال محصولات نفتی است که شامل خط لوله انتقال نفت خام از مارون به پالایشگاههای اصفهان و تهران است که روزانه 360 هزار بشکه در آن جابهجا میشود.
وی همچنین تصریح کرد: دیگر خط لوله مهم این منطقه نیز خط انتقال بنزین از بندرعباس به رفسنجان، اصفهان و تهران است و مدیریت شرکت نیز بهطور متوسط ماهانه به یکی از مناطق تحت پوشش سفر میکند که این ماه به مدت سه روز در اصفهان حضور پیدا کردیم.
جعفرینسب یکی از چالشهای انتقال نفت و فرآوردههای آن در کشور را بروز حوادثی درزمینهٔ خسارت اشتباهات انسانی و پوسیدگی خطوط اعلام کرد و اظهار داشت: در حوزه فرسودگی، بازرسی داخلی خطوط لوله به صورت مستمر در حال جریان است و با استفاده از تجهیزات به روز، همه لولهها اسکن میشوند تا از بروز خرابیهای بعدی جلوگیری شود.
وی همچنین تصریح کرد: برای مقابله با خطاهای انسانی نیز افزایش اطلاعرسانی و حفظ حریم لولهها را در اولویت قرار دادیم و به همت پایگاههای بسیج مناطق، خط بان هایی در مناطق مختلف مستقر شدهاند که از طریق گشت زنی، سلامت خطوط لوله را زیر نظر دارند.
مدیرعامل شرکت لوله و مخابرات نفتی گفت: در سال جاری تا کنون گزارشی از خرابی و خسارت اعلام نشده است.
جعفرینسب در مورد تحقق خودکفایی و عمل به محورهای اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: رسیدن به خودکفایی در حوزه بهره برداری و نگهداری خطوط نفت، از اوایل انقلاب اقدامات مهمی کلید خورد و این روند فارغ از روی کار بودن هر دولتی با جدیت دنبال شد و در سالهای اخیر نیز سیاست وزارت نفت بر تأمین قطعات اصلی صنعت نفت از داخل بوده و در حال حاضر اتکای شرکت لوله و مخابرات نفتی به داخل بیش از 80% است.
وی مهمترین دستاورد در حوزه خودکفایی تجهیزات مربوطه را بازسازی توربینهای گازی دانست که 165 عدد آن در کشور وجود دارد و اخیراً یکی از شرکتهای طرف قرارداد شرکت لوله و مخابرات موفق به ساخت یک عدد از آن شده است و با توجه به قیمت متوسط 2.5 میلیون دلاری هر توربین، داخلی سازی آن صرفه مناسب ارزی برای کشور به همراه خواهد داشت.
این فعال صنعت نفت دیگر چالش شرکت لوله و مخابرات نفتی ایران را کمبود نیروهای متخصص دانست و افزود: سالانه 200 نفر خروجی افراد بازنشسته را در کشور داریم که به دلیل توقف کامل جذب نیرو در وزارت نفت، امکان جایگزینی آنها وجود ندارد.
در ادامه این نشست مجتبی بشارتیان با اشاره به وضعیت شرکت لوله و مخابرات نفتی اصفهان اظهار داشت: این منطقه، استانهای خوزستان، چهارمحال بختیاری و اصفهان را شامل میشود که حجم جابجایی فراوردههای نفتی آن برابر با حرکت روزانه 6 هزار تانکر در این منطقه است.
وی با اشاره به عملکرد ماهانه شرکت متبوع خود در 6 ماهه ابتدایی امسال گفت: 14 میلیارد و 437 میلیون و 726 هزار لیتر نفت و فرآوردههای نفتی توسط شرکت لوله و مخابرات اصفهان در 6 ماه اخیر جابجا شده که اغلب خوراک پالایشگاه اصفهان و 4.1 میلیون بشکه مازاد آن به تهران ارسال شده است.
مدیرعامل شرکت لوله و مخابرات نفتی منطقه اصفهان در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر توربینهای ما وضعیت خوبی دارند و برای سال جاری عملیات نوسازی و بررسی تجهیزات بر اساس برنامه پیش رفته و 55 کیلومتر تعویض خطوط و 50 کیلومتر تغییر روکش خطوط را در اولویت داریم.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری فارس ، تاریخ انتشار خبر 17 مهر 1395، کدمطلب: 13950717000688 ،www.farsnews.com