پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۶۴۵۶۵
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۶
: رئیس سازمان تعاون روستایی آذربایجان شرقی مدعی است که داستان سیب‌های آذربایجان مربوط به سیب‌های درجه سه و چهار، (سیب‌های صنعتی) بوده و به طور معمول ۱۰ درصد از کل تولیدات سیب را شامل می‌شدند که متاسفانه امسال تولید این نوع سیب‌ها به ۳۰ درصد از کل تولیدات سیب استان رسیده و در حدود ۲۰۰-۲۵۰ هزار تن می‌باشد. مدیرعامل اتحادیه باغداران کشور مدعی است که افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی بخصوص سموم و کود‌های پتاسه فسفاته باعث شده که کشاورزان از کود کمتری استفاده نموده و سطح مبارزه شیمیایی با آفات نیز کاهش یافته که این امر نیز به آفت زدگی بیشتر این محصولات و در نتیجه کاهش کیفیت سیب منجر گردیده است. نکته جالب اینجاست که آقای رئیس تعاون روستایی نگفتند که خرید تضمینی را به چه نرخی انجام می‌دهند و ضمنا به چه نرخی می‌فروشند؟ چند درصد محصول از بین می‌رود و سیستم نظارتی تعاون روستایی برای واقعی کردن میزان خرید و فروش چگونه تعریف شده و چند درصد حق به اصلاح دلالی (شما به هر اسمی می‌خواهید بنامید) به سازمان می‌رسد؟
شعار سال: تولید سیب پادرختی و درجه سه هر ساله در کشور وجود دارد، اما مشاهدات میدانی نشان می‌دهد که میزان آن در سال جاری بیشتر از سال‌های گذشته است. این سیب‌ها به قیمت کمی برای تولید کنستانتره به واحد‌های صنایع تبدیلی می‌روند و ارزش افزوده کمی برای تولید کننده و اقتصاد کشور دارند.

از مناطقی که حجم بالای این سیب‌ها خودنمایی کرد، ارومیه است که عکس‌های آن در فضای مجازی دست به دست می‌شود و تاسف همگان را به همراه داشت؛ فعالان بخش کشاورزی منطقه، دلایل این امر را افزایش دمای هوا، در سال زراعی گذشته و قطع مکرر برق و عدم آبرسانی چاه‌های برقی می‌دانند.

باغداران نیز از کاهش کیفیت سموم گلایه دارند که با وجود استفاده چند باره و بیش از نیاز، کارایی لازم را ندارد؛ افزایش قیمت کود در سال زراعی گذشته کیفیت کود‌های مصرفی راکاهش داده است و از طرفی کود‌های تقلبی بیشتری در بازار مشاهده می‌شود.

سازمان تعاون روستایی هر کیلوگرم سیب‌های درجه سه تولیدی باغداران را ۱۴۶۰ تومان خریداری می‌کند، اما این خرید نیز حتی پاسخگو نیست به طوری که گفته می‌شود ۲۵۰ هزار تن سیب پادرختی، تنها در آذربایجان شرقی تولید شده است.

تغییر تحولات افغانستان نیز بر روی صادرات سیب ایران تاثیر گذاشته است و صادرات این محصول ما را به این کشور و حتی پاکستان دچار مشکل کرده است.

۳۰ درصد از سیب تولیدی امسال درجه سه است

کمال یدالهی مدیرعامل اتحادیه باغبانی ایران در این ارتباط اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال سال آور سیب درختی بوده و حجم تولید افزایش یافته است به تناسب آن حجم تولید سیب درجه سه نیز افزایش یافت؛ همچنین افزایش تولید، منجر به بالا رفتن میزان سیب درجه دو گردیده است.

وی افزود: شرایط اقلیمی امسال و تنش گرمایی در ابتدای فصل درکاهش کیفیت سیب‌های تولیدی موثر بوده است.

مدیرعامل اتحادیه باغداران کشور ادامه داد: افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی بخصوص سموم وکود‌های پتاسه فسفاته نیز باعث شده است که کشاورزان از کود کمتری استفاده کنند و سطح مبارزه شیمیایی با آفات نیز کاهش یافته که این امر نیز به آفت زدگی بیشتر این محصولات و در نتیجه کاهش کیفیت سیب منجر گردیده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۵ تا ۳۰ درصد از این محصول سیب امسال از سایز مناسب برای عرضه به بازار برخوردار نیست.

یدالهی اظهارداشت: ظرفیت صنایع تبدیلی وفراوری محصولات باغی و همچنین حمل و نقل کشور امکان جذب و جابه جای سیب در فصل برداشت را نداشته؛ از طرفی در همه استان ها‌ی تولید کننده محصولات باغبانی صنایع تبدیل وفراوری وجود ندارد که مشکلات در این مناطق بیشتر است.

وی گفت: سازمان تعاون روستایی در مناطق تولید سیب درختی، برای جمع آوری سیب‌های درجه سه (صنعتی) مراکز متعددی ایجاد کرده است همچنین بسیاری از کشاورزان با توجه به اینکه حمل و نقل برای آن‌ها توجیه اقتصادی ندارد آن را به مراکز غیر مجاز و کنار جاده‌ها تحویل می‌دهند که در این میان باغداران استان آذربایجان غربی به علت حجم تولید با مشکلات بیشتری مواجه هستند.

یدالهی یاد آور شد که همراه شدن برداشت چغندر با سیب نیز باعث افزایش مشکل حمل و نقل در این استان شده است، اما ظرفیت حمل و نقل کشور پاسخگوی تقاضای بازار نیست. ودر چنین مقاطعی باغداران وکشاورزان میبایست برای حمل نقل محصول خود هزینه‌های بیشتری را متحمل شوند و در نتیجه قیمت تمام شده محصول نهایی افزایش زیادی خواهد داشت.

اقلیم کردستان عراق به زودی تعرفه واردات سیب از ایران را حذف می‌کند

وی اظهار داشت: با توجه رایزنی‌های انجام شده اقلیم کردستان عراق به، زودی عوارض گمرکی صادرات سیب درختی را بر داشته که این امر می‌تواند روند صادرات را بهبودببخشد.

ید اللهی تاکید کرد: هم زمان با افزایش سطح زیر کشت باغات در کشور به میزان تولید نیز افزوده میشودکه باید به تناسب آن صنایع تبدلی نیز افزایش یابد؛ تولیدات کشور در بخش محصولات باغی عمدتا بیش از نیاز داخلی است و لازم است مشوق‌های برای سرمایه گذاران داخلی وخارجی جهت احداث صنایع تبدیلی وفراوری محصولات کشاورزی و بالا بردن ارزش افزوده فراهم گردد.

خرید سیب توسط دلالان به قیمت ۶۰۰ تومان

بنابر این گزارش اکبر فتحی رئیس سازمان تعاون روستایی آذربایجان شرقی نیز در این ارتباط اظهار داشت: سیب‌های درجه سه و چهار، سیب‌های صنعتی و مواد اولیه کارخانجات هستند، این نوع سیب‌ها همواره معضلی برای کشاورزان بوده و به طور معمول ۱۰ درصد از کل تولیدات سیب را شامل می‌شدند که متاسفانه امسال تولید این نوع سیب‌ها به ۳۰ درصد از کل تولیدات سیب استان رسیده است.

وی افزود: امسال ۲۰۰ الی ۲۵۰ هزار تن سیب درجه سه و چهار در استان تولید شده که دلیل این افزایش نسبت به سال‌های گذشته و بی کیفیت شدن سیب‌ها، نیز مشکلاتی، چون وقوع تگرگ، سرمازدگی، باد‌های شدید و به خصوص تغذیه نامناسب باغات است.

وی گفت: در اوایل فصل برداشت سیب، هر کیلوگرم از سیب‌های درجه سه و چهار توسط دلالان برای کارخانجات به قیمت ۶۰۰ تومان خریداری می‌شد که در این راستا تمام تلاش خود را برای انجام خرید تضمینی این محصول انجام دادیم.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار:۱۵ آبان۱۴۰۰، کد خبر:۲۶۰۲۸۶۷، www.tasnimnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین