پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۳۷۶۸۱۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۷
جمعیت افغان‌ها در ایران اکنون به بیش از ۸ میلیون نفر رسیده و هر روز هم حدود ۱۰ هزار نفر به صورت غیرقانونی و قانونی وارد مرز‌های ایران می‌شوند. در آماری دیگر تعداد اتباع افغان در ایران ۱۰ میلیون نفر اعلام شده که در این میان موضوع سکونت این افراد در کشور بخصوص در پایتخت مطرح است.
شعار سال: انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی از حضور پررنگ اتباع افغان در کشور حکایت دارد. میدان آزادی، دریاچه چیتگر، میدان امام حسین، خیابان انقلاب و... در تسخیر این اتباع قرار گرفته است.

 اما آیا برای حضور این اتباع در کشور تمهیداتی اندیشیده شده است. بازار مسکن ایران بخصوص بازار اجاره فارغ از حضور این افراد، بسیار نابسامان است و حضور ۱۰ میلیون اتباع افغان موجب شده تا در حوزه اجاره مسکن مشکلات بیشتری را شاهد باشیم. این در حالی است که در کشور ۸ میلیون خانوار مستاجر هستند و هنوز برای خانه دار شدن این خانوار‌ها برنامه ریزی درستی انجام نشده است. موضوع افزایش تعداد پناهجویان افغانستانی در ایران که در ماه‌های گذشته تشدید شده، از جنبه‌های مختلف نیاز به برنامه‌ریزی و ایجاد تسهیلات لازم دارد که یکی از این موارد ضرورت پیش‌بینی‌های لازم در حوزه اجاره مسکن است.

مصطفی‌قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در این رابطه گفته است هیچ مشاور املاکی حق ندارد به خارجی‌هایی که مجوز اقامت ندارند، خانه اجاره بدهد و اگر اتحادیه متوجه این موضوع شود، آن واحد صنفی را تعطیل می‌کند. به گفته وی، این موضوع چه ارتباطی به اتحادیه املاک دارد. تنها کاری که ما می‌توانستیم انجام دهیم این بود که ممنوعیت اجاره مسکن به اتباع افغانستانی غیر مجاز را به اعضای اتحادیه املاک و مشاوران املاک ابلاغ کنیم. اداره اتباع خارجی نیز در این خصوص بخشنامه‌ای تدوین و این بخشنامه را ابلاغ کرده است. پس املاکی حق اینکه به اتباع خارجی و اتباع افغانستانی خانه اجاره دهند ندارند.

طبق آمار‌های میدانی، جمعیت افغان‌ها در ایران اکنون به بیش از ۸ میلیون نفر رسیده و هر روز هم حدود ۱۰ هزار نفر به صورت غیرقانونی و قانونی وارد مرز‌های ایران می‌شوند. در آماری دیگر تعداد اتباع افغان در ایران ۱۰ میلیون نفر اعلام شده که در این میان موضوع سکونت این افراد در کشور بخصوص در پایتخت مطرح است.

به هر ترتیب سوال این است که در این شرایط، برنامه وزارت راه و شهرسازی که به نوعی متولی بخش ساختمان در کشور است، برای کنترل بازار مسکن و اجاره بها با ورود مهمان‌های ناخوانده چیست؟ آیا این وزارتخانه برای این مهمانان ناخوانده برنامه و راهکاری اندیشیده است؟ چرا که قطعا این سیل عظیم تقاضا می‌تواند موجبات رشد اجاره بها که اخیرا و در آذر ماه سال گذشته تا ۵۰ درصد رشد کرد را فراهم کند.

اکبر شوکت، رئیس کانون سراسری انجمن‌های کارگران ساختمان هم نسبت به ورود بی‌ضابطه مهاجران افغانستانی به ایران انتقاد دارد و می‌گوید به‌تازگی شکایت کارگران ساختمانی به تشکل‌های صنفی افزایش داشته است. کارگرانی که از کارفرمایان به دلیل به‌کارگیری کارگران افغان شاکی شده‌اند. او می‌گوید که کارگران ساختمانی قشر فقیری هستند و در ایدئال‌ترین حالت ممکن فقط شش ماه در سال سر کار هستند و بقیه ماه‌های سال را به بی‌کاری می‌گذرانند.

او ادامه می‌دهد: دستمزد کارگران ساده به شرط آنکه تمام ماه را سر کار باشند، کمتر از حداقل حقوق کارگران در ایران است و کارگران نیمه‌ماهر بین ۲۰ تا ۲۵ درصد بیشتر از حداقل حقوق دریافت می‌کنند. این در شرایطی است که استادکاران با ۲۵ تا ۳۰ سال تجربه کار فقط ۱.۵ برابر حداقل حقوق کارگران در ایران مزد می‌گیرند که اگر بخواهیم این ارقام را بر ماه‌های بی‌کاری کارگران ساختمانی تقسیم کنیم، به اعداد غم‌انگیزی می‌رسیم.

در همین زمینه رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک گفت: با نزدیک شدن به فصل جابجایی یعنی فصل تابستان به طور حتم حضور اتباع در کشور تاثیرگذاری خود را در بازار اجاره خواهد داشت.

مصطفی قلی خسروی اضافه کرد: معاملات بازار مسکن برای اتباع خارجی که به صورت غیرمجاز وارد کشور شده اند، غیرقانونی است و باید با بر هم زنندگان نظم بازار مسکن برخورد قانونی شود. در صورت مشاهده معاملات قطعا با واحد صنفی متخلف برخورد خواهد شد. به گفته قلی خسروی بخشنامه ممنوعیت اجاره مسکن به اتباع غیر مجاز افغانستانی به املاکی‌ها ابلاغ شده است. اداره اتباع خارجی نیز در این خصوص بخشنامه‌ای تدوین و این بخشنامه را ابلاغ کرده است.



شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از سایت خبری تحلیلی کسب و کار، تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱، کد خبر:، kasbokarnews.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
m.z
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۸
1
0
مهندس m.z علت اصلی اقتصاد خراب ایران از کاهش ارزش ریال ، نبود کار برای جوانان و یا دستمزد پایین ، جهش قیمت مسکن و گرانی اجاره و افزایش قیمت مواد غذایی در ایران چیست؟ کشور ایران برای 80 میلیون ایرانی هم خانه هم کار و هم پول با دستمز بالا و هم مواد غذایی و.. دارد ولی وقتی با هجوم اتباع و مهمان ناخوانده به ایران مواجه میشویم( هیچ کشور به این اندازه جمعیت میلیونی بین 5 تا 15 میلیون اجازه ورود مهاجران رو نمی دهد) با ورود هر خانواده خارجی یک خانواده ایران بدبخت میشود ، این اتباع با اوردن دلارهای سرگران باعث کاهش ارزش پول و با خرید و سرمایه گذاری در بازار املاک، خودرو وطلا و کار باعث کاهش ارزش پول کشور شده اند و متاسفانه هیچ خبرگذاری و خبرنگاری هیچ گزارشی از این موضوع مهم و مشکل اصل کشور تهیه نمیکند حال بحث افزایش سرقت و کاهش امنیت کنار بگزاریم و...
مثلا اگر بنده 80 نفر را دعوت کنم برای اردوی 2و3 روزه و بعد در زمان شمارش 5 نفر مهمان ناخواده هم داشتم که جمعا 85 نفر بشویم حالا بنده چشم روی این 5 نفر ببندم و بگم 2و3 روز یک طوری میگزرانم باید همیشه5 نفر در اتوبوس ایستاده باشند ،در موقع غذا و خواب و تفریح هم بیاید پنج نفر روی زمین و غذایی کمتری بخورند و وسایل تفریح ندارم و این 5 نفر باعث ایجاد عدم احساس ارامش و امنیت آن 80 نفراصلی هم میشوند که یک وقت این 5 نفر زودتر نروند و جا ومکان و غذایی و از لاوازم انها استفاده کنند در نهایت امروز واقعیت این طور است که اگر این تعدا 5 نفر 15 نفر کنیم و معیار غذا( مواد غذایی) صندلی ( امکانات و کار)و مکان خواب(خانه) رو هم پول بیشتر کنیم یعنی هرکس پول بیشتری دار صندلی دارد غذا دارد و محل خواب و .. در نهایت این وسط حتما از اون 80 نفر 5 نفر فقیر پیدا میشود و یا ایجاد میشود( با توجه به اختلا چنده برابر ارزس املاک خارجی با املاک در ایران) یک مثل قدیمی هست که میگوید مهمان امدنش خوب برای یک شب دو شب ماندش طولی دردسر افرین است
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین