شعارسال: ولی اسماعیلی، اظهار داشت: در بند «خ» ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، سن بازنشستگی برای زنان ۵۳و برای مردان ۵۶ تعیین شده بود که کمیسیون این اعداد را حذف کرد؛ این بدان معنا بود که اگر خانمی ۳۰سال سابقه کار داشت، اما به سن ۵۳سال نرسیده بود نمیتوانست بازنشسته شود.
وی ادامه داد: این موضوع را حذف کردیم تا فردی با سابقه ۳۰سال کار علی رغم داشتن سن پایین بتواند بازنشسته شود. مثلا اگر خانمی با ۳۰سال سابقه به ۵۰سال رسیده باشد هم امکان بازنشستگی داشته باشد. این موضوع شامل آقایان هم میشود.
رئیس کمیسیون اجتماعی گفت: هر کارمندی در هر سنی در صورت داشتن سابقه ۳۰سال فعالیت میتواند بازنشسته شود؛ اساسا تعیین سقف برای بازنشستگی درست نیست و به نفع کارمندان هم نخواهد بود.
اسماعیلی گفت: در بند «ذ» ماده ۲۹لایحه برنامه هفتم حداقل سن برای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور برای زنان ۴۵سال و برای مردان ۵۰سال تعیین شده بود که این بند هم حذف شد، چون در این شرایط اگر فردی در مشاغل سخت و زیان آور۲۰سال فعالیت میکرد، اما به این سقف سنی تعیین شده نمیرسید نمیتوانست بازنشسته شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به حذف بند دیگری از لایحه بودجه در مورد محاسبه میانگین حقوق پنج سال پایان دوره خدمت به عنوان ملاک پرداخت حقوق بازنشستگی از برنامه هفتم گفت: در لایحه برنامه هفتم میانگین پنج سال آخر حقوق برای دریافتی به عنوان حقوق بازنشستگی تعیین شده بود که کمیسیون این را حذف کرد تا همان قانون فعلی یعنی میانگین دریافتی دو سال حقوق ملاک دریافتی بازنشستگی باشد.
اسماعیلی ادامه داد: اگر پنج سال دریافتی حقوق آخر خدمت ملاک دریافتی بازنشستگی باشد سبب کاهش حقوق بازنشستگان خواهد شد. مثلا اگر حقوق یک بازنشسته ۱۶میلیون تومان باشد با ملاک دریافتی پنج سال آخر خدمت حقوقش به ۱۱میلیون و ۷۰۰کاهش پیدا میکند، لذا این بند را هم از لایحه برنامه هفتم حذف کردیم.
رئیس کمیسیون اجتماعی گفت: گزارش کمیسیون اجتماعی به کمیسیون تلفیق ارائه شده است و باید این موارد ابتدا در کمیسیون تلفیق و سپس در صحن علنی مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
*حذف مالیات شرکت های تحقیقاتی
رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت:در بررسی لایحه برنامه هفتم، پیشنهاد این کمیسیون درباره حذف مالیات شرکتهایی که کار تحقیق و توسعه انجام میدهند، تصویب شد.
علیرضا منادی سفیدان با اشاره به پایان بررسی احکام مربوط به برنامه هفتم توسعه در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، اظهار داشت: در کمیسیون آموزش مجلس مصوبات مهمی برای اجرای درست و دقیق قوانین دائمی از جمله قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون رتبه بندی معلمان، اجرای اصل ۳۰قانون اساسی مبنی بر آموزش رایگان و آموزش مهارتی به تصویب رسید.
وی اضافه کرد: یکی از مصوبات کمیسیون آموزش در قانون جهش تولید دانش بنیان این بود که هرکس در زمینه تحقیق و توسعه کاری انجام دهد به عنوان اعتبار مالیاتی برای او یا آن شرکت محسوب شده و از هزینه هایش کسر میشود. این موضوع در برنامه هفتم قید نشده و برعکس تصریح شده بود که هر سال ۱۰درصد از این شرکتها مالیات گرفته شود و تا پایان قانون برنامه هفتم این عدد به ۵۰درصد برسد.
منادی سفیدان افزود: این حکم برنامه هفتم توسعه توسط کمیسیون آموزش مجلس حذف شد چراکه در لایحه دولت دقیقا بر خلاف گفته رئیس جمهوری مبنی بر اینکه قوانین دائمی نباید در برنامه هفتم تغییر کند، عمل شده بود و عملاً ماده ۱۱قانون جهش تولید دانش بنیان در قانون برنامه حذف میشد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر کمیسیونبا پولی شدن آموزش عالی در دانشگاههای دولتی مخالفت کرد و این موضوع بر خلاف اصل ۳۰قانون اساسی بود که کمیسیون در این مورد وارد شد.
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اضافه کرد:برای تقویت صندوق نوآوری و شکوفایی در قانون جهش تولید دانش بنیان آمده بود که نیم درصد از بودجه عمومی دولت باید به صندوق واریز شود که در برنامه هفتم توسعه تأکید شد این تخصیصها باید ۱۰۰ درصدی باشد تا این حکم قانونی به صورت کامل اجرایی شود.
شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از سایت اطلاعات، تاریخ انتشار: 13تیر1402، کدخبر: 698668، www.ettelaat.com