پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۰۵ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 25
کد خبر: ۳۹۲۱۸۲
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۲
رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی می‌گوید: ما هر سال بین ۲۰تا ۵۰ سرمایه‌گذار افغانستانی داشتیم، اما در یک سال و نیم اخیر ۲۸۰ سرمایه‌گذار افغانستانی وارد ایران شده‌اند. سلیمی خطر بزرگ را افزایش شمار مهاجران از ایران عنوان می‌کند و می‌گوید: ما با کمبود آشکار نیروی کار روبرو هستیم و این مساله واقعی است که مهاجران افغانستانی به نوعی جایگزین مهاجران ایرانی می‌شوند که از کشور می‌روند.

شعار سال: رییس پیشین اتاق ایران و افغانستان از کاهش حجم تجارت با افغانستان پس از مسلط شدن طالبان بر این کشور می‌گوید.

چالش مهاجران افغانی، چه تعداد سرمایه گذار افغان وارد ایران شدند؟

دلایل افت صادرات به افغانستان چیست؟

بنابر اعلام حسین سلیمی، میزان صادرات ایران به کشور همسایه دو سال قبل چیزی در حدود ۳ میلیارد دلار بوده، اما این رقم در شرایط کنونی به حدود ۱،۲ تا ۱.۳ میلیارد دلار کاهش یافته است.

او علت این کاهش را امری قابل بررسی می‌داند و می‌گوید: باید دستگاه‌های تصمیم‌گیر دلیل این کاهش را رصد کرده و تلاش برای احیای بازار‌های صادراتی را در دستور کار قرار دهند.

او گفت: پیش از استقرار طالبان، امریکا کمک‌هایی در محدوده ۴ میلیارد دلار به افغانستان می‌کرد و این کمک‌ها تبدیل به کالا در این کشور می‌شد، اما با استقرار حکومت جدید در افغانستان این کمک‌ها متوقف شد.

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی در ادامه عنوان کرد: جدا از قطع کمک‌های بین‌المللی، سختگیری در موضوع واردات کالا به افغانستان افزایش یافته است.

حجم سرمایه‌گذاری افغان‌ها در ایران چقدر است؟

سلیمی در ادامه توضیحاتش به راه امروز اظهار کرد: در کنار کاهش صادرات البته میزان سرمایه‌گذاری افغانستانی‌ها در ایران دستخوش افزایش شده است. به طوریکه میزان سرمایه‌گذاری افغانستانی‌ها در ایران با رشد ۵۰ درصدی مواجه شده است.

او در پاسخ به این سئوال که سرمایه‌گذاران افغانستانی در سال جاری چه تعداده بوده است؟ گفت: ما هر سال بین ۲۰تا ۵۰ سرمایه‌گذار افغانستانی داشتیم، اما در یک سال و نیم اخیر ۲۸۰ سرمایه‌گذار افغانستانی وارد ایران شده‌اند.

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خارجی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره حجم تقاضای سرمایه‌گذاری این تعداد سرمایه گذار می‌گوید: این تقاضا‌ها شامل تقاضا‌هایی برای سرمایه‌گذاری ۳۰۰ هزار دلار تا ۲۰ میلیون دلار را تشکیل می‌دهد.

افغان‌ها در کدام بخش‌ها سرمایه گذاری می‌کنند؟

سلیمی همچنین در پاسخ به این پرسش که افغانستان‌ها بیشتر متقاضی سرمایه‌گذاری در کدان حوزه‌ها هستند، گفت: اغلب پیشنهادات رسیده به سرمایه‌گذاری در حوزه بسته‌بندی مواد غذایی در ایران مرتبط است. از حبوبات تا رب گوجه‌فرنگی. در حقیقت این کالا‌ها در افغانستان خریدار دارد و در نتیجه سرمایه‌گذاری افغانستانی می‌آید و در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کند و مواد غذایی ما را هم صادر می‌کند که این مساله برای ما مهم است.

بنابر اعلام سلیمی، ایران در حوزه سرمایه‌گذاری بر حوزه‌ی مرتبط با صادرات مواد غذایی رتبه اول در تقاضا‌های رسیده را از آن خود کرده است. بخش پرتقاضای دیگر نیز به گروه ساختمانی و مصالح ساختمانی مرتبط است. پیش از این تقاضا برای حضور در صنعت سیمان و سرمایه‌گذاری در این بخش بالا بود، اما با کندشدن عملیات عمرانی در افغانستان، حجم تقاضا در این بخش کاهش یافته است.

دلیل مهاجر هراسی چیست؟

او همچنین در پاسخ به این پرسش که دلیل جو ایجاد شده پیرامون مساله مهاجران افغانی را چیست، گفت: این‌ها مسائل سیاسی است. شمار مهاجران افغانستانی تا حدود ۸ میلیون تخمین زده می‌شوند، اما نکته اساسی این است که ما با خطر بزرگتری روبرو هستیم که باید در این زمینه حساس باشیم.

سلیمی در ادامه خطر بزرگ را افزایش شمار مهاجران از ایران عنوان کرد و گفت: ما با کمبود آشکار نیروی کار روبرو هستیم و این مساله واقعی است که مهاجران افغانستانی به نوعی جایگزین مهاجران ایرانی می‌شوند که از کشور می‌روند.

به گفته این فعال اقتصادی، بسیاری از صاحبان صنایع به ما می‌گویند ما به طور آشکار با کمبود نیروی کار روبرو هستیم و اگر مهاجران افغانستانی را به کار نگیریم، ولو غیرقانونی دچار مشکل می‌شویم.

او به دولت توصیه کرد مساله مهاجران را در چارچوب قانونی و بدون تحریک احساسات منفی از طریق قانون مداری حل کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت راه امروز، تاریخ انتشار:۱۵ مهر ۱۴۰۲، کدخبر: ۸۷۴۱۰، rahemrooz.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین