پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۴۲۳۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۷
نخستین راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول توسط گروه صنعتی ماشین سازی اراک ساخته و تحویل داده شد.طراحی و ساخت تجهیزات فوق حساس راکتور سنتز قبلا در انحصار شرکت دانمارکی تاپسویی و سازندگان اروپایی بود که پس از اعمال تحریم‌ها، شرکت تاپسویی اقدام به متوقف کردن ساخت این تجهیزات کرد اما با توان مهندسان شرکت ماشین سازی اراک، تولید این راکتورها برای نخستین بار در کشور انجام شد. محسن احمدی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان بیان داشت که با ساخت و تولید این راکتور، شاهد هم افزایی و موفقیت شرکت‌های زیرمجموعه صندوق از جمله شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک و پتروشیمی دنا در راستای بومی سازی صنایع فوق سنگین، تقویت اقتصادی و سودآوری برای صندوق ذخیره فرهنگیان هستیم.رآکتورهای تولید متانول با طول حدود ۱۶ متر، قطر بیش از ۵ متر و وزن ۳۶۰ تن از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین تجهیزات مورد نیاز جهت تولید متانول بوده که به عنوان قلب مجتمع‌های تولید متانول از آن‌ها یاد می‌شود و برای نخستین بار در کشور مطابق با استانداردهای جهانی در ماشین‌سازی اراک طراحی و ساخته شده است.

شعارسال: محسن احمدی در آیین رونمایی و تحویل نخستین راکتور‌های بومی فوق سنگین تولید متانول با اشاره به دستاورد‌های مهم ساخت راکتور‌های فوق سنگین توسط گروه صنعتی ماشین سازی اراک، اظهار داشت: خنثی کردن تحریم‌ها و بی‌نیازی از شرکت‌های خارجی از جمله دستاورد‌های بومی سازی این محصول است، طراحی و ساخت تجهیزات فوق حساس راکتور سنتز قبلا در انحصار شرکت دانمارکی تاپسویی و سازندگان اروپایی بود که پس از اعمال تحریم‌های ظالمانه، شرکت تاپسویی اقدام به متوقف کردن ساخت این تجهیزات کرد، اما با عزم و اراده و توان مهندسان شرکت ماشین سازی اراک، تولید این راکتور‌ها برای نخستین بار در کشور انجام شد، خوشحالیم در سال رشد تولید، توانستیم منویات مقام معظم رهبری را در حوزه رونق تولید، بومی سازی، خودکفایی و تحقق شعار اقتصاد مقاومتی سرلوحه کار خود قرار دهیم و شرکت ماشین سازی اراک را که متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان است به دوران اوج برگردانیم.

پیوستن ایران به جمع ۵ کشور سازنده راکتورهای فوق سنگین متانول

وی افزود: امروز با ساخت و تولید این راکتور، شاهد هم افزایی و موفقیت شرکت‌های زیرمجموعه صندوق از جمله شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک و پتروشیمی دنا در راستای بومی سازی صنایع فوق سنگین، شکوفایی اقتصادی کشور و سودآوری برای صندوق ذخیره فرهنگیان هستیم. هم‌افزایی و اشتراک منابع در صندوق ذخیره فرهنگیان از طریق واسپاری و کارسپاری در شرکت‌های وابسته به صندوق عملا اجرایی شده و علاوه بر اشتغال‌آفرینی، رونق شرکت‌ها و افزایش سودآوری، برند و جایگاه و تاثیرگذاری این مجموعه در اقتصاد ملی را افزایش داده است.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد: همکاران ما در مجموعه ماشین‌سازی و شرکت‌های پتروشیمی وابسته به صندوق، تهدید را به فرصت تبدیل کردند و با استفاده از توان و دانش نیرو‌های متخصص در هلدینگ پتروفرهنگ و با هم افزایی درون گروهی و استفاده از پتانسیل‌های کم نظیر شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک، در این نوع فناوری‌ها به خودکفایی رسیده‌ایم.

احمدی تصریح کرد: قرارداد طراحی و ساخت تجهیزات فرایندی پروژه‌های متانول پتروشیمی‌های دنا و سیراف شامل ۲۴ دستگاه منحصر به فرد و استراتژیک با ماشین سازی اراک منعقد شده است. مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان توانسته پرچم پرافتخار کشورمان را در دنیا به اهتزار درآورد و اکنون جایگاه شرکت ماشین سازی اراک و به تبع آن کشور عزیزمان به عنوان پنجمین کشور دارای تکنولوژی ساخت این تجهیزات در دنیا تثبیت شده است.

وی عنوان کرد: ماشین‌سازی اراک نماد یک شرکت دانش‌بنیان در کشور است، پس از اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشور عزیزمان در اکثر حوزه‌ها به ویژه صنعت پتروشیمی، شرکت‌های خارجی اقدام به متوقف کردن تحویل یکی از حساس‌ترین وکلیدی‌ترین تجهیزات واحد‌های متانول به نام راکتورسنتز داشته است.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: ماشین سازی اراک یک شرکت صنعت ساز است که با تکیه بر دانش و تخصص مهندسان و کارشناسان خود و با سرمایه گذاری‌های قابل توجه اقدام به مطالعات مهندسی نموده و برخی از این محصولات و پروژه‌ها یک تا دو سال فرایند مطالعات مهندسی آن‌ها به طول انجامیده تا منجر به طراحی و ساخت محصول نهایی گردد. شرکت ماشین‌سازی اراک کارنامه درخشانی در اولین‌های صنعت کشور دارد، این شرکت دارای بیش از نیم قرن سابقه صنعتی سازی و از مهم‌ترین شرکت‌های توانمند در توسعه صنعتی کشور است.

احمدی اضافه کرد: شرکت ماشین‌سازی در دوره نوین فعالیت‌ها و جهش تولیدات خود توانسته است به عنوان یکی از برترین تولیدکنندگان داخلی و پیشگامان راه‌اندازی راکتور‌های فولاد و آهن اسفنجی، برگ نوینی از بومی‌سازی و اقتصاد مقاومتی را محقق کند. تهیه طرح نوسازی، بازسازی و توسعه ظرفیت‌های گروه صنعتی ماشین سازی اراک در اولویت برنامه‌های استراتژیک صندوق قرار گرفته و در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.

وی افزود: ماشین‌سازی اراک به اجرای پروژه‌های مختلف و ساخت تجهیزات گوناگون در کشور اقدام کرده و تاکنون تجهیزات صنعتی گوناگونی در حوزه‌های نفت، گاز، پالایشگاه، پتروشیمی، سدسازی، فولاد، معدن و تاسیسات بندری تولید کرده که تامین بسیاری از این تجهیزات حساس و پیچیده قبلا وابسته به واردات بوده است. گروه صنعتی ماشین سازی اراک در بخش‌های گوناگون و متنوع صنعتی کشور فعالیت دارد که می‌توان به ساخت تجهیزات فولاد کرمان شامل راکتور احیای تجهیزات احیای آهن اسفنجی اشاره کرد که ظرفیت تولید آن را حدود ۵.۲ میلیون تن در سال افزایش می‌دهد و این تجهیز، چهارمین تجهیز از نوع خود در جهان است.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان بیان کرد: شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک برای نخستین بار با مشارکت شرکت دانش بنیان بخش خصوصی طراحی، مهندسی و ساخت چکش هیدرولیکی بیل مکانیکی را انجام داده است. همچنین اقدام به مهندسی معکوس و مطالعات مهندسی دستگاه حفاری با قدرت حفاری ۲۵۰۰ متر در معادن کرده که این دستگاه در صورت سفارش‌گذاری از سوی بخش معادن قابلیت ساخت در ماشین سازی اراک را دارد.

احمدی خاطرنشان کرد: ساخت این راکتور‌های عظیم، ایران را به جمع ۵ کشور سازنده راکتور‌های تولید متانول وارد کرد، همچنین علاوه بر میلیون‌ها دلار صرفه‌جویی ارزی، سبب شکسته شدن انحصار تولیدکنندگان اروپایی، تقویت دانش بومی در دوره تحریم، بی‌نیازی به طرف‌های خارجی و نهایتا موجب همگرایی درون سازمانی و سودآوری مجموعه‌های وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان شده است.

ماشینی در حال ساخت است که تا حفاری ۲۵۰۰ متر در معادن کشور را دارد

رضا سرایی، مدیرعامل شرکت ماشین سازی اراک نیز در این آیین اظهار داشت: فرآیند‌های طراحی، تامین مواد، ساخت و مونتاژ قطعات رآکتور تولید متانول از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار بوده که به طور کامل و با موفقیت در شرکت صنعت آفرین و دانش‌بنیان ماشین‌سازی اراک انجام شده است.

وی افزود: در تبلیغات ماشین سازی اراک شاهد هستیم ماشین سازی را تحت عنوان شرکت دانش بیان و صنعت صنعت ساز معرفی می‌کنند، چراکه همه کشور‌ها در مسیر توسعه خود واحد‌های صنعتی مانند ماشین سازی طراحی می‌کنند تا نیاز‌های صنعتی را طراحی، مهندسی و تولید کنند در حالی که شرکت ماشین سازی توان طراحی، مهندسی و تولید بسیاری از تجهیزات مانند سازه‌های فلزی، پل‌ها و ... را دارد که به این جهت به عنوان صنعت صنعت ساز مطرح است.

سرایی بیان کرد: ماشین سازی هم مرز با نیاز‌های صنعتی رشد کرده است و امروز قابلیت طراحی، مهندسی و تولید تجهیزات پیچیده پتروشیمی و فولاد را دارد، تجهیزات فرآیندی که امروز برای نخستین بار در شرکت ماشین سازی طراحی مهندسی و تولید شده هم سطح با استاندارد‌های بین المللی است. امروز دانش فنی تجهیزات مانند تولید متانول و ساخت راکتور بومی سازی شده است، امروز در گروه ماشین‌سازی و مونتاژ؛ ماشینی در حال ساخت است که تا حفاری ۲ هزار و ۵۰۰ متر در معادن کشور را دارد.

وی خاطرنشان کرد: ماشین سازی اراک در مسیر توسعه صنعتی کشور وظیفه ذاتی بر عهده دارد و برای این مهم و باید از ظرفیت صنعتی و پروژه‌های شرکت استفاده کند، طرح توسعه پالایشگاه در دست اقدام است که باید از توان فنی ماشین سازی در این زمینه بهره‌مند شویم.

طی مراسمی با حضور مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان و استاندار استان مرکزی؛ از نخستین رآکتور فوق‌سنگین بومی تولید متانول در ماشین سازی اراک رونمایی شد. این راکتور‌های تولید متانول با نام R۳۰۰۱، برای نخستین بار در ایران و به دست مهندسان و متخصصان شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان تولید شده و در فاز نخست ۲ دستگاه از این رأکتور‌های غول پیکر تحویل شرکت پتروشیمی دنا از دیگر شرکت‌های متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان تحویل شد.

پیوستن ایران به جمع ۵ کشور سازنده راکتورهای فوق سنگین متانول

پیوستن ایران به جمع ۵ کشور سازنده راکتورهای فوق سنگین متانول

توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:

شرکت ماشین سازی اراک که نقش عمده‌ای در به حرکت درآوردن چرخه صنعت کشور ایفا می‌کند، به منظور پشتیبانی از صنایع بنیادین و برآورده کردن نیاز‌های صنعتی کشور، در سال ۱۳۴۶ در زمینی به مساحت ۱۳۴ هکتار در شهر اراک تاسیس و در سال ۱۳۵۰ به عنوان اولین صنعت سنگین کشور به بهره‌برداری رسید و به عنوان پیشانی صنعت استان مرکزی شناخته می‌شود.

زیر ساخت‌های این شرکت به گونه‌ای است که همه فعالیت‌های مرتبط با جریان محصول از تولید مواد اولیه تا تحویل محصول نهایی را در بر می‌گیرد و این ویژگی باعث ایجاد انعطاف پذیری منحصر به فرد و استراتژیکی در تامین نیاز‌های صنعتی کشور شده است بطوری که اولین‌های صنعت سنگین ایران در تاریخ ماشین سازی اراک رقم خورده و به عنوان صنعتِ صنعت ساز همواره پیشتاز بوده است.

شرکت ماشین‌سازی اراک در حال حاضر با داشتن بیش از نیم قرن سابقه و تجربه، قابلیت‌ها و توانایی‌های علمی، فنی و تخصصی، بهره‌مندی از حدود ۲ هزار نیروی متخصص و کارآزموده، تجهیزات و امکانات پیشرفته و مدرن در قالب ۵ گروه تولیدی مختلف و ۵ شرکت تابعه قادر به تولید انواع محصولات و انجام پروژه‌های بزرگ ملی است.

ماشین‌سازی اراک با تولید بیش از ۷۷ نوع محصول متنوع در حوزه‌های صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، صنایع معدنی و فولاد، تأسیسات حرارتی و دیگ‌های بخار، ریخته‌گری آلیاژی و آهنگری، نیروگاه‌ها و انرژی‌های تجدید پذیر، پل، سازه‌های فلزی و تأسیسات بندری فعالیت می‌کند.

شرکت مادر تخصصی و دانش‌بنیان ماشین سازی اراک، به عنوان یکی از قطب‌های صنعتی کشور، با فعالیت در حوزه‌های مختلف توانسته سهمی به‌سزا در رفع تنگنا‌های صنعتی کشور داشته باشد و به عنوان یک صنعت بزرگ مادر، منشا ایجاد صد‌ها واحد صنعتی بوده است. در حال حاضر سهام عمده این مجتمع بزرگ صنعتی تحت مالکلیت صندوق ذخیره فرهنگیان قرار دارد.

پس از ساخت موفقیت‌آمیز تجهیزات مرتبط با تولید متانول در شرکت ماشین‌سازی اراک، ایران به عنوان پنجمین سازنده صاحب تکنولوژی ساخت این تجهیزات در دنیا شناخته می‌شود. شرکت ماشین‌سازی اراک در مجموع قرارداد طراحی و ساخت تجهیزات فرآیندی پروژه‌هایِ متانول پتروشیمی‌های دنا و سیراف شامل ۲۴ دستگاه منحصر به فرد و استراتژیک را منعقد کرده است. ماشین سازی اراک با ورود به این عرصه علاوه بر بی نیاز نمودن کشور از واردات اینگونه تجهیزات، جهشی در تولید محصولات دانش بنیان فراهم کرده است.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 19اسفند1402، کدخبر: 3052121، www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
0
0
قدر ماشین سازی اراک رو نمی دونیم ما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین