شعارسال: بر اساس نامه نرگس باقری زمردی، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت، صادرات کیوی با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه از اول مهرماه سال ۱۴۰۳ مجاز اعلام شده است. لازم به توضیح است که از سال ۱۳۹۷ این دفتر صادرات کیوی را در باره زمانی ۱۵ تیر تا ۱۵ مهر ممنوع اعلام کرده بود. افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول کیوی، محدودیتهای ایجاد شده در بازارهای منطقه از جمله کشورهای هند و جنگ اوکراین و ضرورت حفظ و توسعه بازارهای هدف صادراتی از جمله دلایل این تصمیم ذکر شده است.
لازم به توضیح است که متاسفانه دستگاه های ذی ربط صرفا به بازه زمانی مجاز بودن صادرات محصولات کشاورزی، صیفی و سبزی اشاره کرده و اشاره شفافی به حجم مجاز صادرات برای خالی نشدن بازار داخلی و شرایط و سهمیه متقاضیان صادرات ، نمی کنند. جای دارد سازمان بازرسی با قید فورذیت به این موضوع ورود قانونی و نظارتی داشته باشد.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر: کیوی ایران در سه استان مازندران، گیلان و گلستان در حاشیه دریای خزر تولید می شود. امروزه کیوی ایرانی، یکی از محصولات مهم صادراتی ایران محسوب میشود. تنکابن و نشتارود با تولید سالانه بیش از ۱۱۰ هزار تن کیوی، بزرگترین تولیدکنندگان کیوی در کشور هستند.
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال