پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۶۲۵۸
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۱
بخش کشاورزی بدلیل کم اطلاعی ها و ضعف دانش تخصصی وزیر در این حوزه و همچنین حضور تیم مدیریتی نچندان قوی ، با چالش هایی عدیده مواجه شده است. یکی از این چالش ها بحث صادرات کیوی می باشد. وزیری که ادعاها و قمپزها در بحث صادرات داشت، چه دفاعی برای بازگشت خوردن مجدد بار کیوی صادراتی به هند دارد؟ چرا صادرات پرتغال به چین عملیاتی نشد؟ مگر مملکت بازیچه توست آقای ساداتی نژاد که هر طور عشقت بکشد عمل کنی؟ منتظر دریافت توضیحات وزارت جهادکشاورزی در این خصوص هستیم.

شعار سال : رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی و عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی با بیان اینکه روند صادرات محصولات جالیزی به روسیه، ادامه داشته و محصولات گلخانه‌ای مانند فلفل دلمه‌ای، کیوی و سیب‌درختی به روسیه صادر می‌شود و امیدواریم که روند صادرات به این کشور توسعه پیدا کند؛ اما هنوز موفق به صادرات مرکبات به چین نشدیم و تفاهم‌نامه‌ای بین ما و چین امضا نشده است. چینی‌ها باید به درخواست وزارت کشاورزی ایران پاسخ بدهند و این وزارتخانه به بخش خصوصی اعلام کند که آیا ما می‌توانیم پرتقال را به این کشور صادر کنیم؟

قمپز درکردن های ساداتی نژاد و عدم صادرات پرتغال به چین و برگشت خوردن مجدد بار کیوی به هند؟+ چالش بازگرداندن ارز صادرات

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در پاسخ به این پرسش که آیا ممنوعیت صادرات کیوی به هند رفع شد؟، گفت: هند چارچوبی را برای واردات کیوی تعریف کرد که مسئولان در استان‌ها این چارچوب را به صادرکنندگان اعلام نکردند تا مطابق با آن عمل کنند و مجوز صادرات کیوی به چند سردخانه دار در استان‌ها داده شد. مطابق با این دستورالعمل هندی‌ها مجوز واردات ۱۰ کانتینر کیوی را به ما دادند که اگر آفت شپشک توت نداشتند مجوز عموم به کیوی ایران بدهند؛ متاسفانه از ۱۰ کانتینر اعزامی سازمان حفظ نباتات، ۸ کانتینر را مرجوع کرد؛ صادرات باید به اهل آن سپرده شود و انتخاب صادرکنندگان گزینشی برای اعتبار ما در بازار‌های جهانی خطرناک است هم اکنون ۲ کانتینر کیوی به هند صادر شد، اما هنوز پاسخی از آن‌ها دریافت نکردیم.

قمپز درکردن های ساداتی نژاد و عدم صادرات پرتغال به چین و برگشت خوردن مجدد بار کیوی به هند؟+ چالش بازگرداندن ارز صادرات

نورانی در خصوص وضعیت بازگشت ارز ناشی از صادرات و واردات شمش طلا بجای تعهدات ارزی، بیان داشت که صادرکنندگان خرد توانایی واردات شمش طلا را در ازای صادرات مواد خام ندارند. راهکار بازگشت ارز به ازای واردات شمش طلا امکان‌پذیر است؛ مشروط به اینکه دولت متخصصان و واردکنندگان شمش طلا را به اتحادیه‌های محصولات کشاورزی و بخش خصوصی معرفی و تعامل بین واردکنندگان طلا و صادرکنندگان محصولات کشاورزی ایجاد شود چراکه دانش صادرکنندگان محصولات کشاورزی در حوزه صادرات محصولات فسادپذیر است و تخصص کافی در زمینه واردات شمش را ندارند. صادرکنندگان خرد در این کشور‌ها ارز دارند و تمایل دارند که این ارز را ارائه بدهند و آن‌ها می‌توانند اظهارنامه‌های خود را به واردکنندگان شمش بدهند و این افراد طلا را وارد کنند؛ سال گذشته تصمیم گرفته شد که ارز حاصل از خشکبار را برای واردات موبایل تخصیص بدهند که در عمل نیز این طرح موفق نشد از این‌رو اگر می‌خواهند این طرح موفق شود باید واردکنندگان شمش به اتحادیه‌ها معرفی شوند.

ارز حاصل از صادرات خشکبار سنگین است و قابل قیاس با ارز حاصل از فروش میوه و سبزی نیست. صادرکنندگان سبزی و صیفی نمی‌توانند ارز را دپو کنند چراکه تولید آن‌ها منوط به بازگشت ارز است و در شرایط تحریم امکان واردات ارز چمدانی نیز وجود ندارد و در گمرکات کشور‌هایی هدف صادراتی محصولات کشاورزی، نمی‌توان بالای ۱۰ هزار دلار ارز خارج کرد. صادرکنندگان ایرانی ارز را به صرافان محلی می‌فروشند و آن‌ها به ریال ارز را به حساب صادرکنندگان واریز می‌کنند. در تنگنا‌های ارزی وظیفه صادرکنندگان این است که ارز را وارد کشور کند، اما راهکار‌های ارائه شده درعمل کار‌ها را دشوار می‌کند.

به گفته این فعال اقتصادی؛ صادرکنندگان محصولات فسادپذیر در حوزه حمل و نقل با چالش‌های جدی مواجه هستند؛ به عنوان مثال چهار ماه پیش خرید یخ‌دان برای محصولات فسادپذیر دانه‌ای ۲۸ هزار تومان برای خریداران تمام می‌شد، اما در بازه زمانی قیمت آن به ۱۰۰ هزار تومان رسید به عبارتی افزایش قیمت ۴۰۰ درصدی را تجربه کرد این افزایش نرخ در تولید، حمل و نقل و صادرات نیز نمود عینی پیدا کرده است. صادرکنندگان باید با دشواری ارز وارد کشور کند و با ارز آزاد هزینه کنند، اما بعد از وارد کردن ارز دولت با نرخ ارز نیمایی از آن‌ها ارز حاصل از صادرات را خریداری می‌کند و این منطقی نیست. نباید این تصور را کرد که با افزایش نرخ ارز صادرکنندگان منتفع می‌شود چراکه به افزایش نرخ ارز هزینه‌های جانبی نیز بالا می‌رود و جایی برای مانور سود برای صادرکنندگان وجود ندارد به‌خصوص میوه و سبزی که اگر از این محصولات مراقبت نشوند فاسد و باید آن‌ها را دور ریخت.

پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از ایلنا. تاریخ انتشار 11بهمن 1401. کد خبر: 1325508 .https://www.ilna.ir .

اخبار مرتبط
برچسب ها: عدم صادرات پرتغال به چین ، برگشت خوردن مجدد بار کیوی صادراتی ایران به هند ، بخش کشاورزی صاحب ندارد ، بلاهای ساداتی نژاد روی بخش کشاورزی ، آسیب حضور ساداتی نژاد برای بخش کشاورزی ، ناشایستگی در انتخاب وزیر جهادکشاورزی ، قمپز در کردن ساداتی نژاد ، وعده های توخالی ساداتی نژاد ، وعده های صادراتی ساداتی نژاد ، رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ، رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی و عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ، رضا نورانی عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ، صادرات فلفل دلمه ای سیب درختی و کیوی به روسیه ، عدم صادرات مرکبات به چین ، شعاری بودن صادرات مرکبات به چین ، ممنوعیت صادرات کیوی به هند ، تک ، تکذیب رفع ممنوعیت صادرات کیوی به هند ، آفت شپشک توت ، آفت شپشک توت در کیوی ، شپشک کیوی و مشکل صادرات ، بازگشت ارز ناشی از صادرات و واردات شمش طلا بجای تعهدات ارزی ، مشکلات صادرات کیوی ، ارز صادرات خشکبار برای واردات موبایل ، یخدان برای صادرات محصولات فساد پذیر ، مشکلات محصولات صادراتی فساد پذیر
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین