پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۶۷۱۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۲
دکتر حمید خسروی متخصص علوم و صنایع غذایی در گفتگو با رسانه بیان می‌دارد که در ایران و برخی کشورها، درجه‌بندی مرغ‌های بسته‌بندی‌شده با درجاتی مانند+A، A و B، براساس معیار‌هایی از جمله سطح تکنولوژی کشتار، روش‌های سرد کردن و رعایت استاندارد‌های بهداشتی تعیین می‌شوند. این درجه‌بندی‌ها به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا محصولات باکیفیت و ایمن را با آگاهی بیشتری انتخاب کنند و از استاندارد‌های لازم اطمینان یابند. در ایران، مرغ‌ها با درجه بندی متفاوت عموما دارای رنگ بسته بندی گوناگون هستند. مثلا مرغ سبز عموما در بسته بندی سبز قرار می‌گرفت. پلاستیک رنگ سبز به معنای مرغ A+، رنگ آبی مربوط به مرغ درجه A و نارنجی نشانگر مرغ درجه B است به این ترتیب مرغ A و A+ درجه یک و B درجه دو است. همچنین مرغ درجه یک وزن کمتری نسبت به مرغ‌های نارنجی (حداکثر ۲۲۰۰ گرم) دارد. مرغ A+ حداکثر وزنی که می‌تواند داشته باشد ۱۳۰۰ تا ۲۰۰۰ گرم است و مطمئنا کیفیت بالاتری دارد. پس روی مرغ سبز، آزمایش‌های بیشتری شده و از لحاظ روش کشتار، تخلیه احشا درونی شکم همچنین از لحاظ کیفیت گوشت از دیگر مرغ‌ها بهتر است، اما مرغ آبی هم کیفیت خوبی دارد؛ مرغ نارنجی نیز که درجه دو است، به دلیل وجود امعاء و احشاء در شکم مرغ فسادپذیری بیشتر و ماندگاری کمتری دارد. با این حال آنچه به نام مرغ بدون آنتی بیوتیک دیگر عرضه نمی‌شود و همه مرغ‌ها برای حفظ سلامت گوشت نوع و میزان مشخصی از آنتی بیوتیک مخصوص خود را دریافت می‌کنند که با زمان کشتار فاصله کافی دارد.

شعارسال: یک متخصص علوم و صنایع غذایی می‌گوید: در ایران و برخی کشورها، درجه‌بندی مرغ‌های بسته‌بندی‌شده با درجاتی مانند+A، A و B، براساس معیار‌هایی از جمله سطح تکنولوژی کشتار، روش‌های سرد کردن و رعایت استاندارد‌های بهداشتی تعیین می‌شوند. این درجه‌بندی‌ها به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا محصولات باکیفیت و ایمن را با آگاهی بیشتری انتخاب کنند و از استاندارد‌های لازم اطمینان یابند.

از درجه‌بندی گوشت مرغ با علائم +A، A و B چه می‌دانیم؟

شاید تا به حال علایمی مانند+A، A و B را بر روی نایلون مرغ‌های بسته بندی شده موجود در سطح بازار دیده باشید، ولی ندانید منظور از این علامت‌ها چیست و چه پیامی در بردارند.

دکتر حمید خسروی با اشاره به اینکه گوشت مرغ یکی از منابع پروتئینی باکیفیت، کم چرب و غنی از ویتامین‌ها و موادمعدنی است که نسبت به گوشت قرمز به دلیل پایین بودن مقدار اسید‌های چرب اشباع، توصیه به مصرف آن بیشتر است می‌گوید: باتوجه به بالا بودن مواد مغذی و رطوبت مرغ، امکان رشد میکروارگانیسم‌های مختلف به خصوص باکتری‌ها و ویروس‌های بیماریزا در آن بسیار زیاد است.

به‌طوری که اگر در شرایط دمایی بیرون از یخچال قرار گیرد، ظرف مدت کوتاهی، فساد آن آغاز می‌شود. در واقع کیفیت این محصول در ابتدا وابسته به مرغداری است. در کشتارگاه علاوه بر بهداشت محیط، نکاتی مانند شرایط کشتار، عدم ایجاد استرس، نحوه جداکردن امعا و احشا، پاکسازی و در نهایت سردکردن و بسته‌بندی و... بسیار حائز اهمیت هستند.

شرکت‌های مختلف تلاش می‌کنند که با بکارگیری تکنولوژی‌های بهتر و به‌روزتر، شرایط کشتار را بهتر و پاکسازی گوشت مرغ را دقیق‌تر کنند. همچنین از تجهیزات بهتر و قوی‌تری استفاده می‌کنند تا سرعت سردکردن گوشت نیز افزایش یابد و بخش مرکزی گوشت در سریع‌ترین زمان ممکن سرد شود و به دمای ایمن برسد. این‌که مصرف‌کننده بتواند از سطح تکنولوژی و امکانات تولیدکننده باخبر شود، صرفا از طریق درج در برچسب محصول امکان‌پذیر است و مبنای این سطح‌بندی و درجه بندی را سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت تعیین می‌کند.

معیار‌های اصلی درجه‌بندی مرغ‌ها
کشتارگاه‌هایی که از تجهیزات پیشرفته مانند دستگاه‌های اتوماتیک پَرکنی و تخلیه امعاء و احشاء و سیستم‌های شستشوی پیشرفته استفاده می‌کنند و برای خنک‌سازی سریع لاشه‌ها از چیلر‌های آب سرد و هوای سرد پس از کشتار با کاهش سریع دمای لاشه‌ها برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم‌ها کمک می‌گیرند و از اصول بازرسی‌های بهداشتی قبل و بعد از کشتار و از تجهیزات ضدعفونی برای تضمین‌کیفیت نهایی محصول استفاده می‌کنند، مرغ‌هایی با کیفیت بهتر و استاندارد بالاتر ارائه می‌دهند.

خصوصیات رده‌های A+، A و B
کشتارگاه‌ها در سه رده A+، A و B دسته بندی می‌شوند و ملاک اصلی، داشتن خط اتوماتیک است. کشتارگاه‌هایی که خط اتوماتیک ندارند و به طریقه دستی انجام می‌شود، در گروه B قرار می‌گیرند. مرغی که به طریق دستی کشتار می‌شود، امعاء و احشاء داخلی مرغ مانند شش‌ها، نای و مری در لاشه باقی می‌ماند.

اما کشتارگاه‌هایی که خط اتوماتیک داشته باشند در گرید یا درجه A و+A دسته بندی شده و همه امعاء و احشاء کاملا تخلیه می‌شود با این تفاوت که در درجه+A، مرغ با چیلر هوایی که سرعت سرد کردن، بالا و روش‌های شستشو و ضدعفونی خطوط با تکنولوژی پیشرفته است، انجام می‌شود و عموما اوزان مرغ هم کنترل شده و حداکثر ۲۲۰۰ گرم هستند. اما در درجه A از چیلر آبی که سرعت سرد کردن گوشت مرغ، پایین‌تر است استفاده می‌شود.

این درجه‌بندی‌ها به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا محصولات باکیفیت و ایمن را با آگاهی بیشتری انتخاب کنند و از استاندارد‌های لازم اطمینان یابند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از عصرایران، تاریخ انتشار: 17آبان1403، کدخبر:1011664، www.asriran.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
0
0
بچسب به جوجه کباب
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین