پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۹۷۱۷۲
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۹

از آشیانه‌های بتنی سامانه سوم خرداد تا عملیات همزمان دزفول و سامانه و سپر موشکی ۹ دی

با وجود توانمندی نسبتا مناسب و پیشرو جمهوری اسلامی ایران در دو حوزه موشکی و پهپادی، متاسفانه کشور دارای نقاط ضعف قابل اصلاح چندی در مباحث توانمندی هوایی (احتمالا با وارد شدن سوخو ۳۵ روسی یا جی ۲۰ چینی، قصد کور کردن این نقطه ضعف وجود دارد)، سامانه‌های پدافندی و سامانه‌های راداری است. تحولات شدید فناوری در میدان نبرد، از جنگ الکترونیک گرفته تا حضور پهپاد‌های کوچک، باعث شده تا نگاه به حوزه نظامی، نگاهی پویا با ضرورت تحول آفرینی‌های مستمر گردیده و نگاه ایستا به معنای نابودی توان دفاعی، قلمداد گردد. در رزمایش پیامبر اعظم ۱۹، بخشی از توانمندی‌های جدید دفاعی و تهاجمی کشور از آشیانه‌های بتنی سامانه سوم خرداد تا عملیات همزمان دزفول و سامانه و سپر موشکی ۹ دی، در میدان عرضه گردید. از آنجا که در درگیری‌ها همواره فعالیت توپخانه دشمن بر انهدام سامانه‌های پدافندی متمرکز می‌شود و هم توپخانه و هم نیروی هوایی دشمن عملیات سرکوب پدافند را در دستور کار قرار می‌دهند. این مسله در مدیریت صحنه نبرد رزمایش پیامبر اعظم لحاظ شده و آشیانه‌های بتنی مخصوص استقرار سامانه پدافندی سوم خرداد رونمایی شد. سامانه نهم دی سپاه، با هدف قرار دادت مجموعه اهداف قدرت خود را در حفظ آسمان به نمایش گذاشت؛ این سامانه تخصصا برای پهپاد‌های انتحاری، موشک‌های کروز و اهداف کم سرعت پرتابی ساخته شده است. بُرد سامانه پدافندی ۹ دی بین ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر و ارتفاع هدف قابل درگیری این سامانه کاملاً ایرانی ۱۰ کیلومتر بوده و از ترکیب موشک‌های جدید و پیشرفته ۹ دی تجهیز شده است.

شعارسال: در سال‌های اخیر و با توسعه ریزپرنده ها، این پهپاد‌های فوق سبک راه خود را به درون سازمان رزم ارتش‌ها باز کردند و تجربه جنگ اوکراین نشان می‌دهد سامانه‌های رزمی مستقر در خطوط نبرد آسیب پذیری بالایی نسبت به حملات کوادکوپتری دارند.

از آشیانه‌های بتنی سامانه سوم خرداد تا عملیات همزمان دزفول و سامانه و سپر موشکی ۹ دی

در کنار این مسله، در درگیری‌ها همواره فعالیت توپخانه دشمن بر انهدام سامانه‌های پدافندی متمرکز می‌شود و هم توپخانه و هم نیروی هوایی دشمن عملیات سرکوب پدافند را در دستور کار قرار می‌دهند.

این مسله در مدیریت صحنه نبرد رزمایش پیامبر اعظم لحاظ شده و آشیانه‌های بتنی مخصوص استقرار سامانه پدافندی سوم خرداد رونمایی شد.

در طول رزمایش سامانه سوم خرداد اقدام به شلیک تمرینی کردبه دلیل لو رفتن موقعیتش به آشیانه بتنی خود برگشت تا در مقابل حملات توپخانه‌ای دوربرد یا حملات ترکیبی کوادکوپتری در امان باشد.

از آشیانه‌های بتنی سامانه سوم خرداد تا عملیات همزمان دزفول و سامانه و سپر موشکی ۹ دی

رزمایش سپاه در حال انجام است و گزارش‌های جدیدی از آخرین تمرینات تاکتیکی منتشر شده است.

در خلال رزمایش پای سامانه نهم دی هم به رزمایش باز شد تا در کنار سامانه‌های سوم خرداد و دزفول به رزم در صحنه نبرد بپیوندند.

در طی بخش دیگری از تمرین سامانه نهم دی بمب هواپرتاب پرتابی از جنگنده را در ۱۷ کیلومتری مورد رهگیری قرار داد.

۹دی، سامانه ساخت ایران با عملیات مشابه گنبد آهنین

سامانه نهم دی سپاه، با هدف قرار دادت مجموعه اهداف قدرت خود را در حفظ آسمان به نمایش گذاشت؛ این سامانه تخصصا برای پهپاد‌های انتحاری، موشک‌های کروز و اهداف کم سرعت پرتابی ساخته شده است.

بُرد سامانه پدافندی ۹ دی بین ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر و ارتفاع هدف قابل درگیری این سامانه کاملاً ایرانی ۱۰ کیلومتر بوده و از ترکیب موشک‌های جدید و پیشرفته ۹ دی تجهیز شده است.

مأموریت تخصصی موشک ۹ دی، انهدام موشک‌های کروز و بمب‌های رها شده از هواپیماهاست، جنگنده‌ها، بالگرد‌ها و پهپاد‌های دشمن هم در تور شکار این موشک ایرانی قرار دارند.

از آشیانه‌های بتنی سامانه سوم خرداد تا عملیات همزمان دزفول و سامانه و سپر موشکی ۹ دی

از آشیانه‌های بتنی سامانه سوم خرداد تا عملیات همزمان دزفول و سامانه و سپر موشکی ۹ دی

سامانه ۹ دی، با برخورداری از ساختار متحرک و برخوردار از رادار مستقل روی هر پرتابگر در کنار ۸ موشک آماده شلیک، قابلیت درگیری با چند هدف را دارد.

قرارگیری موشک‌ها در پرتابگر‌های جعبه‌ای یا کنیستر و آن هم به صورت بلوک‌های چندتایی امکان تخلیه جعبه پرتابگر خالی شده و نصب موارد جدید را ساده‌تر می‌کند.

سامانه ۹ دی به عنوان یک سامانه تمام متحرک و برخوردار از رادار مستقل روی هر پرتابگر در کنار هشت موشک آماده شلیک و قابلیت درگیری همزمان با چند هدف، نقش مهمی در رفع نیاز دفاع هوایی کشور در حفاظت از تاسیسات حیاتی دارد.

در گزارش‌های منتشر شده از رزمایش، سامانه‌های تور‌ام ۱ و دزفول، پهپاد‌های انتحاری پرتاب شده به سمت تاسیسات نطنز را با موفقیت مورد انهدام قرار دادند. لازم به ذکره عملیات این سامانه‌های با لینک به رادار پیش اخطار مطلع الفجر ۳ ساخت ایران بوده است که تا برد ۵۰۰ کیلومتر اهداف را پایش می‌کند و مختصات لحظه‌ای را در اختیار سامانه‌های پدافندی می‌گذارد.

از آشیانه‌های بتنی سامانه سوم خرداد تا عملیات همزمان دزفول و سامانه و سپر موشکی ۹ دی

لحظه شلیک موشک‌ها به سمت پهپاد انتحاری پرتابی به سمت نطنز، به نظر می‌رسد از نوع شاهد ۱۳۶ باشد

از آشیانه‌های بتنی سامانه سوم خرداد تا عملیات همزمان دزفول و سامانه و سپر موشکی ۹ دی

رادار مطلع الفجر (سمت چپ) و لاشه شاهد ۱۳۶ که در نقش پهپاد مورد هدف سامانه‌های تور‌ام ۱ و دزفول قرار گرفت

رزمایش مشترک نیرو‌های سپاه همچنان ادامه دارد و تاکتیک‌های تهاجمی و تدافعی مورد تمرین نیرو‌های سپاه قرار می‌گیرد و نقطه مثبت این رزمایش بهره گیری از سامانه‌های مدرن بومی و تجربیات نبرد‌های اخیر اوکراین و رژیم صهیونیستی است و تاکتیک‌ها متناسب به تهدیدات روز تمرین می‌شوند.

شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از دانشجو، تاریخ انتشار:18دی1403، کدخبر:1213574، snn.ir

خبرهای مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین