شعارسال: سیدرضا فاطمیامین، وزیر اسبق صمت، معتقد است هم نمایندگان مجلس که او را با استیضاح برکنار کردند، در اشتباه هستند و هم قضاتی که او را در پرونده چای دبش محکوم کردهاند، در اشتباه هستند؛ همه اشتباهیاند غیر از او!
در روزهای اخیر، محکومیت دو وزیر دولت محرومان در یکی از بزرگترین پروندههای فساد کشور، موجی از بهت و تاسف و تحلیل را در پی داشته است.
طبق اعلام قوه قضائیه، هم آقای ساداتینژاد به عنوان وزیر جهاد کشاورزی دولت سیزدهم و هم فاطمی امین به عنوان وزیر صمت دولت سیزدهم، در وقوع تخلف بزرگ چای دبش مقصر بودهاند و با اثبات «معاونت در جرم» برای هر کدام ۵ سال حبس تعزیری بریده شده است. این حبسها با اعمال تخفیف برای ساداتینژاد به ۲ سال و برای فاطمی امین به ۱ سال تقلیل پیدا کرده است.
شامگاه سهشنبه، ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ هم سخنگوی قوه قضائیه به برنامه گفتوگوی ویژه خبری آمد و توضیحات نسبتا مفصلی درباره پرونده چای دبش، نوع تخلفات و دلایل محکومیت دو وزیر دولت پیشین ارائه کرد.
جالب اینجا بود که مجری تلاش آشکاری داشت وزرای محکومشده را تبرئه کند! در گزارشی هم که در خلال برنامه پخش شد، بدون اشاره به محکومیت بیسابقه دو وزیر از یک دولت در پرونده فساد، تاکید ویژهای بر «کشف تخلف در دولت مرحوم رئیسی» میشد!
با این همه، سخنگوی قوه قضائیه روندی را توضیح داد که برای قاضی مسجل شده است وزرای جهادکشاورزی و صمت در این پرونده، معاونت در جرم داشتهاند.
یک روز بعد، چهارشنبه ۱۵ اسفند ۰۳، سیدرضا فاطمی امین، در جوابیهای بلندبالا، به گفتههای سخنگوی قوه قضائیه در گفتوگوی ویژه خبری واکنش نشان داده و آن را نادرست خوانده است.
رجانیوز که تیتر یک خود را به «جوابیه دفتر فاطمی امین» اختصاص داده، برای آن چنین تیتری در نظر گرفته است: «توضیحات دفتر «فاطمی امین» در خصوص چای دبش / آیا وزیر صمت میتواند شخصاً فعالیتهای ۱۶۰۰۰ نفر از کارکنان وزارت و همه مجوزهای صادر شده را بررسی کند؟» این تیتر مقارن ساعت ۳/۵ بعدازظهر همان روز تغییر کرد و به این تیتر تبدیل شد: «پاسخ دفتر فاطمیامین به اظهارات سخنگوی قوه قضائیه: با این منطق، تمام مسئولان کشور باید محاکمه شوند!»
در مقدمه آمده است: «در دادرسی پرونده گروه پرونده چای دبش احکام برخی از متهمان صادر شده است. حکم صادر شده برای وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، قابلپذیرش نبوده و درخواست تجدید دادرسی از مسیرهای قانونی پیگیری خواهد شد. تصمیم بر این بود که پیگیری قانونی بدون ورود به فضای رسانهای انجام شود؛ اما باتوجهبه صحبت سخنگوی محترم قوه قضائیه در برنامه تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری در تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ و طرح مباحث در فضای عمومی، لازم است توضیحات مختصری درباره برخی از مطالب بیان شده در این برنامه به اطلاع عموم مردم رسانده شود.»
ضمن اینکه از صداوسیما خواسته شده، این جوابیه در بخشهای خبری پخش شود!
در جوابیه بلندبالای وزیر اسبق صمت، همه اتهامات رد و چنین استدلال شده که وزیر نمیتواند بر همه فرایندها نظارت کند. بخش آخر هم به مرور کارنامه درخشان فاطمیامین اختصاص داده شده تا ثابت شود قضات قوه قضائیه اشتباه کردهاند.
استیضاح من یعنی استیضاح صنعت و تولید!
این البته بار نخست نیست که آقای فاطمیامین، منتقدان خود را دچار اشتباه میخواند. او کتابی به عنوان «استیضاح تولید» را تابستان گذشته منتشر کرده است تا نشان دهد استیضاح و برکناریاش از وزارت صمت، نه استیضاح یک فرد، که استیضاح بخش صنعتی کشور که تولید را برعهده دارد، بوده است!
آقای فاطمیامین در این کتاب، به نوعی هم خاطرات کاریاش را تعریف کرده و هم بسترها و شرایط محیطی و عوامل سیاسی و اجتماعی و فرهنگی موثر بر محیطهای کاری به طور عام، و محیط کار خودش به صورت خاص را تحلیل کرده است.
او در فصل دوم کتابش، ذیل عنوان «محیط سیاسی»، نوشته است: «فعالیتهای سیاسی در کشور ما بیشتر در قالب شبکهای از قدرتهای کوچک و متوسط نمود پیدا میکند. سلبریتیهای سیاسی بیش از حد بروز یافتهاند و رسانهها در مجموع کارکرد خوبی ندارند. چنین فضایی بستر مناسبی برای شکلگیری فساد شده است. فساد از ۳ مسیر رشد میکند: نقص سازوکارها که زمینه فساد و تدام آم را فراهم میکند. پشتیبانی سیاسی؛ که برای پوشش دادن فساد دوستان و شرکا و یا برای انجام معاملات سیاسی انجام میشود. فسادنمایی؛ که در فضای سیاسی برای تخریب و یا پرت کردن حواس مردم انجام میشود.» (استیضاح تولید؛ ۲۶۷)
فاطمیامین سپس درباره «حزبکها»، «سلبریتیهای سیاسی» و «رسانهها»، توضیح میدهد و حقایقی از شکلگیری شبکه منافع یا باجگیری رسانهای (مانند افطاری بزرگ سال ۱۴۰۲ یک شرکت متخلف فلزکار در هتلی مجلل با تعداد زیادی خبرنگار مدعو) را بیان میکند. در ادامه از نحوه کار دلالان پستهای مدیریتی تحت عنوان «کارفرمایی خدمات سیاسی» یاد میکند و سپس به سراغ دنیای انتصابات میرود.
او زیرکانه به ذکر چند مثال و نمونه میپردازد و به نظر میرسد کاملا موفق میشود مخاطب ناآشنا با محیط اقتصادسیاسی ایران، را به این نتیجه برساند که «سیدرضا» قربانی مظلوم مافیاها شده است!
علیه خودیها
در ادامه، نویسنده کتاب «عملیات روانی» علیه خود را با چند مثال تشریح کرده و جالب اینجاست که به صراحت نشان داده است بخشی از این عملیات روانی تخریب افکار عمومی، از صداوسیمای همسو با دولت سیزدهم سرچشمه میگرفته است!
او از اسداله بادامچیان برای مصاحبه معروفش «وزیری که نمیتواند نان و پنیر مردم را سامان دهد بهتر است برود»، از تعداد زیادی از نمایندگان اصولگرای مجلس وقت از جمله لارگانی، سیاهکلی و علیرضابیگی بابت مطالبی که در مجلس یا رسانهها علیه وزیر صمت گفته بودند، و از روزنامه جمهوری اسلامی انتقاد میکند.
در فصل استیضاح هم، روند و لحن انتخابشده برای کتاب، مخاطب را به این نتیجه میرساند [یا میخواهد برساند]که تعدادی از نمایندگان مجلس و حتی برخی مدیران دولتی، «وارد بازی استیضاح» شدند که از سوی مخالفانی سامان داده شده بود که منافعشان را حضور فاطمیامین در وزارت صمت، تحدید و تهدید میکرده است!
نویسنده با اینکه به تحلیلهای بخشی میپردازد، نمیگوید چرا و چگونه محیط علیه او آراسته شد و چرا نتوانست نمایندگان از لحاظ سیاسی بسیار همسو را مجاب کند که به «استیضاح تولید» رای ندهند!
خلاصه اینکه در دنیای آقای فاطمیامین، همه دچار اشتباه و قرضورزی و عناد و کجفهمی هستند، اما ایشان از هر اتهامی مبراست و نه حقش بوده که با استیضاح از کار برکنار شود و نه حقش بوده که در پرونده چای دبش مقصر شناخته و محکوم شود.
بد نیست یادآوری شود انصاف نیوز اخیرا مراجعانی داشته است که از یک موسسه مهاجرتی شاکیاند و باور دارند وقت و مالشان به هدر رفته و به مقصود نهایی، یعنی مهاجرت، نرسیدهاند. در حین بررسی این شکایات و نحوه گزارش آن، خبر رسید مدیر موسسه مدنظر نیز از همه شاکیان خود به اتهام کلاهبرداری شکایت کرده است. یکی از قاضیهای رسیدگیکننده هم ظاهرا چنین استدلال کرده بود که نمیشود ۳۰ چهل نفر سر یک نفر را کلاه بگذارند، اما ممکن است یک نفر، سر سی ۴۰ نفر را کلاه گذاشته باشد!
شعارسال با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از انصاف، تاریخ انتشار: 19اسفند1403، کدخبر:580976، ensafnews.com