پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۵۱۴۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۹
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: مسئله آب را باید فارغ از نهادهای مدنی، انجمن‌های علمی و شبکه‌ها نمی‌توان حل کرد.

شعار سال: هادی خانیکی در همایش ملی «آب، فرهنگی و رسانه» که به همت انجمن علمی دانشگاه فردوسی مشهد و در دانشکده کشاورزی این دانشگاه برگزار شد، گفت: مسئله آب جدی است و ارزیابی‌های علمی و فنی این را عنوان می‌کنند؛ اما متاسفانه این مسئله جدی و فنی به یک مسئله جدی اجتماعی تبدیل نشده است.

وی با اشاره به این مطلب که نخبگان جامعه ما اعم از روشنفکران و یا سیاست گذاران و متخصصان، ضعف مسئله را به دولت و حکومت ارجاع می‌دهند و یا به جامعه، ادامه داد: اما آیا مسئله تنها این است، چنانچه از دولت و حکومت مسئله را بپرسیم او هم مسئله را به مجموعه‌ای از نخبگان و مردم ارجاع می‌دهد و چنانچه از مردم علت را جویا شویم آنان نیز مسئله را در ضعف کفایت دولتمردان می‌دانند.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ابراز داشت: مخاطره‌ای که بر سر آب در جامعه وجود دارد، تنها یک مخاطره زیست محیطی نیست، بلکه مخاطرات سیاسی و اجتماعی را نیز به دنبال خواهد داشت.

خانیکی ضمن بیان این موضوع که منابع مادی آب رو به کاهش است؛ اما به نظر نمی‌آید که خطر اصلی از این بابت باشد، تصریح کرد: به رغم این‌که مسئله جدی است و در سطوح سیاستی هم دیده می‌شود و زیست سیاسی و اجتماعی را تهدید می‌کند؛ اما این امر به سطح اجتماع ما نرسیده است.

وی با طرح این پرسش که روشنفکران و هنرمندان ما چه میزان به این مهم ورود کرده‌اند؟، گفت: کدام جریان سیاسی ما در انتخابات بر سر مسئله آب با هم بحث کرده‌اند و چه میزان مسئله در کتب درسی مورد بررسی قرار گرفته است؟.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اضافه کرد: در جامعه ما به جای این‌که به مسئله آب توجه کنند به یک سری شبه مسائل می‌پردازند.

خانیکی به تغییرات اجتماعی اشاره و خاطرنشان کرد: دو ابر روند فردیت و مادیت در ایران برجسته شده است و این امر به این معناست که وقتی آب مسئله فرد شود برایشان مهم است نه زمانی که آب یک مسئله اجتماعی باشد.

مسئله آب را فارغ از نهادهای مدنی و انجمن‌های علمی نمی‌توان حل کرد

وی با طرح این پرسش که به چه علت سیاست آب نداریم؟، بیان کرد: سیاست آب سیاست زندگی است،به این معنا است که آب را باید محور زندگی قرار داد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی سیاست آب را یک سیاست اجتماعی دانست و ابراز کرد: به زمانی می‌توان پرداخت که آب به یک گفتمان تبدیل شود و این گفتمان در گفت‌وگوی آزاد شهروندان ایجاد می‌شود و این گفتمان آب در حوزه عمومی توانمند ساخته می‌شود .

خانیکی در ادامه ضعف سرمایه اجتماعی در ایران را یکی از علل عدم ایجاد این گفتمان دانست و تصریح کرد: مسئله آب را باید فارغ از نهادهای مدنی، انجمن‌های علمی و شبکه‌ها نمی‌توان حل کرد.

وی در پایان تاکید کرد: تا زمانی که بزرگ فکر نکنیم و از کارهای کوچک آغاز نکنیم موفق نخواهیم شد.

با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجو، تاریخ 15 اسفند 95 ، کد مطلب: 589984: www.snn.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۴
0
0
کدوم مسئله می تونه حل بشه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۸
0
0
اگر مدیران واقعا توانمندی های انجمن های علمی را بشناسند،کشور با نوعی جهش توسعه ای مواجه خواهد شد
رحیمی نیک پی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۹
0
0
بسیاری از مسایل کشور را می توان با مدد و همکاری فکری انجمن های علمی حل نمود
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین