شعار سال:نصرتالله تاجیک در حاشیه برگزاری نخستین جلسه کمیسیون تخصصی بینالمللی جوانان که در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، افزود: با توجه به حجم وسیع تولیدات علمی جوانان و نقش آنان در دنیای مجازی و واقعی، باید شرایطی را بوجود آوریم تا بتوان از توانمندیهای آنان و دستاوردهای جوانان در عرصه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بهره بریم.
وی اضافه کرد: تغییر نگاه به ایران از سویی و حجم سرمایهگذاریها در زمینه آموزش عالی و تحصیلات جوانان نکات مثبتی است که از آنها متاسفانه غفلت کردهایم. امیدواریم کمیسیون تخصصی بینالملل جوانان فضایی را به وجود آورد که بتوانیم پای جوانان را به صحنه بینالمللی باز کنیم و از توانمندیهای آنان بهره بریم.
رییس کمیسیون تخصصی بینالملل جوانان اضافه کرد: لازم است به جاهطلبی مثبت جوانان توجه کنیم و فضای اشتغال برای آنها در خارج از کشور نیز بوجود آوریم. جوانان ایرانی در زمینه فناوری اطلاعات (IT) حرف اول را میزنند و لازم است از توانمندیهای آنان در این زمینه نیز بهره بریم.
تاجیک با بیان اینکه نباید به جوانان نگاه امنیتی داشته باشیم، اظها کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که مسوولان باید به آن توجه کنند و حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری به آن تاکید دارند، این است که به جوانان اعتماد شود؛ چراکه از اعتماد به آنان ضرر نمیکنیم.
وی اضافه کرد: دیدگاه شورای عالی جوانان وزارت ورزش و جوانان میتواند موجب شود کمیسیون تخصصی بینالملل جوانان فعال و پایدار باشد.
به گزارش ایسنا، تاجیک رییس کمیسیون تخصصی بینالملل جوانان در کمیسیون تخصصی بینالملل جوانان اظهار کرد: سیاست خارجی فقط روابط و تبادلات خارجی نیست، البته در دهههای اخیر سیاست خارجی ایران دچار نوعی تنگی و مشکلات بود و امکان طرح پتانسیلهای جوانان را نداشتیم؛ این در حالی است که ظرفیتهای عظیمی دارند.
در ادامه این نشست، داریوش صولت معاون دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه اظهار کرد: دیپلماسی عمومی در وزارت خارجه به عنوان نقطه تمرکز همه ظرفیتهایی که میتواند به کمک وزارت امور خارجه بیاید، مطرح است. انتظار داریم که تشکیلات جوانان برای استفاده از ظرفیت دیپلماسی عمومی به کمک ما بیاید و در چارچوب برنامههای ما به همکاری بپردازد.
در ادامه این نشست، حمید ضیاییپرور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حمایت این سازمان را از طرحها و برنامههای کمیسیون تخصصی بینالملل جوانان اعلام کرد.
وی در ادامه با اشاره به تغییر تصویر عمومی ایران در سطح بینالملل اظهار کرد: نگاه بینالملل به ایران درست و واقعبینانه نیست و محصول تبلیغات نادرست است. البته این تصویر اکنون در حال تغییر است. میتوان کمپینهای بینالمللی را با هدف تغییر نگاه عمومی دنیا به ایران طراحی کرد.
ضیاییپرور در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: «نوروز» با توجه به اینکه موضوعی منطقهای است، ظرفیت خوبی دارد که جوانان ایرانی و جوانان کشورهای منطقه را گرد هم آورد تا آنان از آداب و رسوب کشور خود در این ایام آگاهی بیشتری پیدا کنند.
در ادامه نشست کمیسیون تخصص بینالملل جوانان مجتبی مقصودی، مدرس دانشگاه اظهار کرد: لازم است تحرکی در حوزه بینالملل جوانان به وجود آوریم. در حوزه علوم سیاسی و جامعشناسی سیاسی دچار شیفت پارادایمی هستیم به گونهای که آنچه در گذشته محل اجماع بود، اکنون محل بحث است. به عنوان نمونه در گذشته مشروعیت کشورها را داخلی میدانستیم اما در حال حاضر مشروعیت بینالمللی نیز اهمیت دارد. از سوی دیگر نهادهای حاکمیتی و دولتی جای خود را به نهادهای غیردولتی دادهاند. دیپلماسی هم با تغییر جایگاه مواجه شده است. به عنوان نمونه علاوه بر دیپلماسی سنتی، دیپلماسی نوین نیز اهمیت پیدا کرده است.
وی با اشاره به ضرورت تغییر رویکردها در حوزه بینالملل گفت: براساس سند چشمانداز نظام، باید نگاه تعاملی به جهان داشته باشیم. یکی از مهمترین معضلات ما نشاط اجتماعی جوانان است. از سوی دیگر جوانان با مشکل اشتغال مواجه هستند. اما بخشی از این مشکل را میتوان در حوزه بینالملل حل و فصل کرد.
مقصودی با اشاره به حضور در مجامع بینالمللی اظهار کرد: امروزه عنصر نمایش و تبلیغات نکته کلیدی محسوب میشود که لازم است به آن توجه کنیم. علاوه بر آن باید از ظرفیت نهادهای غیردولتی و انجمنهای علمی بهره بریم و شرایطی فراهم شود که این انجمنها تعاملات بینالمللی داشته باشند.
در ادامه این نشست، مجید صابر، رییس دبیرخانه دریای خزر وزارت امور خارجه با تاکید بر ضرورت استفاده از تجربههای جهانی اظهار کرد: لازم است تجربه کشورهای مهم و موفق در امور جوانان را استخراج کنیم و به مطالعه ساختار، سند ملی و برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت آنها بپردازیم. ایران عضو برخی از کنوانسیونهای بینالمللی در امور جوانان است و موظف به اجرای مفاد این کنوانسیونهاست. ما باید به این موارد نیز توجه کنیم.
روحالله مدبر، دبیر کمیسیون تخصصی بینالملل جوانان در پایان نشست از وزارت امور خارجه خواست که نمایندگان ایران در کشورهای خارجی بحث جوانان را جدی بگیرند و رویدادهای مربوط به جوانان را به اطلاع وزارت ورزش و جوانان برسانند.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاري ایسنا، تاریخ انتشار11 بهمن 1394، کد مطلب: 94111107168 : www. isna.ir