زلزله افغانستان:
همه جا را خاک گرفته، بچهها روی آواری نشستهاند که روزی آشیانه گرم آنها بوده، زنها گوشهای به یاد همولایتیهای زیر آوار، شیون میکنند و مردها با کمک هم آوار خانهای را کنار میزنند تا آدمهای مفقودشده را برای خاکسپاری در گورهای دستهجمعی پیدا کنند. پاییز برای هرات با آوار خانهها و گورهای دستهجمعی شروع شد. توفان تمام کوچهها و خیابانها را در برگرفته بود که یکباره همه جا لرزید و فرو ریخت.
لرز بر جان هرات؛
زلزلهای به قدرت ۶.۳ ریشتر روز شنبه ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۲ در ۴۰ کیلومتری غرب شهر هرات افغانستان به وقوع پیوست و در ولایات همجوار بادغیس و فراه نیز احساس شد. زلزلهای که تاکنون ۴۵۰۰ کشته و زخمی داشته است. صبح امروز چهارشنبه نیز بر اساس اطلاعات مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران، زمین لرزهای در ساعت ۴:۱۱ دقیقه بامداد در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در افغانستان رخ داده است. سوال اینجاست که چرا جامعه جهانی، حساسیت و حمایت لازم را نسبت به زلزله افغانستان نداشته و کمک به شهروندان افغانی، با بی توجهی همراه داست؟
فرانک هوگربیتس و پیش بینی زلزله مراکش؛
فرانک هوگربیتس زلزلهشناس مشهور هلندی که زلزله ویرانگر و مرگبار ترکیه را پیشبینی کرده بود، با پیش بینی وقوع زلزله در شمال مراکش و سه منطقه در درون اقیانوسها، مجددا شگفتی ساز شد. شدت زمینلرزه ۶/۸ ریشتری در مراکش به اندازهای بود که از شهر «رباط» در شمال مراکش تا «سیدی افنی» در جنوب این کشور و همچنین توسط ساکنان شهرهای رباط، کازابلانکا، مراکش، محمدیه و أغادیر احساس شد. بیشتر جانباختگان در مناطق «الحوز، مراکش، و ورزارات» هستند. پیش بینی ساعات اولیه تلفات و مجروحین حادثه زلزله مراکش حدود ۵۰۰ نفر بوده که بنظر میرسد، آمار به دهها برابر این رقم خواهد رسید.
شاخصهای حرارتی بالای حد توان انسان؛
با گرم شدن کره زمین، انتظار میرود مکانها در داخل و اطراف منطقه خلیج فارس به طور فزایندهای غیرقابل سکونت شوند و گرمای غیرقابل تحمل بهطور فزارنده افزایش یابد. خلیج فارس در روزهای اخیر شاخصهای حرارتی بالایی را ارائه کرده است. روز سهشنبه، نقطهای در جزیره قشم ایران در تقاطع خلیج فارس و خلیج عمان به شاخص گرمای ۱۵۸ درجه (۷۰ سانتیگراد) رسید. در ماه ژوئیه، همین منطقه تا ۱۶۵ درجه (۷۳.۹ سانتیگراد) را مشاهده کرد. سطحی به حدی شدید که میتواند توانایی انسان را برای زنده ماندن در خارج از خانه برای بیش از چند ساعت به خطر بیندازد.
زلزله زدگان ما هنوز در چادرند!
بعضی از مدیران اجرایی و معدودی از سیاسیون فعلی با الفاظ شعارگونه نظیر مدیریت جهادی و استفاده ابزاری از این وازه، چنان تیشه هایی به ریشه این مملکت زدند که چنگیز با باشتین نکرد. اما گام دوم انقلاب، چنان تیشه به ریشه این منافقین و خائنین خواهیم زد که نه از تاک نشان ماند و نه از تاک نشان. منتظر تاوان گرفتن از مفت خوری ها و فسادهایتان باشید. زلزله ترکیه در عرض شش ماه با بازسازی متعهدانه ، رفع اثر شد و زلزله در کشور عزیزتر از جان ما، باید چند سال بگذرد تا حداقل شاهد دور شدن چهره خرابه ها باشیم؟ مدیران مفت خور اجرایی، منتظر باشند. البته ان شالله به یاری خداوند و مدد امام عصر. منتظر خطاب رهبر هم باشید ان شاالله در آینده نزدیک.
حضور زاکانی در اجلاس شهری بروکسل؛
پاسکال اسمت مسئول شهرسازی و امور بینالملل شهرداری بروکسل به دلیل دعوت مقامهای ایرانی و روس به اجلاس شهری پایتخت بلژیک از سمت خود کنارهگیری کرد.
این استعفا سه روز پس از آن صورت گرفت که حاجا لحبیب، وزیر امور خارجه بلژیک وی را متهم کرد که با اجازه دادن به ایرانیان [شهردار تهران و هیات همراهش]و یک هیات روس برای شرکت در اجلاس شهری بروکسل، تصویر پایتخت این کشور را «کثیف» کرده است.
زلزله کابل؛
گزارشهای اولیه حاکی است قدرت این زلزله ۵.۶ ریشتر بوده و مرکز آن ولسوالی یمگان بدخشان بوده است. این در حالی است که فرانک هوگربیتس زلزله شناس و منجم هلندی برای روز های 9 و 10 اردیبهشت زلزله شدید تا 7 ریشتر را برای غرب ایران و شمال خوزستان و همچنین خط افغانستان- پاکستان بر اساس همترازی اجرام آسمانی را پیش بینی کرده بود.
محمد دهقان، معاون حقوقی رئیسجمهور:
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: اگر بخواهیم تعهداتی در خصوص محیط زیست انجام دهیم، حتماً مستلزم نبود تحریمهاست که بتوانیم تجهیزات وارد کنیم و مراودات مختلف فنی و مالی با دنیا داشته باشیم.
پیش بینی ضربه اقتصادی زلزله ترکیه؛
یک گروه تجاری اعلام کرد، به نظر میرسد فاجعه زلزله ترکیه ۸۴ میلیارد دلار خسارت و بیش از ۷۲۰۰۰ نفر قربانی داشته باشد.کنفدراسیون شرکتها و تجارت ترکیه (Turkonfed) که بیش از ۵۰ هزار شرکت عضو آن هستند، در گزارشی که در بهمن ماه منتشر شد، پیش بینیهایی را درباره تاثیرات ثانویه زمین لرزه ۱۷ بهمن ترکیه انجام داد. گزارش ترکونفد حاکی است، زلزله ازمیت ترکیه که در ۲۶ مرداد ۱۳۷۸ رخ داد، جان ۱۸ هزارو ۳۷۳ تن را گرفت و بر اساس نرخ ارز در آن زمان ۱۷ میلیارد دلار خسارت اقتصادی به جا گذاشت.
حمایت رئیس جمهور ترکیه از مردم زلزله زده؛
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه پس از زمینلرزههایی که در ۶ فوریه رخ داد و ۱۰ استان به مرکزیت قهرمانمرعش را تحت تأثیر قرار داد، به بازدیدهای خود از مناطق آسیبدیده ادامه میدهد. اردوغان با تاکید بر اینکه اولویت ما همیشه انسان و زندگی آن بوده و اجازه سوء استفاده از آن را نخواهیم داد، تصریح کرد: به زلزلهزدگانی که نمیخواهند در چادرها بمانند برای مدت یک سال، کمکهزینه اجاره مسکن داده میشود.
وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد:
وزیر بهداشت ترکیه اعلام کرد: شمار جانباختگان زلزله در ترکیه تاکنون به ۲۰ هزار و ۲۱۳ نفر و تعداد مجروحان نیز به ۸۰ هزار و ۵۲ نفر رسیده است.
اخبار زمین لرزه مهیب زمستانی ترکیه؛
زمین لرزه بزرگی بامداد دیروز دوشنبه جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند. در این زمین لرزه ۷.۸ ریشتری، خسارت های زیادی به ساختمانها وارده شد و تیمهای نجات و جستجو در حال آوار برداری و نجات کسانی هستند که در زیر آوارها گرفتار شده اند. شمار قربانیان و میزان خسارات زلزله شدیدی که بامداد دوشنبه ترکیه و سوریه را لرزاند همچنان رو به افزایش است. گفته میشود که تا کنون ۶۲۱۷ ساختمان درپی این زلزله در ترکیه تخریب شده است. برخی از کارشناسان پیش بینی تلفات ده ها هزار نفری در ترکیه را کرده اند.
زمین لرزه مهیب؛
صبح امروز زلزلهای به قدرت ۷.۴ریشتر در قهرمان ماراش ترکیه واقع در جنوب کشور رخ داد. این زلزله همچنین در شهرهای شمالی سوریه از جمله لاذقیه، حمص و حلب احساس شده که تاکنون ۱۱۱ کشته و ۵۱۶ زخمی به همراه داشته است.
"طالبان" هم مانند "اشرف غنی" حقآبه ایران را به شورهزار میفرستد ؛
جلیل رحیمی جهانآبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتقاد از خلف وعده مقامات افغانستانی، برای اجرای حقابه ایران از هیرمند اظهار داشت : اشرف غنی رئیس جمهور دولت سابق افغانستان دچار یک جو زدگی مفرط شد و اقدام به احداث سدهایی کرد که مانع از ورود آب به خاک ایران شد و شرط و شروط آب در برابر نفت را عنوان کرد. تمام ماجرا به دولت سابق افغانستان باز نمیگردد در حال حاضر طالبان رویه شبیه به اشرف غنی را در پیش گرفته با این تفاوت که حقآبه ایران را به شورهزار جاری کرد، عدم اجرای تعهدات حقوقی یک دولت در سطح بینالمللی تبعات گرانی را به دنبال خواهد داشت.
اینفوگرافیک؛
بر اساس آمار منتشر شده از شهرهای پر جمعیت جهان، توکیو ژاپن با ۳۷ میلیون نفر، دهلی هند با ۳۰ میلیون نفر و شانگهای چین با ۲۷ میلیون نفر، ۳ شهر پرجمعیت جهان هستند. همچنین در این فهرست نیویورک با ۱۸ میلیون نفر در رتبه یازدهم و استانبول ترکیه با ۱۵ میلیون نفر در جایگاه چهاردهم پرجمعیتترین شهرهای جهان قرار دارند؛ این در حالی است که تهران جایگاهش را در فهرست ۲۰ شهر پرجمعیت جهان از دست داده است.
نخست وزیر هائیتی:
آریل هنری در یک پایم ویدئویی اعلام کرد که این زلزله هائیتی را به زانو درآورده است، اما دولت متعهد به ارائه کمک به همه افراد نیازمند است و اجازه نخواهد داد سو مدیریت و عدم هماهنگی در ارائه کمک به افراد تکرار شود.
ترویج کتابخوانی؛
احداث اتاقکهای مخصوص مطالعه در پارکها اقدام جدید دولت مراکش برای تشویق به مطالعه در این کشور است.
بحران آب در آلمان؛
در ویدئوی زیر کلیپی از سوی یکی از هموطنان ساکن آلمان میبینید که نشان دهنده وضعیت بحرانی آب است. جالب اینجاست که رسانههای آلمانی در بازتاب اخبار این وضعیت سکوت کرده اند.
تغییرات اقلیمی؛
ما میدانیم که تغییر اقلیم یکی از خطرناکترین بلایای جهانی است که بشر در این قرن با آن روبرو است. جاکارتا به یکی از شهرهایی تبدیل شده است که سریعتر از سایر شهرهای جهان شروع به غرق شدن میکند. به گفته کارشناسان، تخمین زده میشود که در صورت ادامه روند فعلی افزایش سطح دریا، یک سوم جمعیت تا سال ۲۰۵۰ غرق شوند؛ بنابراین، تقریباً با اطمینان کامل شناخته شده است که جاکارتا غرق میشود.
سوء استفاده مهاجران از تامین اجتماعی سوئد
وزیر ایرانیتبار تامین اجتماعی سوئد اعلام کرد، اتدابیر ساده لوحانه تامین اجتماعی سوئد باعث شده است که طی سالیان متمادی کلاهبردارن از سیستم تامین اجتماعی این کشور سوءاستفاده کنند و میلیاردها کرون از سرمایه این کشور هدر برود.