اعلام شاخص یا عدد سازی؟
روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بیان داشت که در پی آلودگی هوای تهران، میزان بازدید از سایت این شرکت افزایش قابل ملاحظهای پیدا کرد که منجر به از دسترس خارج شدن این سایت شد که با تلاش متخصصان این شرکت به حالت عادی برگشت و اطلاعات کیفیت هوای تهران برای شهروندان قابل دسترسی است . نکته جالب توجه اینکه شاخص های آلودگی توسط منابع گوناگون با اعداد مختلف بیان شده و در افکار عمومی شائبه عدد سازی بوجود آمده است. جای دارد که شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ، توضیحات لازم در این خصوص را ارایه نماید. بعنوان نمونه ، شاخص آلودگی هوا شهر تهران از منابع گوناگون تا ساعت ۱۲ روز جمعه ۲۳ آذرماه بررسی گردید. شاخص آلودگی مایکروسافت ۲۶۹، IqAir ۱۹۶، Waqi ۱۹۵ و کنترل کیفیت هوا شهرداری تهران ۱۴۷ بود.
لیست رسانه های حاضر در جلسه و مکانیزم دعوت شان را شفاف کنید؟
علیرضا زاکانی شهردار تهران صبح تا ظهر روز (دوشنبه ۲۹ مرداد) در جلسهای خصوصی با خبرنگاران حوزه شهری، تغییرات ایجادشده در حوزه حملونقل در دوره ششم مدیریت شهری و مسائل مطرحشده پیرامون قراداد بین شهرداری تهران و شرکتهای چینی برای خرید واگنهای مترو و سایر وسایل حملونقل عمومی را تشریح کرد. منتقدین میپرسند که چرا از رسانههای منتقد این قرارداد هیچ دعوتی بعمل نیامد؟ چه رسانههایی در این جلسه حضور داشتند و مکانیزم دعوت و انتخاب شان به چه صورتی بود. علیرضا جان، پسر خوب، دوران این بازیها حداقل دو دهه پیش بود. بیست سال گذشته و تو هنوز با قواعد دوره نوکیا ۶۶۰۰ بازی میکنی؟ هم ظرفیتهای قانونی و هم دسترسیها چند جانبه برای کسب و تحلیل اطلاعات وجود دارد. اینکه در اتاقی معدود، رسانههایی خاص را دعوت کنی و توضیح بدهی، نه تنها کار را بهتر نمیکند، بلکه بر چگال شدن ابهامات اضافه میکند.
روزهای دارای هوای پاک و آمار مرگ و میرناشی از آلودگی هوا در تهران:
دادههای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان میدهد که طی سال ۱۴۰۲ تهرانیها ۱۰ روز هوای «پاک» و ۱۲ روز هوای «ناسالم» تنفس کردند. آلودهترین روز ثبت شده طی سال گذشته ۵ شهریور با شاخص ۱۶۵ و پاکترین روز۱۲ فروردین با شاخص ۴۰ بود. موضوعی که با وجود اثرات بسیار بالا بر مرگ و میر و ورود چندباره دادستانی و سازمان بازرسی کل کشور، با بهبود خاصی همراه نبوده و چالش هوای ناپاک با وجود تصویب قانون هوای پاک، ادامه دارد. جنبه فکاهی و خنده دار داستان، تاکید شهرداری و شورای شهر بر ادامه اجرای طرح آب دوغ خیاری بنام طرح ترافیک است. چطوری عمو زاکانی ؟ سلام بر مهدی چمران، اوضاع مرتبه، خوبی؟ کسالتی ،چیزی نداری؟
اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی :
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی درباره شایعه آلودگی آب رودخانه ارس به وسیله پسماند نیروگاه اتمی ارمنستان، اظهار کرد، با توجه به پایش های مستمر آب رودخانه ارس، می توان بیان داشت که آلودگی وجود ندارد. وی مدعی شد که سازمان انرژی اتمی به صورت مستقل و مستمر پایش میکند. این پایش برخط و مرتب است. سوال اینجاست که آیا سازمان انرژی اتمی از نظر قانونی حق اظهار نظر عمومی و مرجعیت اطلاع رسانی در خصوص آلودگی یا عدم آلودگی رودخانه ارس را دارد یا موضوع باید توسط سازمان محیط زیست دنباله گیری و طرح موضوع شود؟
کم حساسیتی حاکمیتی به موضوع آلودگی هوا:
معین الدین سعیدی عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دولتها در حل معضل آلودگی هوا، گفت: حل معضل آلودگی هوا موضوع لاینحلی نیست اما فقط نظاره گر شدت گیری این مسئله هستیم. رابطه تنگاتنگی بین حیات بشر و محیط زیست وجود دارد زمانی که آمار مرگ و میر ۲۶ هزار نفری ناشی از آلودگی هوا منتشر میشود، با تمام خسارات جانی که این آلودگی از خود بجای میگذارد باز مسئولان و متولیان برای حل این مسئله به دنبال وزش باد هستند و خبر از رشد بیماران قلبی، عروقی و مرگ و میرهای سکته قلبی و مغزی شهر ندارند؛ حتما باید وزیر بهداشت برای چنین بحرانی به مجلس گزارش تکمیلی ارائه دهد و ..... . فدای سر وزیر نیرو برای تولید برق ، وزیر نفت برای کم توجهی به تامین گاز و تولید سوخت غیرکارامد و شهردار تهران ، جناب آقای زاکانی.زنده باد دکان دو نبش طرح ترافیک. زنده باد پلشتی.
افشاگری های معصومه ابتکار یا پولتیکی برای خروج از پارکینگ سیاسی:
معصومه ابتکار به بهانه شرایط این روزهای تهران و الودگی هوا ،از ماجرای بنزین پتروشیمی می گوید. از تهدیدش توسط نهدی چمران می گوید تا گیردادن های پورمختار در مجلس. از اعترافات و توضیحات فریبرز پناهی( مبدع بنزین پتروشیمی) حرف می زند. در حین این صحبت ها ،گریزهایی حاشیه ای دارد به برخی از ابهامات و مسائل مطرح شده درخصوص عملکرد خودش و شرایط همسرش. هیچ صحبتی هم از پسرش به میان نمی آورد و .... . سوال اینجاست که ایا با نوعی افشاگری منجر به بهبود شرایط کشور از جانب معصومه ابتکار مواجه هستیم یا پولتیکی برای خروج از پارکینگ سیاسی.
تشکری عضو شورای شهر:
جعفر تشکری هاشمی، عضو شورای شهر تهران ، با انتقاد از اقدام جدید شهرداری زاکانی بیان داشت که چرا پلهای عابر پیاده را جمع میکنید؟! این اقدام رواج بینظمی است و تصادفات جرحی و فوتی را به شدت افزایش خواهد داد.وی با اشاره به جمعآوری ۳۰ پل عابر پیاده در پایتخت توسط سازمان زیباسازی شهرداری گفت: علت این اقدام را هزینه نگهداری پلها و اقدام مطابق با آییننامه عنوان کردهاند؛ در حالی که جمعآوری پلهای عابر پیاده، نوعی انتحار و رواج بینظمی است، چراکه پلهای عابر پیاده محل امن تردد مردم محسوب میشوند.
واکنش شهرداری تهران به اشتباهات املایی بنرها:
بنرهایی با اشتباهات مکرر املایی و محتوایی روی بیلبوردهای شهر تهران نصب می شود. محتواهایی که عموما دارای گرایشات سلیقه ای بوده و فاقد جامعیت نگاه و حتی اثرگذاری های لازم هستند. اما چون کت تن بعضی هاست آقای رنگو ، هر طور که دلشان می خواهد تصمیم می گیرند. هیچ شفافیتی در هزینه کردها و حتی نوع پیمان سپاری ها دیده نمی شود. بهشتی شده است برای بعضی ها آقای رنگو . غافل از اینکه اینجا ایران اسلامی است و تعادل سه رکن جمهوریت ، اسلامیت و انقلابی گری حرف اول و اخر را می زند و تندروهای در فکر غارت کشور و برهم زننده سه رکن را سرجایشان می نشنانیم. سربازان علی روز به روز برای تمدن سازی آماده تر می شوند و صندلی به صندلی مدیریتی تصرف شده توسط برخی نا اهلان را پس گرفته و به افراد شایسته خواهند سپرد. گزارش زیر به برخی از اشتباهات و حاشیه های بیلبوردهای شهرداری می پردازد که بنوبه خود، ارزش توجه دارد.
پرونده زمین های ده ونک تهران به کجا رسید؟
تشکلهای دانشجویی در نامهای خطاب به رئیس جمهور خواهان بررسی وضعیت زمینهای ده ونک تهران و مسائل پیرامونی آن شدند. دانشجویان متذکر شدند که: جهت به نتیجه رسیدن این پرونده نیازمند جلساتی با حضور همهی طرفین، جهت شنیدن استدلالهای عمومی و حقوقی آنها هستیم. آمادگی برگزاری این جلسه در اولین فرصت ممکن توسط بسیج دانشجویی و جنبش عدالتخواه دانشجویی وجود دارد. امید است با ورود به موقع جنابعالی به این پرونده، با در نظر گرفتن اجرای تام قانون و لحاظ مصالح ملی نقطهی مطلوب مورد انتظار که حقی در آن ضایع نشود حاصل شود.
فریبرز ناطقی الهی:
عملکرد شهرداری تهران در دوره جدید، نهتنها بیحاشیه و کمحاشیه نبوده بلکه پرحاشیه بوده است؛ اما مهمتر از حواشی، نگرانی کارشناسان برای آینده پایتخت و ساکنان آن، در پی ضعفهای این عملکرد است که یکی از نمودهای عینی و تلخ آن در تخریب غیراصولی ساختمان در منطقه ۱۹ دیده شد. فریبرز ناطقی الهی استاد مهندسی سازه و زلزله ، یادداشت کوتاهی با عنوان «امنیت ١٤ میلیون تهرانی دست شهرداری» نوشته و چند سوال بسیار ساده را از مسئولان شهرداری مطرح کرده است که در ادامه می خوانید.
دهنوی، نماینده تهران:
نماینده مجلس نوشت:ساخت و سازهای غیرقانونی در دهه های اخیر بلای جان شده و کم کم رخ نشان می دهد. رد پای قصور نهادهای ذیربط در فاجعه ریزش ساختمان به وضوح قابل مشاهده است.
ربط دادن ساختوسازهای غیرمجاز به اغتشاشات!؟
نایبرئیس کمیسیون شوراهای مجلس با تاکید بر این که شهرداریها مسئول جلوگیری از ساختوسازهای غیرمجاز هستند و نباید بار این وظیفه خود را روی دوش پلیس بیندازند، گفت: با توجه به این که در حادثه محله خلازیر، پنج نفر کشته شدند، حتما باید دستگاه قضایی ابعاد حقوقی این حادثه را بررسی و با مقصران احتمالی برخورد کند، اما به نظر میرسد بخشی از مسئولیت حقوقی این اتفاق برعهده شهرداری تهران است، چراکه شهرداری باید از همان ابتدا جلوی شکلگیری این ساختوسازهای غیرمجاز را میگرفت
یکی از معمول ترین روش های اجرای فساد مالی در دنیا، طراحی و اجرای ابر پروژه هاست. گرایش افراطی کشور ما به سد سازی در سال های ماضی هم آلوده به شائبه همین آفت می باشد. طرح بزرگی چون آزاد راه تهران شمال با فعالیت چندین دولت دنباله گیری و افتتاح می شود. اما مردم هنوز یک صفحه در خصوص وضعیت مالی و استانداردهای شفاف سازی این پروژه نمی دانند؟ لازم نیست کلیپ تهیه کنید. شفاف سازی مالی پروژه ها ، شاخص ها و استانداردهای مشخص بین المللی دارد. دوست داریم ببینیم ، باز پروژه آزادراه تهران شمال مایه مباهات می شود یا ورود دستگاه قضایی را در بر خواهد داشت؟ بدون کمترین تشکیک و سیاه نمایی و ایجاد حاشیه، منتظر شفاف سازی این ابر پروژه بعنوان یک حق ملی و پایه ای هر شهروند ایرانی، هستیم.
طرح دوچرخه سواری بیدود؛
پیروز حناچی در بخشی از یک گفتوگوی مفصل درباره تجربه و اهدافش برای دوچرخهسواری توضیحاتی داد.
نماینده مجلس:
نوروزی نماینده مجلس، در واکنش به مصرف بدهی عراق به عنوان ارز حجاج میگوید: دادن طلب وصول شده ارزی ایران از عراق به حجاج، ایجاد تورم میکند، چون آنها این ارز را در داخل، تبدیل به پول نقد و در بازار هزینه میکنند. از طرفی، چون اجناس در عربستان گرانتر است، حجاج، خریدهای خود از جمله هدایایشان را از ایران خریدهاند.
پاسخ حناچی به انتقادات زاکانی:
پیروز حناچی شهردار پیشین تهران به جماران گفت: اینطور نیست که در مدیریت دوره ما، وام گرفته باشیم و شهر را اداره کرده باشیم! هر چند سختترین شرایط را در دوره کرونا پشت سر گذاشتیم. در آن زمان شهرداری از بسیاری از درآمدهایش محروم شد؛ با این همه بر اساس سیاستهایی که داشتیم و قولهایی که داده و قسمی که در ابتدای کار خورده بودیم، نمیخواستیم شهر را بفروشیم و زندگی را برای مردم سختتر کنیم. تراکم هم نمیفروختیم، با وجود این همه مشکل انضباط شهری را هم حاکم کردیم و ادعای ما این است و با عدد و رقم هم اثبات میکنیم که شهر را حدود ۴۰ درصد ارزانتر نسبت به دورههای قبل از خود اداره کردیم.
غلامرضا تاج گردون نماینده سابق مجلس در یک استوری نوشت که در نشست افطاری روحانیون با علیرضا زاکانی کارت هدیه های یک میلیون تومانی به روحانیون مدعو توسط شهرداری تهران توزیع شده است .
آقای شهردار، خیلی ها متخصص هستند در این مملکت!
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران، در حاشیه یکصد و چهلمین جلسه این شورا در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه هماندیشی صبح امروز با شهردار تهران گفت: در جلسه امروز با شهردار تهران آقای زاکانی حدود یک ساعت در پاسخ به گزارش آقای تشکری هاشمی صحبت کرد و تقریبا به طور قطع گفت تمام گزارش خلاف قانون است و تمام اقداماتی که انجام شده است مطابق قانون بوده و اعضا باید توبه و عذرخواهی کنند. وی درباره مشاوره های داماد زاکانی در امور شهرداری نیز گفت: آقای زاکانی گفتند که با افتخار از دامادم مشاوره میگیرم در حالیکه حکم مشاور ایشان لغو شده و به همینجا ختم نمی شود. ایشان در جلسات حضور دارند و بعضا دخالت هایی هم انجام می دهند. گویا این مسئله و اصرار آقای زاکانی بر استفاده از تخصص داماد عزیزشان نوعی دهن کجی به شورای شهر و مردم است. آقای زاکانی اگر رئیس جمهور می شدید چه می کردید؟!
پشت پرده اختلاس در سازمان میادین شهرداری؛
جای تشکر دارد که برخورد با فساد در جریان است. اما همزمان باید تعجب کرد که چرا اختلاس شش میلیاردی در سازمان میادین دیده می شود و زد و بندای چند صد میلیاردی را کسی پیگیری نمی کند؟ وضعیت حاشیه های بالغ بر هزار میلیارد تومان سازمان تعاون روستایی برای میوه شب عید چرا به فراموشی سپرد شد؟ قادری فر الان کجاست ( شنیده ها می گوید که آزاد است)؟ لعنت بر منحرف کنندگان عدالت و عدالت جهت دار. پیشنهاد دهند و مجری خط دوچرخه سواری در تهران با وجود کمبود منابع شهرداری چه کسی بود؟ الان کجاست؟ پیمانکار طرح چه کسی بود، الان کجاست؟
معضلی به نام انتصابات فامیلی؛
مدتی است انتشار فیش حقوقی دختر ۲۰ ساله عضو شورای شهر تهران به عنوان رییس دفتر این عضو شورا به سر خط خبرها تبدیل شده است، اتفاقی که نهایتا همزمان با ورود وزیر کشور به مسئله و فشار رسانهها، موجب استعفایش شد. هر چند حواشی درباره دیگر انتصابات فامیلی در شورای شهر ادامه دارد. مردم از این حجم خود به نادانی زدن و احمق فرض کردن مردم توسط مشتی شورایی که طریقه ورودشان و نوع مداخلات منجر به پیروزی شان ، میزان رای دریافتی توسط شهروندان و غیره ، مشخص است، عصبانی می باشند. مردم از کم خاصیتی بسیاری از مدیران شهری ناراضی هستند. مردم از عدم پاسخگویی و خود به خواب زدگی مسئولان شهری عصبانی هستند. مردم از کثافتی بنام برای دیگران بده و برای ما مصلحت، به تهوع افتاده اند. اگر در این کشور جمهوریت مبتی بر قانون اساسی، اسلامیت مبتی بر دین مبین و انقلابی گری مبتی بر آرای امامین حاکم است، ریشه این نوع لجن بازی ها باید زده شود.