قیمت بیقرار تاکسیهای اینترنتی:
بر اساس گزارشات متواتر شهروندان گویا چند وقتی است که با وجود حضور تاکسی در منطقهای خاص و ارایه درخواست از طرف شهروندان، رانندگان اقدام به تائید و قبول سفر ننموده و گویا الگوریتم محاسبه قیمت، در نوعی باز محاسبه، اقدام به افزایش قیمت محاسبه شده و پیشنهاد گردیده اولیه میکند. این کار ممکن است تا چندبار هم ادامه داشته باشد. موضوعی که شکایت شهروندان را در بر داشته و انتظار میرود که با ورود سازمان تعزیرات همراه باشد.
پیروز حناچی، شهردار پیشین تهران:
پیروز حناچی درباره پیامد کم توجهی به حمل و نقل عمومی و ترانزیت در سطح کشور و شهر تهران معتقد است که شمار تلفات جادهای ایران با شهدای هر سال جنگ ایران و عراق برابری نموده و تلفات جادهای ایران ۴۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی است . تعداد افرادی را که جان خود را بر اثر آلودگی هوای تهران از دست میدهند در هر سال هفت هزار نفر اعلام می شود. میلیونها ساعت از وقت این مردم در ترافیک هدر میرود و آلودگی یکی از بحرانهای این کلانشهر مانند دیگر کلانشهرهاست.راهکار را باید در توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی جستجو کرد و تهران در حدود شش هزار ناوگان فعال برای خدمات رسانی نیاز دارد.
تغییر یا برکناری مدیرعامل مترو:
بر اساس اخبار دریافتی مدیرعامل شرکت مترو تهران تغییر کرد و فرزانپور جایگزین مسعود درستی شد.. ادعا می شود که علت برکناری،افشاگری جنجالی مسعود درستی مدیرعامل قبلی مترو درخصوص عدم پرداخت پول خرید واگنهای چینی توسط دولت رئیسی بوده است؟!
محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران:
محسن هرمزی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران با حضور در جلسه ۲۵۲ شورای شهر تهران مدعی شد که «۱۵۰دستگاه تاکسی آیون تا پایان این هفته بارگیری میشود و به سمت بندرعباس حرکت خواهد کرد. همچنین ۱۱۰دستگاه اتوبوس هم تا اواخر مرداد بارگیری و تحویل داده میشود.» برخی از منتقدین، بارگیری و ارسال قطره چکانی خریدهای خارجی را نوعی مرحم بر طوفان انتقادات وارده بر زاکانی ارزیابی کرده اند.
حمل و نقل فوری- چینی:
قرار بود لایحه «اخذ مجوز انجام معاملات و انعقاد قراردادهای خرید و پذیرش سرمایهگذاری خارجی در حوزههای حملونقل و خدمات شهری» در جلسه روز گذشته شورا به تصویب برسد و تلاش مخالفان بررسی سریع بزرگترین قرارداد شهرداری هم برای شفافسازی و رفع ابهامات این لایحه به جایی نرسید. سوال اینجاست که سازمان محترم بازرسی کل کشور، هیچ سوال و حساسیتی در این خصوص ندارند؟ سایر مراجع نظارتی و امنیتی چطور؟
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر:
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در انتقاد به سفر طولانی مدت مدیرعامل مترو به چین گفت: مدیرعامل این شرکت ده روز است در کشور چین است و عملا نظارتی در این خصوص وجود ندارد.
سید سجاد انوشه ، معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور:
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور بیان داشت که در حوزه برقیسازی خودروها ابتدا مسیرهای منتهی به فرودگاهها و ایستگاههای راه آهن را در اولویت قرار دادهایم. در مورد موتورسیکلت هم موتورهای ویژه خدمترسانی در اولویت هستند.وزارت کشور مکلف شده، ۴۰۰۰ دستگاه اتوبوس، ۱۰ هزار دستگاه تاکسی و ۴۰۰ هزار موتورسیکلت برقی تا پایان دوره دولت سیزدهم تهیه کند. باید از سیدسجاد انوشه پرسید که فلسفه استفاده از خودروهای برقی،برای کاهش الودگی هواست یا فانتزی بازی و افه کلاس آمدن و توزیع رانت؟ اگر قصد کاهش آلودگی هوا را داریم، آیا خودروی فرودگاه و ایستگاه راه آهن در اولویت واگذاری قرار می گیرند؟ خدایا ما را از سر این ابرمغزها در پناه خودت بگیر. اعوذ بالله من شر مدیران کاردرست؟
دستاورد سفر شهردار تهران به پکن:
فروزنده با بیان اینکه هدف اصلی شهردار تهران از سفر به چین موضوع حملونقل عمومی است، گفت: یکی از گامهای بسیار مهم تکمیل قرارداد ۷۹۱ واگن بود که نهایی و زمانبندی مشخص شد و همچنین در جریان بازدید از کارخانه واگنسازی، موضوع انتقال تکنولوژی نیز مقرر شد. معاون شهردار تهران با اشاره به اهمیت مالی و اقتصادی اجرایی شدن این قرارداد، اضافه کرد: به هرحال این یک کار بسیار مهم است و یک رقم بسیار بالا آورده ارزی دارد؛ از سوی دیگر در خدمترسانی به مردم مؤثر است و باعث گسترش تکنولوژی در داخل کشور شده و واگنسازی ما را به جریان بیاندازد.
عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران :
سخنگوی شهرداری تهران ضمن اشاره به حضور رئیسجمهور در آیین افتتاح ۴ ایستگاه متروی تهران گفت: پیشرفت فیزیکی ایستگاههای مذکور تا پیش از دوره ششم مدیریت شهری، ۶۰ درصد بوده و برای ساخت آنها ۶ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.رقمی که تعجب حیلی ها را باعث شده و نیازمند حسابرسی دقیق با رویکرد صیانت از بیت المال است. با حضور رئیسجمهور ۳ ایستگاه شهران، کوهسار (شهید علی وردی) و شهر زیبا از خط ۶ و ایستگاه میدان کتاب در خط ۷ متروی تهران به بهرهبرداری رسید.مجموع طول ایستگاههای مذکور به ۸.۵ کیلومتر میرسد که عملیات اجرایی آنها از سال ۱۳۹۴ آغاز شده بود.
عادلانه تر کردن طرح ترافیک!
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال با افتخار بعنوان تنها پایگاه خبری کشور است که از ابتدا در مقابل طرح ناکارامد و با کمال صدها تاسف احمقانهای (در اجرا نه در ماهیت ذاتی) بنام طرح ترافیک ایستاد و مواضع انتقادی خود را حفظ نمود. هیچ یک از خبرنگاران و مدیران این مجموعه در هشت سال اخیر، از سهمیه طرح ترافیک رسانه و خبرنگاری استفاده نکرده اند. حال خبر میرسد که به حمد خدا قصد ایجاد تغییر در این طرح سرتا به پا ناکارامد وجود دارد و مقرر است که عادلانهتر و موثرتر اجرا شود. بدبین نیستیمف، اما شما هم زیاد خوش بین نباشید. مهمترین ادله بیان این استدلال، کم دانشی و اشرافیت پائین مدیران طرح ترافیک به تجارب تطبیقی در جهان است. از کریدور خروج گرفته تا شیوههای کنترل تردد. پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، آماده تبادل تجربه با مراجع ذی صلاح در این خصوص است.
درمانده در راه آهن ۳۴ کیلومتری و برنامه ریزی ریلی بینا قاره ای؟
معاون اول رئیسجمهور برای شرکت در مراسم آغاز به کار عملیات اجرایی راه آهن شلمچه به بصره با حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق و بازدید از پایانههای مرزی از طریق فرودگاه بینالمللی آبادان وارد استان شد. بارها است که خبر افتتاح و اتمام این پروژه، اطلاع رسانی می شود و کاری جلو برده نمی شود. اخیرا هم به گفته مسئولان، این خط ۳۴ کیلومتری، تا دو سال دیگر به بهره برداری می رسد.
دورخیز برای حملونقل برقی بدون زیرساخت؛
شهرداری تهران نهم مردادماه قراردادی برای ساخت ۷۳ جایگاه شارژ خودرو امضا کرد که باید تا شهریورماه آماده شوند اما از سایر زیرساختهای خودروهای برقی مانند تعمیرگاههای تخصصی خبری نیست.
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی اعلام کرد:
سیدمجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه خودروهای شخصی ایرانی نمیتواند وارد عراق شود، گفت: وضعیت پارکینگها عموما مناسب است، مثلا در مهران توسعه زیادی به وسعت پارکینگها داده شده است، کاملا مسطح و محصور شده است. در مرز تمرچین نیز باند قدیمی فرودگاه و محیط اطرافش به پارکینگ تبدیل شده است و مسطح است و به دلیل نزدیکی به ارتش از نظر ایمنی وضعیت خوبی دارد. یکی از مسائلی که به دنبال حل آن بودیم، بیمه بودن خودروها در پارکینگها بود، وضعیت خیلی بهتر از سال گذشته است، تعرفه هر شبانهروز پارک خودرو در پارکینگ نیز ۲۵ هزار تومان است.
داریوش گلعلی زاده تشریح کرد:
رئیس مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست درباره شرایط واردات اتوبوس با استانداردهای یورو۵ و اتوبوسهای کارکرده ، اظهار دشات: خودروها اگر پنج سال ساخت نیز باشد مورد قبول است، اما دولت میگوید که به خودروهای تا سهسال ساخت مجوز داده میشود و این شرایط نیز برای ۶۵۰ اتوبوسی است که یورو ۵ هستند، اما مشکل اصلی آن ۳۵۰ اتوبوسی است که یورو ۴ هستند و ما با واردات آنها موافق نیستیم و اقدامات شهرداری برای ورود این خودروها قبل از قانون بودجه ۱۴۰۲ بوده است.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران:
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه گفت: با پروژه DC پلاس گام بزرگی در جهت بهرهور کردن قطارهای نسل اول مترو برداشتیم. وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها ۲۰ درصد از حجم جابهجایی مسافر توسط قطارهای DC انجام میشود و بیشتر بار مسافری بر روی قطارهای AC است؛ اما با شروع پروژه DC پلاس پیشبینی میکنیم سهم قطارهای نسل اول به ۳۸ تا ۴۰ درصد افزایش یابد و بتوانیم بخشی از کمبود ناوگان خود را با احیا قطارهای قدیمی جبران کنیم.
علت وقوع حادثه مترو در ایستگاه شهید بهشتی؛
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه با بیان اینکه سال گذشته تمام پلههای برقیهای مترو در یک حرکت جهادی بعد از دو تا سه سال روغنکاری شدهاند، گفت: بررسیهای کارشناسی صورت گرفته و جمعبندی نظرات متخصصان کمیسیون سوانح تا این لحظه بیانگر آن است که نقص فنی در گیربکس دلیل حادثه پله برقی مترو ایستگاه شهید بهشتی است.
رییس سازمان راهداری:
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در نامهای خطاب به مدیران کل راهداری و حمل و نقل جادهای استانهای سراسر کشور اعلام کرد: ستاد تنظیم بازار در خصوص تعدیل نرخ جابجایی کالا در بخش حمل و نقل عمومی جاده با اعمال افزایش ۳۰ درصدی موافقت کرد.
طرح مسئله دار ترافیک سال ۱۴۰۲ ؛
بر طبق قانون اساسی کشور ،کلیه قوانین و مصوبات باید دارای انطباق با شرع بوده و هر قانون و مصوبه ای که انطباق با شرع را نداشته باشد، در چرخه برنامه ریزی و عقلانیت قرار نخواهد گرفت. سوال اینجاست که کدام شرع اجازه می دهد که طرحی سرتاسر مشکل دار را اجرا کنیم و جیب مردم را خالی نموده و بعد بگوییم برای سلامتی و راحتی خودتان است؟ اگر طرح ترافیک طرحی موثر است، چرا آمار روزهای آلوده تهران در حال افزایش است؟ میران درامد حاصل از این طرح چفدر است و به تفضیل در کجا هزینه می شود؟ چند درصد مدیران شهرداری و خانواده آنها طرح ترافیک دارند و کدام شرع و قانون این اجازه منحصر بودگی را به آنها داده است؟ چرا برای خروج از طرح ترافیک باید جریمه شویم؟چرا برای طرح ترافیک کریدور خروج تعریف نمی کنند؟ کدام شرع اجازه می دهد که دور خانه یک شهروند را خط بکشید و بگویید برای ورود و خروج باید هزینه بپردازی؟ آیا این مصداق سد منفعت و ممانعت از انتفاع محسوب نمی شود؟ کدام شرع و عقلی توصیه می کند که منشا آلودگی از خودروی دیزلی و تاکسی و موتورسیکلت باشد و شما سواری را نقره داغ کنید؟ کدام عقلی می گوید که وقتی حمل و نقل عمومی مشکل دارد با رویکرد حداکثری به طرح ترافیک و چاپیدن مردم بپردازیم و ... اگر مدیران شهرداری غیرت کاری دارند و ادعای حقانیت و تخصص می نمایند، به مناظره دعوتشان می کنیم. اگر نه که ، خودتان در خصوص این جماعت ، نظر بدهید.ما می گذاریم به حساب کم مایگی. شما را نمی دانیم.
یک فوریت لایحه اعطای مجوز به شهرداری تهران جهت اعمال ضریب کاهشی برای بدهکاران عوارض تردد در محدودههای طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا در شورای شهر بررسی شد.
وقتی پیرمرد از اتوبوس جاماند؟
سیدجعفر تشکریهاشمی، رئیس کمیسیون حملونقل شورای اسلامی شهر تهران مدعی شده است که آلودگی هوای تهران قابل پیشگیری بود؟! بدون کمترین ملاحظه، از شخص ایشان پرسیده و مطالبه می نماییم که که وقتی در مسند قدرت بودگی و تاخت می زدی چند بار درباره طرح ترافیک و ضرورت اصلاح آن و خارج کردن این دکه از تامین منابع ناپایدار برای شهرداری ، هشدار دادیم؟چقدر گفتیم که با این طرح و اهداف پشت پرده ان ، نه تنها آلودگی کم نمی شود بلکه فاجعه هم ایجاد خواهد شد.اما شما فقط توسعه و بهسازی ناوگان را با پول نداشته در کانون توجه قرار دادید. آن روز اسمت چه بود آقای سید جعفر هاشمی تشکری! ایراد این مملکت آنجاست که مدیریت بجای شایسته سالاری عموما با باندبازی و محفل گرایی و رفاقت تغییر نموده و تعیین می شود و بالطبع این سبک انتخاب مدیریتی، هیچ نظارت موثری هم بر آنها نمی توان داشت. خوشحالیم که خوب می دانی از چه موضوعی و چه افرادی صحبت می کنیم. تا زمانی که با این فرمان کشور را اداره کنیم ، مشکلات پابرجا و تشدید شده تر خواهند بود. محض اطلاع حضرتعالی بیان می کنیم که با وجود ضعف بنیادین حوزه حمل و نقل عمومی، بازنگری در طرح ترافیک برای کاهش آلودی بواسطه استفاده از خودروهای شخصی، یک الزام است. این لکه ننک حدودا 50 ساله پول ساز برای شهرداری را کنار گذاشته و بازنگری اساسی در آن کنید. نیازی به دلسوزی امثال شما هم برای شهر تهران نداریم. عملکرد اثبات شده داری برادر.