پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 12
کد خبر: ۱۱۸۷۸۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۳:۴۵
وزیر علوم در یادداشتی درباره نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری با تاکید بر نقش دانشگاه‌ها در تولید ملی نوشت: امسال نیز با تدبیر و دوراندیشی مقام معظم رهبری به نام «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری شد.

شعارسال: دکتر منصور غلامی در این یادداشت اظهار کرد: بی شک تحقق چنین شعاری منجر به بی‌نیازی کشور به محصولات خارجی و افزایش توان داخلی خواهد شد. البته استعدادها و ظرفیت های فراوانی در کشور برای تحقق چنین امری موجود است اما هنوز نتوانسته‌ایم این ظرفیت‌ها را به حالت بالفعل درآورده و به جایگاه واقعی خود در جهان با توجه به نیروهای متخصصی که داریم برسیم.

وی در ادامه این یادداشت افزود: همان گونه که رهبر معظم انقلاب در سخنان خود در ابتدای سال فرمودند، یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های کشور، جوانان دانش آموخته و دانشجویان و دانشگاهیان کشور هستند و این جمعیت فعال و مستعد می‌تواند کشور را در عرصه کار و تلاش و تولید سرآمد کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: یکی از بنیان‌های حمایت از کالای ایرانی، تولید کالای باکیفیت و استفاده از دانش روز در عرصه تولید است که متاسفانه در سالیان گذشته نتوانسته‌ایم عرصه صنعتی کشور را با جامعه دانشگاهی به صورت درست و هدفمند گره بزنیم و از رهگذر آن تولید داخلی را در بازار رقابتی موفق کنیم.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: مگر همین دانشجویان ایرانی نیستند که وقتی به کشورهای دیگر می‌روند، در مهم ترین صنایع آنها تولید دانش و خلاقیت می‌کنند و ما در واقع وارد کننده محصولات دانش آموختگان هم وطن خود می‌شویم، پس اعتماد و باور به جامعه دانشگاهی کشور که تاکنون آنگونه که باید محقق نشده می‌تواند زمینه‌ساز افزایش کیفیت کالا و تولیدات داخل کشور باشد.

وی تصریح کرد: یکی از ایرادات وارده بر دانشگاه‌های کشور در سال‌های اخیر تکیه بر علم تئوری بوده که در چندماه گذشته دو اقدام اساسی را برای رفع این ایراد انجام دادیم.

غلامی در ادامه این یادداشت یادآور شد: طرح مهارت آموزی دانشجویان دانشگاه‌های دولتی و الزام دانشگاه‌ها به اجرای این طرح با هدف پرورش روحیه کارآفرینی و همچنین آموزش سربازان طی خدمت نظام با همکاری دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای و علمی کاربردی برای نیل به همین هدف که بتوانیم دانشجویان را به بازار کار نزدیک کنیم انجام گرفت.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی و صنعتی کشور باید به دانشگاه‌ها اعتماد کرده و برای افزایش اقبال مردم نسبت به کالای ایرانی کیفیت آنها را بالا ببرند و این امر مستلزم استفاده از دانش روز و توان متخصصان و دانشمندان ایرانی است و همان گونه که در دست آوردهای هسته‌ای با وجود تمام تحریم‌ها توانستیم در سایر عرصه ها نیز موفقیت دور از انتظار نیست.

وی افزود: بارها اعلام کرده‌ام که دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف کشور خود را بی‌نیاز از جامعه دانشگاهی ندانند و باور داشته باشند تنها راه افزایش کیفیت محصولات و رقابت‌پذیر کردن آنها در عرصه داخلی و بین‌المللی، همکاری و همراهی با جامعه عظیم دانشگاهی کشور است.

غلامی تصریح کرد: گام مهم دیگری که برای تحقق شعار سال لازم است برداشته شود اینکه بتوانیم خرید و استفاده از کالای ایرانی را به یک فرهنگ تبدیل کنیم.

وزیر علوم در ادامه این یادداشت خاطر نشان کرد: در این زمینه نیز مجموعه وزارت علوم و دانشگاه های کشور می‌توانند پیشقدم شده و زمینه فرهنگ‌پذیری چنین امری در سطح جامعه را فراهم نموده و در نشست‌های علمی، پایان نامه‌ها، سمینارها، کارگاه‌ها و با همراهی رسانه‌ها خصوصاً رسانه ملی تعصب کالای ملی را در مردم بالا ببرند.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، غلامی در پایان گفت: امید است تا با تلاش جمعی به روزی برسیم که نه تنها مردم ایران با افتخار کالای ایرانی مصرف کنند بلکه کالای ایرانی زینت بخش ویترین بازار کشورهای خارجی باشد.

سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: 8فروردین1397 ، کدخبر: 97010801413: www.isna.ir


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حامی نوابغ
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۰
0
0
محقق جوان ایرانی موفق به کسب جایزه ی علمی سوربن ابوظبی در زمینه علوم اقتصاد و مديريت شد

محسن فرازی اقتصاددان و حسابدار جوان ایرانی به تازگی موفق شده جایزه ی دکترای افتخاری دانشگاه سوربن ابوظبی 2018 را از آن خود کند. گفتنی است که او به سبب فعالیت های پژوهشی و گسترش علم اقتصاد و مديريت در کنفرانس ها، همایش ها و سمینارهای تخصصی و با تاکید بر اقتصاد خاورمیانه و با نظر هیات علمی دانشگاه سوربن ابوظبی موفق به کسب این جایزه شده و آن را از موسسه ی آکادمی علوم بین الملل خاورمیانه و سفارت فرانسه دریافت کرده است.

موضوع اصلی تحقیق و ارائه مقاله دکتر محسن فرازی جداسازی بنیادین اقتصاد کشورهای حوزه خلیج فارس از اقتصاد نفتی است
با عنوان
'' The separation of oil from the economies of the Middle East''
به طوری که با فنون مدیریتی و مالی، سطح وابستگی و نوسانات ارزی حاصل از آن در اقتصاد کشورهای غرب آسیا به نفت به حداقل برسد.

گفتنی است معیارهای لازم جهت دریافت جایزه دکترای افتخاری دانشگاه سوربن عبارتند از :
۱ ارتباط موثر علم و دانش با بازار، و حقیقی و کاربردی بودن پژوهش
٢ انتشار علم در سطح بین‌المللی به دور از انحصار طلبی (همایش ها، کنفرانس ها، سمینارها )
٣ داشتن سن جوان کمتر از ۴٠سال

لازم به ذکر است که دکتر محسن فرازی 29 ساله، تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه آزاد مشهد به پایان رسانده و در حاضر حاضر ساکن و ساغل در شهر مشهد است و علاوه بر تدریس در دانشگاه ، عضو افتخاری هیأت علمی آکادمی بین المللی پردیس شمال در کشور گرجستان نیز می باشد.

گفتنی است علی رغم تلاش های اعضای برگزاری مراسم اهدا جوایز و رایزنی های مسعولین دانشگاه سوربن ابوظبی، به دلیل کارشکنی دولت امارات و تأخیر در صدور روادید برای این جوان ایرانی، دانشگاه سوربن پاریس رأسا و از طریق هماهنگی با سفارت فرانسه، در تهران مدال افتخار و حکم دکترای افتخاری را به ایشان اهدا کردند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین