پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۲۲۳۲۵
تاریخ انتشار : ۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۵
پیام‌رسان آنلاین تلگرام در حدود ۴۰ میلیون کاربر در ایران را به سوی خود جذب کرده است؛ یعنی نیمی از جمعیت آن کشور و محبوب‌ترین نرم‌افزار رسانه اجتماعی در ایران محسوب می شود. با این حال، قرار است به زودی این نرم افزار مسدود شود. انتظار می‌رود این موضوع ضربه‌ای جدی بر ارتباطات و تجارت در سرتاسر ایران وارد کند.
شعارسال: روزنامه امریکایی «لس انجلس تایمز» درباره زمزمه‌های فیلتر تلگرام می‌نویسد: واقعیت آن است که این موضوع زندگی بسیاری از مردم را تحت الشعاع قرار خواهد داد. مقام های دولتی، روحانیون، فعالان سیاسی، صاحبان کسب و کار و کارگران و کارمندان ایرانی همگی به طور یکسان از تلگرام برای پیام‌رسانی استفاده می کنند. شاید علت اصلی برای فیلتر تلگرام «ملی گرایی اقتصادی» باشد. مقام های ایرانی می گویند می خواهند نرم افزار پیام رسان داخلی را توسعه دهند تا بتوانند انحصار فضای مجازی را از دست تلگرام در حوزه رسانه های اجتماعی خارج کنند. این موضوع در شرایطی روی می دهد که در ایران نظارت شدیدی بر استفاده از اینترنت وجود دارد و بسیاری از سایت‌ها غیرقابل دسترسی هستند.

این روزنامه در ادامه می نویسد: تلگرام توسط «پاول دوروف» کارافرین روس تاسیس شده است؛ یک سرویس پیام رسان فوری است که حدود ۲۰۰ میلیون کاربر در سرتاسر جهان دارد که یک‌دهم تعداد کاربران فیس بوک است با این حال، محبوبیت گسترده‌ای پیدا کرده چرا که گفته می شود امن و در برابر حملات هکرها کمتر آسیب‌پذیر است. همچنین، تلگرام امکان ایجاد کانال را فراهم می کند که از طریق آن کاربران می‌توانند پیام‌ها، عکس‌ها و فیلم های خود را به اشتراک بگذارند.

این روزنامه در ادامه می نویسد: پیش از این نیز در ایران نهادهایی تلاش کردند تا این نرم افزار را فیلتر کنند. اصولگرایان در ایران بر این باورند که می‌توان از طریق مسدود کردن تلگرام شکاف میان مردم با دولت روحانی که میانه‌روست و وعده آزادی شبکه های اجتماعی را داده بود افزایش دهند. روحانی علیرغم آنکه از پیام‌رسان‌های داخلی حمایت می‌کند گفته است که نباید محدودیت بر دسترسی به سایر پیام‌رسان‌ها را در دستور کار قرار داد. با این حال، «ابوالحسن فیروزابادی» دبیر شورای عالی فضای مجازی گفته است که تلگرام از ایران کسب درآمد می کند بدون آن که هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری‌ای در ایران انجام دهد. او گفته است که تلگرام نه تنها بر فضای شبکه های اجتماعی در ایران بلکه در نقاط دیگر نیز تسلط دارد.

به دنبال خبرهای منتشر شده درباره فیلتر تلگرام، کاربران ایرانی به دنبال روش های جایگزین برای برقراری ارتباط با دوستان و عزیزان خود هستند. بسیاری از آنان گفتند که از طریق وی پی ان به دسترسی شان به تلگرام ادامه خواهند داد و فیلتر را دور می زنند.

یک تولید کننده بازی‌های آنلاین در تهران به «لس انجلس تایمز» می گوید: «من پس از شنیدن این خبر شروع به ایجاد کانال های تازه در واتس اپ کرده‌ام و دوستانم نیز در اینستاگرام فعال‌تر شده‌اند. او می گوید سروش مسنجر پیام رسان ایرانی با حدود سه میلیون کاربر است که مقام های دولتی امیدوارند جایگزینی برای تلگرام شود. «راستین» می گوید از دیدگاه شخصی به نظر او ممنوعیت تلگرام تاثیر منفی زیادی بر روی آزادی حق انتخاب و مسیرهای کسب و کار در ایران می گذارد. او می گوید شاید تنها حسن آن استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی باشد. او می گوید: «می دانم خوش بینی من بیش از اندازه است. با این حال، من از زندگی در خاورمیانه یاد گرفتم که خبرهای خوب را پیدا کنم تا خبرهای فاجعه بار آزارم ندهد».

«لس آنجلس تایمز» در ادامه می نویسد: «سایرین اما معتقدند که این طرح نیز شکست خواهد خورد؛ مانند طرح مقابله با ماهواره که با هدف از خنثی کردن جدب مخاطب به سوی شبکه های خارجی بود اما به نتیجه‌ای نرسید. «محمود صادقی» نماینده مجلس با فیلتر تلگرام مخالفت کرده است. او معقتد است که تلاش برای متوقف ساختن دسترسی به فناوری بی فایده است. بسیاری از ایرانیان نسبت به پیام‌رسان سروش یا هر پیام‌رسان داخلی دیگری تردید دارند. یک مهندس عمران ۲۸ ساله می گوید بسیاری از مردم مانند او در جستجوی یک پروکسی سرور قابل اعتماد برای استفاده از تلگرام هستند. او می گوید به هیچ پیام رسان داخلی‌ای اعتماد ندارد.

این روزنامه در ادامه می نویسد: مردم از طریق تلگرام با اخبار مرتبط با بیکاری، وضعیت بانک ها، خواست زنان برای حضور در استادیوم، وضعیت بد محیط زیست آشنا شده‌اند. برای بسیاری از صاحبان مشاغل نیز تلگرام فضایی برای فروش خدمات و برقراری ارتباط با مشتریان است و ممنوعیت تلگرام بر مشکلات مالی‌شان خواهد افزود. «رضا رحمانی» تولید کننده بازی‌های ویدئویی که ۳۰ سال دارد می گوید بازنده واقعی فیلتر تلگرام بسیاری از کسب‌وکارهای مرتبط با آن هستند و این مسئله بیکاری را بدتر خواهد کرد. «آرش مهرکیش» یکی از اعضای شرکت هشت نفره ای که برنامه های آموزشی تولید می کند و در تلگرام بیش از ۲۵۰ هزار کاربر را جذب شرکت‌شان کرده است و خدمات پس از فروش ارائه می دهد و به سوالات مشتریان پاسخ می دهد. او می گوید اگر تلگرام فیلتر شود دسترسی آنان به مشتریان‌شان دشوارتر و وقت‌گیرتر خواهد بود و ممکن است بسایری از مشتریان‌شان را از دست دهند و مهمتر از آن این که قادر به جذب مشتریان جدید نخواهند

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی روزنو ، تاریخ انتشار: 27 فروردین 1397 ، کدخبر: 312910 ، www.roozno.com

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین