پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۴۹۸۴۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۲
روز پنج شنبه مراسم تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم از سوی شفقنا پوشش داده شد و گزارش مکتوب و تصویری مفصلی از آن منتشر شد. در میان مجموع تصاویر، اما یک عکس بود که مورد توجه خاص رسانه ها واقع شدو این تصویر موجی از واکنش های مختلف از کاربران شبکه های اجتماعی تا شخصیت های سیاسی و حوزویان را برانگیخت.

شعار سال: روز پنج شنبه مراسم تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم از سوی شفقنا پوشش داده شد وگزارش مکتوب و تصویری مفصلی از آن منتشر شد. در میان مجموع تصاویر، اما یک عکس بود که مورد توجه خاص رسانه ها واقع شدو این تصویر موجی از واکنش های مختلف از کاربران شبکه های اجتماعی تا شخصیت های سیاسی و حوزویان را برانگیخت. هر چند واکنش ها متفاوت بود اما تقریبا قریب به اتفاق رسانه ها به این حاشیه پرداختند و هر یک نگاه خود را نسبت به این موضوع منعکس کردند تا جایی که فرماندار قم نسبت به شناسایی عوامل حاشیه ساز مراسم طلاب قم خبر داد واعلام کرد:« گزارشی از شعارهای تهدیدآمیز تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم را به مقامات ارشد استان ارسال کرده است و دستگاه‌های امنیتی به این اتفاق رسیدگی خواهند کرد.»از طرف دیگر علی مطهری، نایب رییس مجلس شورای اسلامی نیز از وزارت اطلاعات خواست تا نسبت به این موضوع تحقیق و پی گیری های خود را به مردم گزارش دهد. همچنینعلاء‌الدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره عکسی که اخیرا از تجمع طلاب در قم حاشیه‌ساز شد، گفت: «یکی از وظایف مسئولان امنیتی شناسایی این افراد و جلوگیری از تکرار حوادث مشابه در آینده است.»

علی مطهری:نگرانی شهید مطهری از انحطاط علمی و فکری و سیاسی در حوزه علمیه قم

علی مطهری در یادداشتی که برای ایسنا نوشت آورده است:«شعارهای طلاب علوم دینی در تجمع آخر هفته گذشته در مدرسه فیضیه قم موجب نگرانی برای حوزه علمیه قم از نظر سطح فکر و سیاست بخشی از طلاب این حوزه شد، همان چیزی که در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی موضوع نگرانی شهید آیت‌الله مطهری بود که مبادا سیاسی شدن طلاب حوزه علمیه قم منجر به انحطاط علمی و فکری و سیاسی آنها شود و به همین جهت حتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در حالی که هفته ای دو سه روز در این حوزه تدریس می‌کرد قصد مهاجرت دائم به قم و تربیت طلاب و اصلاحات در حوزه علمیه قم را داشت و حتی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و اندکی قبل از شهادت نیز از امام خمینی (ره) درخواست کرد که مسئولیت شورای انقلاب را رها کند و به کار اصلی خود یعنی تحقیق و تعلیم و تربیت طلاب و خصوصا مهاجرت به حوزه علمیه قم بپردازد.امروز می‌بینم نگرانی آن شهید به‌جا بوده است. شعارهایی که در تجمع مدرسه فیضیه قم سر داده شد یا روی تابلوها حمل می شد، نشان می‌دهد که لااقل بخشی از حوزه علمیه قم از نظر بینش اجتماعی و سیاسی دچار انحطاط شده است. در نهادی که مرجع فکری و دینی مردم شناخته می‌شود شعارهایی متناسب با اقشار فرومایه جامعه سر داده شد و تاسف انسان افزایش می‌یابد زمانی که در می‌یابیم که این افراد ابزار دست یک گروه سیاسی واقع شدند و روی دسته پلاکاردهای آنها نوشته شده بود: « لطفا تابلوها را بعد از مراسم تحویل دهید.»تاسف بیشتر زمانی به انسان دست می‌دهد که می‌بیند یکی از شعارهایی که روی تابلو حمل می شد، این بود: ای آنکه مذاکره شعارت/ استخر فرح در انتظارت، اشاره به رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی.این شعار می‌تواند سرنخی برای نحوه فوت آن مرحوم باشد که برای بسیاری از اذهان به صورت یک معما باقی مانده است. در واقع مفهوم این شعار این است که آقای رئیس‌جمهور، ما همانطور که سر آقای هاشمی را زیر آب کردیم سر تو را هم زیر آب خواهیم کرد. وزارت اطلاعات باید این موضوع را پیگیری و نتیجه را به اطلاع ملت برساند. شاید ماجرای فوت ناگهانی و غیرقابل باور رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز روشن شود.»

روزنامه کیهان:صدای اعتراض روحانیت به وضعیت اقتصادی بلند شده

از طرفی روزنامه کیهان واکنش متفاوتی نسبت به موضوع اتخاذ کرد و با انتقاد از توجه رسانه های اصلاح طلب و ارگان دولت به حاشیه های مراسم نوشت:عصبانیت و برآشفتگی ارگان دولت از تجمع طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در اعتراض به وضعیت اقتصادی و مشکلات مردم، رابطه بسیار ضعیف دولت‌های یازدهم و دوازدهم با نخبگان و رابطه چالش‌های دولت با فشارهای مخالفان از جمله مطالب دیروز روزنامه‌های زنجیره‌ای بود.طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در ادامه اعتراضات طلاب حوزه‌های مشهد و تهران به وضعیت معیشتی مردم و مشکلات اقتصادی کشور، روز پنج شنبه هفته گذشته در مدرسه فیضیه تجمع کردند. ارگان دولت در شماره دیروز از این رویداد برآشفت و علیه آن یادداشت و مصاحبه منتشر کرد.روزنامه ایران در گفت‌وگویی نوشت: «طلبه‎ها هم بخشی از جامعه هستند و حق دارند در رابطه با مسائل مختلف سیاسی و اجتماعی کشور چه به‌صورت فردی و چه به‌صورت جمعی ابراز نظر و مسائل خود را مطرح کنند…حوزه‎ها امروز سر و سامانی هم پیدا کرده و مدیریت نسبتاً متمرکزی هم در آنجا حاکم است. اینگونه نیست که هرج و مرجی وجود داشته باشد و هرکسی بتواند هر حرکتی را داخل حوزه به‌طور خودسرانه راه‌اندازی کند. اگر احساس شود حوزه‌های علمیه ما که مراجعی برای اعتقادات و باورهای دینی مردم هستند، در مسائل سیاسی جهت‏‌گیری‎های خاصی داشته و به یک گروه یا حزب سیاسی تبدیل شوند حال به اسم حوزه یا اسم طلبه‌ها باشد، به اعتقادات و باورهای مردم یعنی همان کسانی که قصد مراجعه به این افراد را دارند لطمه جدی وارد می‎شود.»وقتی رئیس‌جمهور وعده صد روزه‌اش برای حل «مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی و خارجی» را انکار می‌کند، دیگر از ارگان دولت انتظاری نیست که فریاد روحانیت از مشکلات معیشتی مردم را درک کند. دولت به جای اتکا به ظرفیت‌های داخلی، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را معطل گذاشت و برای حل مشکلات کشور سراغ مذاکره و دادن امتیازات نقد به حریف رفت. صراحتا وعده دادند که مشکلات از همین طریق حل می‌شود، حتی آب خوردن مردم. امروز آنها که وعده دادند باید پاسخگوی مشکلات باشند نه اینکه ارگان‌شان از اعتراضات به حق اقشار مختلف عصبانی شود. مردم مشکلات جدی اقتصادی دارند. کارخانه‌ها و کارگاه‌های بسیاری تعطیل شده. عده‌ زیادی بیکار شده‌اند. خیلی‌ها ورشکسته شده‌اند. اقلام اساسی گران شده. ارزش پول ملی سقوط کرده. رکود بر عرصه‌های مختلف اقتصادی حاکم شده. صدای اعتراض روحانیت به چنین وضعیتی بلند شده، بعد مصاحبه شونده در واکنش به این موضوع می‌رود سراغ جهت گیری سیاسی خاص!ظاهرا از نگاه دولت و حامیانش حوزه‌ای خوب است که در برابر مشکلات مردم سکوت پیشه کند!

روزنامه جمهوری اسلامی: اعتراف به فعال بودن دست‌هائی در ماجرای جان باختن آیت‌الله هاشمی؟

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: شعار «استخر فرح در انتظارت»، نوعی اعتراف به فعال بودن دست‌هائی در ماجرای جان باختن آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در استخر است.بر روی این تابلو نوشته شده بود: «ای آنکه مذاکره شعارت – استخر فرح در انتظارت». کاربران، با دیدن این شعار گفتند این، علاوه بر آنکه تهدیدی علیه رئیس‌جمهور است، نوعی اعتراف به فعال بودن دست‌هائی در ماجرای جان باختن آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در استخر است.البته انتساب آن استخر به فرح دروغی است که معاندان ساخته‌اند. نکته جالب اینکه روی دسته تابلوهای این مراسم نوشته شده بود «بعد از مراسم تابلوها را برگردانید» جمله‌ای که برنامه ریزی شده بودن این تجمع توسط یک جریان خاص را برملا کرد.

همچنین این روزنامه در چاپ امروز خود نیز مجددا به این موضوع پرداخت و نوشت: اینکه فقط چند روز بعد از هشدار رهبر معظم انقلاب اسلامی به کسانی که خواستار کناره‌گیری رئیس‌جمهور شده بودند و تاکید ایشان بر اینکه: «کسانی که می‌گویند دولت باید برکنار شود، در نقشه دشمن عمل کنند» یک جریان معلوم‌الحال، تجمعی در اعتراض به دولت در فیضیه قم برگزار می‌کند و با برنامه ریزی هدفدار و تهیه تابلوهای حاوی شعار ضد رئیس‌جمهور عده‌ای را به آن تجمع می‌آورد تا علیه دولت و شخص رئیس‌جمهور تحریک شوند و دیگران را تحریک کنند، یک پدیده عادی نیست.همه حق دارند از دولت و شخص رئیس‌جمهور انتقاد کنند ولی منصفانه و در چارچوب‌های منطقی. تجمع فیضیه، نه تنها انتقاد منصفانه و منطقی نبود، بلکه تهدید رئیس جمهور، اعلام قتل آیت‌الله هاشمی رفسنجانی و اهانت به حوزه علمیه قم بود. اینها نشان می‌دهند حوزه علمیه و مدرسه فیضیه که مرکزیتی در حوزه دارد، به نظارت مستقیم حضرات مراجع نیازمند است. فیضیه و کل حوزه باید مرکز نقد سازنده و منصفانه و الگوی نقد و آزاداندیشی برای جامعه باشد ولی متاسفانه واقعه تلخ روز پنجشنبه گذشته نشان داد چنین نیست.بزرگان حوزه نباید اجازه بدهند فیضیه جولانگاه یک جریان افراطی باشد که به نام حوزه علمیه قم خلاف تمام موازین اخلاقی و ضوابط، عمل می‌کند. این جماعت و جریان برنامه‌ریز پشت پرده آن، در ظاهر سنگ تبعیت از رهبری را به سینه می‌زنند و دیگران را به اتهام عدم تبعیت از رهبری خارج از دین می‌دانند ولی خودشان فقط چند روز بعد از هشدار صریح رهبری به جریانی که خواستار کناره‌گیری رئیس‌جمهور شده، در نقشه همان جریان عمل می‌کنند آنهم در مرکز حوزه علمیه قم!آیا زمان جدی گرفتن این قبیل حوادث انحرافی که با اعتبار حوزه علمیه بازی می‌کند فرا نرسیده است؟!

خبرگزاری فارس: ای کاش مسئولین مراسم شعارهای انحرافی و بدسلیقگی در برخی پلاکاردها را اصلاح می کردند

خبرگزاری فارس نیز نوشت: تجمع طلاب در فیضیه قم قابل اعتنا بود؛ هم حضور شورانگیز طلاب و هم سخنان پرمحتوا و حماسی استاد رحیم پور. پیام ساده این تجمع، همراهی حوزه و روحانیت با مردم بود از این جهت مایه مباهات است.نکات برجسته و قابل اعتنای این تجمع محسوس است؛ چه آنکه تکاپوی رسانه های غیرمردمی برای تضعیف این مراسم، نشانه همین امتیاز و اعتبار است. اما در کنار این برنامه موثر و به‌موقع، حاشیه‌ای شکل گرفت که متن برنامه را نیز تحت‌الشعاع قرار داد و امتیاز این تجمع که همان قرابت روحانیت با مردم بود را به چالش کشید.امروز در مواجهه با دولت سه صف‌بندی شکل گرفته است؛ دسته اول اصلاح‌طلب‌ها هستند که تاریخ استفاده‌شان از این دولت تمام شده است و در دوره بی اعتباری این دولت، وانمود می‌کنند حساب‌شان از دولت جدا بوده است. دسته دوم جریان وابسته به رئیس‌جمهور سابق است که تلاش می کنند این دولت به پایان راه نرسد و شرایط امروز و دوره بی‌اعتباری دولت را فرصتی برای زمین زدن و انتقام سیاسی می‌بینند. دسته سوم البته جریان دلسوز انقلاب است که ضمن انتقاد از مسئولین و مدیران اجرایی، معتقد است این دولت باید بماند و کار کند و البته پاسخگو باشد.تجمع طلاب فیضیه بدون شک باید بروز و ظهور دسته سوم باشد. هم خواست مردمی همین است و هم راهبردی که رهبری نظام ساختند چنین مسیری را ترسیم می کند.اما حواشی مراسم و بزرگ‌نمایی رسانه‌ای برخی شعارها و پلاکاردها باعث شد تصویر نادرستی از این مراسم شکل بگیرد. چه آنکه باید توجه کرد آسیب یک تجمع طلبه‌ای بسیار فراتر از تجمع کامیون‌دارها و بازاری‌ها و دانشجویان است. تجمع طلاب جامعه ما، باید مرجع تراز اعتراض‌های انقلابی باشد. این دست اعتراض ها باید به مطالبه دلسوزانه و انتقادهای مشفقانه نزدیک باشد، نه هیجان‌های زودگذر و احساسی.ای کاش مسئولین این مراسم، اجازه سوءاستفاده را برای رسانه‌های فرصت‌طلب فراهم نمی‌کردند و خیرخواهانه شعارهای انحرافی و بدسلیقگی در برخی پلاکاردها را اصلاح می کردند.

حسین مرعشی: بازی خطرناک/تجمع طلاب در قم، خودجوش بود؟!

حسین مرعشی،فعال سیاسی در یادداشتی در روزنامه ایران هم نوشت:انگیزه‏‌های جماعتی که روز پنجشنبه در مدرسه فیضیه قم تجمع کرده و پلاکارد به دست، هجمه‎های زیادی را علیه دولت شکل داده‎اند حداقل برای من قابل فهم نیست. البته گمان هم نمی‎برم که برای بسیاری دیگر نیز قابل تحلیل باشد تا دریابند که چرا باید در شرایط فعلی کشور، چنین حرکاتی را از یک اجتماع خاص شاهد باشیم.اما می‎توان برای همین اقدام غیرقابل فهم هم دو فرض را در نظر گرفت. فرض نخست اینکه، دوستانی که برگزاری چنین اجتماعی را ساماندهی کرده و شعارهایی را علیه دولت و مسئولان دولتی سرداده و اقدامات چندین ساله آنان را نقد می‎کنند، اساساً درکی از شرایط ایران چه در داخل مرزهای کشور و چه بیرون از آن ندارند. گردانندگان اینگونه اجتماعات آنقدر به مسائل واقعی و فشارهای بین‎المللی و از همه مهمتر خستگی مردم در داخل کشور و ضعیف شدن پشتوانه مردمی همه نهادهای نظام بی‎توجه هستند که بدون در نظر گرفتن عواقب رفتارها‌شان محکم بر طبل اختلافات می‎کوبند.

فرض دومین تحلیل از اتفاقات نامیمون روز پنجشنبه مدرسه فیضیه می‎تواند هدف طلاب از تجمع‌شان باشد. بعید نیست که گردانندگان این اجتماعات دنبال این هستند تا فضا را برای کنار زدن آقای دکتر روحانی و دولت دوازدهم مهیا کنند. چه کسی می‎تواند باور کند آنچه که در مدرسه فیضیه قم رخ داده همچون ادعاهای پیش از این برخی تجمع کنندگان، اقدامی خودجوش بوده و هیچ دستی از پشت پرده در کار نبوده باشد؟ قطعاً اینگونه است و چه زود و چه دیر در جایی دیگر خود را نشان خواهد داد. اگر قرار بر خودجوش بودن چنین اقداماتی بوده باشد، این حق مردم بی‎پناه است که دست به چنین اعتراضاتی بزنند نه طلاب حوزه علمیه. معنا و مفهوم این اقدام این است که حتماً در جایی تصمیمی گرفته شده و به مرحله عملیاتی درآمده و تصمیم‎گیرندگان نیز قصد دارند کشور را به سمتی هدایت کنند تا تغییرات سیاسی زودهنگامی در رده‎های مدیریتی آن رخ دهد.البته اگر فرض دوم ما، قصد و نیت معترضان حوزوی باشد، فکر می‎کنم که طلاب بازی خطرناکی را شروع کرده‎اند. بازی‌ای که قطعاً شروع آن با آقایان است اما پایان آن را ممکن است خدای نکرده دشمنان ایران رقم بزنند.من به‌عنوان یک هشدار به دوستان می‎گویم که ادامه حرکت در این مسیری که از سرگرفته‎اند، هزینه‎های بسیار سنگینی را در کشور خواهد داشت و خسارات زیادی به ملت ایران تحمیل خواهد کرد. به‌گونه‎ای که شاید بتواند همه دستاوردهای انقلاب را تحت تأثیر خود قرار بدهد.

بروجردی: افراد حاشیه ساز تجمع طلاب شناسایی شوند/اگر مبنایی غیر از قانون حاکم باشد هرج و مرج می شود

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره عکسی که اخیرا از تجمع طلاب در قم حاشیه‌ساز شد، گفت: یکی از وظایف مسئولان امنیتی شناسایی این افراد و جلوگیری از تکرار حوادث مشابه در آینده است. علاء‌الدین بروجردی در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به تجمع اخیر برخی از طلاب قم در اعتراض به گرانی‌ها و در دست داشتن پلاکاردهایی با این مضون که «ای آن‌که مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت»، که برخی تحلیل‌ها حکایت از توهین به رییس‌جمهور در این پلاکاردها داشت، اظهار کرد: ما در جمهوری اسلامی ساختاری را در چارچوب قانون اساسی برای مدیریت جامعه پذیرفته‌ایم که آن ساختار برگزاری انتخابات و انتخاب رییس‌جمهور است.وی با تاکید بر این‌که «باید مبنا در کشور قانون باشد»، گفت: اگر مبنایی غیر از قانون در کشور حاکم باشد شاهد هرج و مرج خواهیم بود. برهمین اساس طبق قواعد دموکراسی در کشورمان انتخابات برگزار می‌شود. افتخار ما این است چون این همان مردم سالاری با حاکمیت اراده مردم در مدیریت جامعه است.

وی با بیان این‌که «رییس جمهوری بعد از تایید صلاحیت شورای نگهبان و در رقابت سالم انتخاب می‌شود» خاطرنشان کرد: انصافا ما رقابتی پرشور و آزاد داریم به طوری که تقریبا هیچ کدام از مراحل انتخابات ریاست جمهوری قابل پیش‌بینی نبوده است، حتی پیش‌بینی‌ها برعکس از آب در می‌آمد. طبیعتا بعد از روی کار آمدن یک دولت باید همه برای موفقیت‌اش تلاش کنند که اگر این کار رخ ندهد یک نوع خودزنی است.این عضو کمیسیون امنیت ملی در عین حال انتقاد را ضروری خواند و گفت: برای طرح انتقاد ساختارهای متعددی تعریف شده که همه جزئی از روند حاکمیتی است. در این راه مجلس شورای اسلامی با طرح سوال تذکر و دعوت از ارکان قوه مجریه آن‌ها بر امور نظارت دارد. ولی این‌که بخواهد در کف جامعه در حضور رییس جمهور و یا وزیر اهانت صورت گیرد دیگر سنگ روی سنگ نمی‌ماند.وی ادامه داد: این‌که رییس مجلس یا مقام دیگری جایی رفته که افرادی از حضورش ناخوشنود باشند و دست به حرکت‌های هنجارشکنانه بزنند جزو بخش نامطلوبی است که در جامعه داریم. البته این بدان معنا نیست که عناصر جوان انقلابی اعم از روحانیون و دانشجویان حرف‌شان را نزنند.

وی گفت: آنقدر فضا در رسانه‌های متعدد در ایران برای طرح انتقادات هست که می‌توانند آن را بیان کنند منتهی قرار نیست از خطوط قرمز عبور کرده و بی‌احترامی شود.بروجردی با اشاره به انتقاد مقام معظم رهبری از مجلس به خاطر فریادهای دو دو به نشانه نظر منفی به موضوعی، گفت: زمانی تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خدمت مقام معظم رهبری رفتند که ایشان از دو دو گفتن نمایندگان در بیان مخالفت‌شان انتقاد کردند چون وقتی دو دو گفته می‌شود انگار آن فرد هو می‌شود. این دو دو گفتن در زمان صحبت‌های رییس جمهور بوده است و ایشان از این موضوع انتقاد داشته این نشان می‌دهد حفظ حرمت مسئولان امری ضروری است.وی تاکید کرد: این رفتارها باعث موج‌سواری دشمنان و ضد انقلاب می‌شود. از طرف دیگر انگیزه را از مسئولان گرفته و یا کاهش می‌دهد. دولت‌ها در ادوار مختلف کار خستگی‌ناپذیری انجام دادند و تمامی تلاش‌شان خدمت به مردم بوده، لذا اگر قرار بر برخورد با مسئولان در سطح جامعه باشد، به نفع جامعه نخواهد بود.وی درباره این که چرا این افراد شناسایی نشده و با آنها برخورد نمی‌شود و آیا این رفتارها به دلیل برنامه‌ریزی از قبل است؟ اظهار کرد: در هر صورت این یکی از وظایف مسئولان ذیربط امنیتی شناسایی‌ها و جلوگیری از تکرار حوادث مشابه در آینده است. برای کشور ما خوب نیست که یک مقام عالی‌رتبه در سطح رییس جمهور یا یک وزیر به منطقه‌ای رفته و مورد تعرض یدی قرار گیرد.این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره محتوای پلاکارد « ای آنکه مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت» و به دنبال آن ایجاد شبهاتی درباره رحلت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: اینها ادبیات دشمن است، چون فوت آقای هاشمی رفسنجانی اتفاق طبیعی بود که ممکن بود هر کسی دچار چنین عارضه‌ای شود، ولی استفاده از این ادبیات باعث سوء‌استفاده دشمن می‌شود، چون دشمن به دنبال القای این موضوع است که نگاه ملت به حاکمیت، دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران با دهه‌های اول و دوم متفاوت است و مردم فاصله گرفته‌اند.

پایگاه خبری ۵۹۸:شعار اصلی روحانیت و حوزه های علمیه از دولت ناشنیده ماند

پایگاه خبری ۵۹۸ نزدیک به اصول گرایان نیز نوشت: در حالی که تجمع هفته گذشته مدرسه فیضیه قم با محوریت مطالبات معیشتی مردم و فساد اقتصادی با حضور طلاب و روحانیون برگزار شد، فرماندار قم بدون اشاره به وضعیت معیشتی محرومین در استان قم درباره تجمع فیضیه اعلام کرد: گزارشی از شعارهای تهدیدآمیز تجمع طلاب در مدرسه فیضیه را به مقامات ارشد استان ارسال کرده است و دستگاه‌های امنیتی به این اتفاق رسیدگی خواهند کرد!!این حاشیه سازی ها درباره تجمع طلاب و روحانیون در پنجشنبه هفته گذشته در حالی از سوی رسانه های زنجیره ای حامی دولت ایجاد شد که شعار اصلی و مطالبه اقتصادی روحانیت و حوزه های علمیه از دولت ناشنیده ماند.علی مطهری دیگر نماینده دولت مستقر در مجلس در مصاحبه ای با ایسنا با حاشیه سازی برای شعار دست نوشته یک نفر از شرکت کنندگان در تجمع چند هزار نفری طلاب حوزه علمیه و سردادن برخی شعارها در این تجمع خواستار پیگیری این موضوع از سوی وزارت اطلاعات شد!لازم به ذکر است که حامیان دولت از این روش در سال های گذشته برای شنیده نشدن مطالبات اصلی مردم و به انحراف کشیدن اقدامات انقلابی بهره برده اند.

فاضل میبدی:برخی با پلاکارد اعلام کردند آقای هاشمی رفسنجانی را ما کشته‌ایم!

این افراد همان حامیان دولت احمدی نژاد بوده اند

عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: متاسفانه برخی از امام جمعه های ما که ادبیات سیاسی و دیپلماسی درست ندارند، از نزاکت خارج و این حرکات را توجیه می کنند.«فاضل میبدی»، در گفت و گو با برنا، در این باره گفت: با برخورد با این افراد موافق نیستم موضوع این است که چرا به تجمع کنندگان مجوز داده می شود؟ برخورد با تجمعات این چنینی کار یک جناح بوده و آن جناح هم صاحب برخورد است، مواقعی که صلاح ببیند برخورد و زمانی که صلاح نبیند ورود نمی کند. برخورد کار یک جریان است و کار دولت، ملت و دستگاه نظامی و انتظامی نیست.او ادامه داد: آنهایی که در مدرسه فیضیه جمع شدند، دردشان مردم نیست. دردشان این است که دولت آنها روی کار نیامده و موفق نشده است.او با بیان اینکه "این افراد همان حامیان دولت احمدی نژاد بوده اند” گفت: پایه اقتصاد کج و تورمی که امروز شاهدش هستیم از زمان دولت نهم و دهم شکل گرفت.او ادامه داد: اگر دقت کنیم می بینیم هیچ کار اینها، علمی و ریشه ای نیست، این افراد کسانی هستند که از روی شعار و احساسات حرف می زنند و از جای دیگر تحریک می شوند.میبدی در خصوص پلاکاردی با این عنوان” ای انکه مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت” مطرح کرد: این پلاکارد بسیار وحشتناک است و عقلشان نرسیده که چه می گویند؛ این یعنی اقای هاشمی را ما کشته ایم.او ادامه داد: دستگاه قضایی ما اگر می خواهد در راه حفظ منافع ملی و ابروی نظام کار کند باید با این مسئله برخورد کند. وقتی روی یک پلاکارد علنا اعلام رئیس جمهور تهدید می شود، این یعنی ترور کور؛ یعنی قدرتی در کشور است که رییس دولت را می کشد و نابود می کند که با اقای هاشمی هم این کار را کرده اند.عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: متاسفانه برخی از امام جمعه های ما این حرکات را توجیه می کنند مانند امام جمعه مشهد که دیروز از ادبیات برجام لعنتی استفاده کرد. برجام را خود رهبر اذن داده که انجام شود. میبدی در خصوص اینکه چرا به تاکیدات رهبری توجه نمی کنند، بیان کرد: این افراد متاسفانه به حرف هایشان فکر نمی کنند و هدف آنها سقوط نظام است. این افراد علیه نظام هستند نه دولت نه روحانی.

کرباسچی: اطلاع دارم که بزرگان حوزه با این کارها مخالفند

غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی درباره تجمع ضددولتی جمعی از طلاب در قم که در آن شعارهایی علیه دولت داده شد، به روزنامه ایران گفت: اولین آسیب این رفتارها در وهله اول به خود حوزه‎ها می‎رسد. تا آنجایی که من اطلاع دارم شخصیت‎ها و مراجع بزرگی که در حوزه هستند عمدتاً با این نوع حرکات مخالفند. این شخصیت‌ها به هیچ وجه نسبت به توهین و افترا نظر مساعدی ندارند.باز هم تأکید می‌کنم که نقد دولت یا دستگاه اجرایی خودبه‌خود کار منفی نیست ولی اگر حالت تخریبی و اتهام داشته باشد بی‎فایده است.

غرویان: توهم اختلاف دیدگاه دولت با رهبری، اشتباه است

یک استاد حوزه علمیه قم گفت: برخی براساس تصور و توهم فکر می‌کنند مقام معظم رهبری اختلاف دیدگاه شدید با دولت دارند که بیانات اخیر رهبری نشان داد که این چنین نیست و افراطیونی که چنین ذهنیتی را القا می‌کنند کاملا در اشتباه هستند. حجت الاسلام محسن غرویان در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: سه نکته مهم در بیانات رهبری در حوزه مسائل داخلی وجود داشت؛ نکته اولی که در بیانات ایشان مطرح شد حمایت قاطع و برای چندمین بار از دولت آقای روحانی بود که برخی براساس تصور و توهم فکر می‌کنند مقام معظم رهبری اختلاف دیدگاه شدید با دولت دارند این بیانات نشان داد که این چنین نیست و افراطیونی که چنین ذهنیتی را القا می‌کنند کاملا در اشتباه هستند. این مدرس حوزه علمیه افزود: نکته دوم درباره آقای احمدی‌نژاد هست؛ برای چندمین بار بود که رهبری نظرشان را درخصوص احمدی‌نژاد و تحرکات او علیه نظام، دولت، مجلس و قوه قضاییه بیان می‌کنند و واکنش نشان می‌دهند.وی ادامه داد: احمدی‌نژاد حرف‌های تندی را بیان کرده که از نظر من در راستای اهداف اسرائیل و آمریکا و ترامپ بوده و در جهت براندازی کل نظام است. او ناسپاسی می‌کند که کلیت نظام و اصلا ولایت فقیه را زیر سوال می‌برد؛ بیانات اخیر رهبری پاسخ کوبنده‌ای به اظهارات احمدی‌نژاد بود.غرویان در خصوص نکته سوم بیانات مقام رهبری هم گفت: رهبری همه قوا را به اتحاد فراخواندند و همچنین به قوه قضاییه گفتند در مسائل اقتصادی به عدالت رفتار کند و از افراط و تفریط بپرهیزد. بنده معتقد هستم پس از این سخنان مقام معظم رهبری، سران سه قوه باید جلسات مشترک بیشتری بگذارند تا منویات ایشان را دنبال کنند.

تصویر شفقنا و یک دنیا پرسش و غوغا

در همین رابطه روزنامه قانون نیز با تمجید عکس شفقنا نوشت: هر رسانه ماموریتی دارد و هدفی برای خود متصور است. برخی رسانه ها برای لحظه هایی خاص ساخته شده اند. یعنی در حالی که کار عادی خود را انجام می دهند ناگهان مثل یک نورافکن بر نقطه ی تاریکی می تابند یا مثل شهاب در دل آسمان خود را به همه نشان می دهند تا پیام خاصی را منتقل کنند و همان یک لحظه درخشش کافی است تا فلسفه ی وجودی شان را بفهمیم و از وجودشان لذت ببریم.به گزارش قانون، اگر هر رسانه ای نه هر روز و هر هفته و هر ماه که هر سال یک لحظه ی درخشان داشته باشد و یکی از تاریکی ها را به ما نشان دهد تا بدانیم چه تباهی ها و خطراتی ما را تهدید می کند، آن گاه دیگر تاریکی نمی ماند که از آن بی خبر بمانیم و جامعه به سوی روشنایی خواهد رفت. تصویر ویژه شفقنا از تجمع حوزویان در قم، پیام بسیار مهمی دارد و نمونه ای از همان تاباندن نورافکن بر تاریکی است. این عکس حرف ها و پیام های هشدار دهنده بسیار مهمی دارد و حقایقی مهم و خطرناک را به همه گوشزد می کند. این عکس از نظر امنیتی، سیاسی و فرهنگی بسیار حائز اهمیت است.براستی داستان درگذشت آقای هاشمی و استخر چه بوده است؟ چرا از تهدید سیاسی و امنیتی در این تصویر استفاده شده است؟ چه افراد و جریانی پشت این پلاکارد هستند؟ کدام جریان فرهنگی و یا تفسیر مذهبی به خود اجازه می دهد از چنین ادبیات و یا شیوه ای برای پیشبرد اهداف خود استفاده کند؟ و ده ها پرسش دیگر که این تصویر به همه ما یادآوری می کند.شفقنا با این تصویر و در این لحظه، رسالت رسانه ای و فلسفه ی وجودی خود را به انجام رساند و باید بابت وجود این گونه رسانه ها خوشحال باشیم.

در ادامه به انعکاس تصویر حاشیه ساز مدرسه فیضیه قم در برخی روزنامه ها اشاره می شود:

روزنامه ایران

روزنامه دیگری که به این تجمع واکنش نشان داد، روزنامه ایران با تیتر «باید نگران آسیب دیدن حوزه‌های علمیه بود» در صفحه اصلی خود بوده که به گفت و گو با غلامحسین کرباسچی نشسته و ارائه گزارش با عنوان «گزارش ایران از شعارهای ضد دولتی در فیضیه قم» و یادداشتی از حسین مرعشی از دیگر واکنش های این روزنامه دولتی به تجمع طلاب با موضوع عدالت اقتصادی بوده است.

* روزنامه شرق

روزنامه شرق نیز با عنوان «تجمع روحانیون معترض به دولت در مدرسه فیضیه» به این موضوع پرداخته و در صفحه اصلی خود از آن یاد کرده است.

این روزنامه با ارائه گزارشی از تجمع روز پنج شنبه طلاب و مصاحبه ای با حجت الاسلام والمسلمین نبوی، معاون تبلیغ حوزه های علمیه، به نحوی این تجمع را در پاسخ به فراخوان تجمع اقتصادی از سوی امام جمعه پردیسان عنوان کرد و در بخشی از گزارش خود آورد: «طبق شنیده ها آنهایی که حضور داشتند، عموما از مدرسه آیت الله مصباح و مدرسه معصومیه بودند؛ مدارسی که به لحاظ فکری نزدیک به جریان آیت الله مصباح یزدی محسوب می شوند».

* روزنامه آرمان امروز

روزنامه آرمان امروز نیز با تیتر «شعار علیه دولت در قم» به این تجمع واکنش نشان داده و سهیل ثابت با ارائه یادداشتی به این موضوع پرداخته که در ابتدای آن آورده است: «چندی است که مسئولان و بزرگان کشور از وحدت در کشور می‌گویند اما در این میان هستند کسانی که بیشتر به‌دنبال رسیدن به اهداف خود هستند. پنجشنبه گذشته در مدرسه فیضیه در تجمع طلاب و اعتراض به وضع اقتصادی شاهد بودیم که با حمل دست‌نوشته‌هایی که نشان می دهد که هجمه علیه مسئولان اجرایی است. مجموع این مسائل نشان می‌دهد که برخی در هر کجا که باشند باید کار خودشان را انجام دهند؛ در تهران یا قم فرقی نداره».

* روزنامه هفت صبح

دیگر روزنامه ای که به موضوع تجمع طلاب پرداخت، روزنامه هفت صبح بود که یادداشتی با عنوان «شعارهای عجیب طلبه ها» در خروجی صفحه اصلی روزنامه خود قرار داد و به این موضوع پرداخت.

* روزنامه اعتماد

اعتماد نیز با تیتر «تهدید رئیس جمهور» با یادداشت زهیر موسوی به این تجمع واکنش نشان داد که در بخشی از این یادداشت آمده است: «انتشار تصاویری از تجمع طلاب در خبرگزاری‌های رسمی حاشیه‌ها و واکنش‌هایی در فضای مجازی به همراه داشت. در پایان این مراسم یکی از طلاب با به آتش کشیدن نمادین یک اسکناس ١٠٠دلاری، تلاش داشت اعتراض خود نسبت به افزایش قیمت ارز را به تصویر بکشد».

*روزنامه کیهان

از طرفی روزنامه کیهان واکنش متفاوتی نسبت به موضوع اتخاذ کرد و با انتقاد از توجه رسانه های اصلاح طلب و ارگان دولت به حاشیه های مراسم نوشت:عصبانیت و برآشفتگی ارگان دولت از تجمع طلاب و اساتید حوزه علمیه قم در اعتراض به وضعیت اقتصادی و مشکلات مردم، رابطه بسیار ضعیف دولت‌های یازدهم و دوازدهم با نخبگان و رابطه چالش‌های دولت با فشارهای مخالفان از جمله مطالب دیروز روزنامه‌های زنجیره‌ای بود.

*روزنامه جمهوری اسلامی

اینکه فقط چند روز بعد از هشدار رهبر معظم انقلاب اسلامی به کسانی که خواستار کناره‌گیری رئیس‌جمهور شده بودند و تاکید ایشان بر اینکه: «کسانی که می‌گویند دولت باید برکنار شود، در نقشه دشمن عمل کنند» یک جریان معلوم‌الحال، تجمعی در اعتراض به دولت در فیضیه قم برگزار می‌کند و با برنامه ریزی هدفدار و تهیه تابلوهای حاوی شعار ضد رئیس‌جمهور عده‌ای را به آن تجمع می‌آورد تا علیه دولت و شخص رئیس‌جمهور تحریک شوند و دیگران را تحریک کنند، یک پدیده عادی نیست.

آیا زمان جدی گرفتن این قبیل حوادث انحرافی که با اعتبار حوزه علمیه بازی می‌کند فرا نرسیده است؟!

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری شفقنا، تاریخ انتشار 28مرداد 97، کدمطلب: 614426، www..shafaqna.com


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سید رضا هاشمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۹
0
0
بعد از مدتی حوزه قم حرکتی در خور مطالبات مردم انجام داد حالا باید درست حسابی ازش انتقام بگیرن که بار دیگه از این تحرکات نکند این انفعال دو نتیجه دارد یک : حوزه قم چناچه همیشه در صحنه بیاید جلو میتواند خیلی از معادلات را بر هم زند و این سبب ترس حضرات است که باید حوزه علمیه متوجه تاثیر گذاری خود باشد و بداند چقدر میتواند یک ارگانی را تحت فشار بگذارد ارگان نه بلکه بیشتر .

دوم : این انفعالی که در بازتاب این حرکت به وجود آمد و این همه مساله را امنیتی جلوه دادن میتواند توجیه خوبی باشد برای سکوت این چند وقته حوزه قم. چرا که هر باری که حوزه علمیه پا پیش بگذارد اینگونه کلام آنرا امنیتی میخوانند و هزار تهدید و تهمت چسباندند که حوزه خاموش بماند .

اما کلام آخر به مردم عزیز. ای مردم بدانید سیاست دولت آقایون رئس جمهور بر ساکت کردن حوزه قم می باشد پس این همه حوزه را به سکوت متهم نکنیم .


خلاصه مطلب این است که این پلاکاردی که دو اشکال بر آن وارد کردند هر دوی این اشکالات فرار به جلو هستند و هیچ اشتباهی درشون نیست اول اینکه نوشته استخر فرح در انتظارت یعننی شما لیاقتتون همین بی بند و باری و عیاشی هست نه بیشتر علککی تهمت قتل به حوزه چسباندن قطعا حربه ضد انقلابیون می باشد دومی روی چوب ها نوشتن بعد از مراسم تحویل داده بشن. یعنی آدم چقدر بخواد بی انصافی خرج کند که این را بگوید هر مراسم خود جوشی قاعدتا افرادی در بین آنها هستن که هماهنگ کننده برنامه هستن و هیچ لزومی نداره متعلق به جناح خاصی باشند!
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین