پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۷۰۹۷
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۵
مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز بیمارستان امام خمینی گفت: کمبود تجهیزات و حتی لوازم معمولی پزشکی که برای کنترل بیماری‌های عفونی است، بسیار مشکل‌ساز شده و خطرناک است.

شعار سال: مینو محرز، رئیس مرکز تحقیقات ایدز بیمارستان امام خمینی(ره) با اعلام این مطلب گفت: هم در حوزه تجهیزات و هم در حوزه دارو با کمبود مواجه هستیم، در بخش تجهیزات پزشکی به‌خصوص مواردی که مصرف آن برای کنترل بیماری‌های عفونی است، با کمبود مواجه شده ‌و موجب بروز مشکلات بسیاری شده است. کمبود تجهیزات و حتی لوازم معمولی پزشکی که برای کنترل بیماری‌های عفونی است، بسیار مشکل‌ساز شده و خطرناک است. او در رابطه با دستورالعمل استفاده مجدد از برخی وسایل پزشکی در بیمارستان‌ها، گفت: یک سری از تجهیزات پزشکی بسیار گران است و حتی قبل از این بخشنامه هم استفاده مجدد می‌شد؛ مخصوصا برای بیماری‌های قلبی چون قیمت تمام‌شده آن بسیار گران تمام می‌شود. به‌طور مثال، یک دستگاه آریتمی قلب زمانی که هنوز دلار به این اندازه گران نشده بود، چهار میلیون تومان بود، اما الان سر به فلک می‌کشد، از همین رو از بعضی از قسمت‌های این لوازم استفاده مجدد می‌شد، البته بخشی از این تجهیزات که وارد خون می‌شود، نباید دوباره استفاده شود، چون خاصیت خود را از دست می‌دهد و گاهی با استریل زیاد شل می‌شود. هم‌اکنون بسیار نگران این مسئله هستیم. می‌ترسیم که زیاده‌روی شود، هر چیزی بیش از حد استریل شود، در نهایت به ضرر مردم تمام می‌شود.

محرز تأکید کرد: یک دستورالعمل جهانی در این خصوص صادر شده، مبنی بر اینکه این مسئله در حال مطالعه است و باید از متخصصان کمک بگیریم تا مشخص شود از چه لوازمی می‌توان استفاده مجدد کرد و آنها تأکید کردند که بعضی از تجهیزات پزشکی و نه همه تجهیزات امکان استفاده دوباره دارند. در بخشنامه‌ای که صادر شد، در برخی مواقع زیاده‌روی شده است، تجهیزاتی کاملا باید استریل شود که می‌تواند استفاده مجدد شود. البته باید با شرایط فعلی از برخی تجهیزات دوباره استفاده کنیم، چرا‌که واقعا برخی از تجهیزات گران است، به‌خصوص تجهیزاتی که برای درمان بیماری‌های قلبی به‌کار می‌رود. تجهیزاتی که وارد خون می‌شود، به دقت بسیار زیادی نیاز دارد؛ بنابراین نباید استفاده مجدد شود؛ در هر صورت این کار باید ‌با دقت و کنترل بالا و توسط کمیته‌های عفونی بیمارستان‌ها صورت گیرد‌ و نیاز به مراقبت بسیار جدی متخصصان دارد. محرز در پاسخ به این سؤال که موارد تحت درمان بیماران مبتلا به ایدز تا چند درصد افزایش یافته است، گفت: روند این کار بسیار خوب بوده، به‌طوری‌که طی یک سال تقریبا دو برابر و نیم شده است.

علت هم این است؛ تمام پزشکان در سراسر کشور در کلینیک‌های مخصوص مراقبت از بیماران مبتلا به ایدز آموزش دیده‌اند و با گاید‌لاین‌هایی که در این رابطه نوشته شده است، تعداد بیماران تحت درمان به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده و جای تقدیر دارد.

وی ادامه داد: هم پایش در این رابطه مناسب شده و هم بخش مراقبت و درمان فعال‌تر شده که تعداد بیشتری از مبتلایان را مورد حمایت قرار داده است. درحال حاضر مشکل در حوزه ایدز، تشخیص افرادی است که خودشان هم نمی‌دانند ‌ایدز دارند که آن هم به‌علت عدم‌آگاهی است؛ اما در بخش مراقبت و درمان آمارها بسیار بالا رفته ‌و داروهای مخصوص کنترل بیماری ایدز هم‌اکنون موجود است؛ حتی در بخش کیت‌های شناسایی مبتلایان به ایدز کمبودی نداریم، اما اگر وضعیت به این صورت ادامه پیدا کند، در همه زمینه‌ها با کمبود مواجه می‌شویم. 

سایت شعار سال، با تلخیص و اضافات برگرفته از سایت روزنامه همشهری، تاریخ انتشار 26 شهریور 97، کد مطلب: 30967، www.newspaper.hamshahri.org


اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین