
شعار سال : بیتردید آخوندی چهرهای نزدیک به لاریجانی رییس مجلس است. آخوندی و لاریجانی در خانوادهای روحانی در نجف متولد شدهاند. میتوان گفت آشنایی این دو سیاستمدار به سالهای کودکی در نجف باز میگردد.
** آخوندی در دولت سازندگی وزیر مسکن و شهرسازی بود. با روی کار آمدن دولت اصلاحات، آخوندی که مقبولیتی بین اصلاحطلبان نداشت جایی در کابینه نیافت. دوست دیرینهاش علی لاریجانی، او را قائممقام صدا و سیما کرد تا دست او از مناصب خالی نماند.
** آخوندی در دولت احمدینژاد با حکم رئیسجمهور به عضویت در شورای رقابت درآمد. عضویتی که تا امروز تداوم داشته است.
** تنها نقطهای که باعث شده تا آخوندی را یک اصلاحطلب بنامند، عضویت او در ستاد ۸۸ میرحسین موسوی است. پیش از این و در دولت اصلاحات این محافظهکاران بودند که در انتصابات خویش از آخوندی با عنوان چهرهای کارآمد یاد میکردند.
** رد صلاحیتهای انتخابات مجلس سال ۹۴ باعث شد تا لیست امید با چهرههای اصولگرایی بسته شود که به اصلاحطلبان نزدیکترند: طیف نزدیک به علی لاریجانی؛
** لیست امید در اکثر شهرها پیروز شد اما در انتخابات رییس مجلس دهم، لاریجانی برنده رقابت با محمدرضا عارف شد. انتخاب لاریجانی به عنوان رییس مجلس از طرفی حاصل همکاری جمعی از اصلاحطلبان با این نماینده بود.
** لاریجانی یک تنه و فارغ از هر حزب و گرایش سیاسی اکثریت مجلس را دارد. تاثیر این اکثریت را میتوان در رای اعتماد به گزینههای وزارتهای مختلف دولت تدبیر و امید یافت. چند بار استیضاح آخوندی و رای مجدد اعتماد به او تنها یکی از نشانههای تاثیر علی لاریجانی در مجلس است.
** اخبار فراوانی در رسانهها وجود دارد که لاریجانی از کابینه روحانی سهم گرفت؛ وزیر کشور دولت روحانی که سابقه همکاری طولانی مدت با لاریجانی دارد و همگان اذعان دارند که نفوذ لاریجانی باعث شد تا او رای اعتماد بگیرد. داستان آخوندی و رای اعتماد به او نیز تا حدی مشابه رحمانی فضلی است.
** آخوندی از استیضاحهای مختلف با حمایت لاریجانی در امان ماند. اما با تصویب لایحه منع به کارگیری بازنشستگان ناگهان استعفا داد. استعفایی تعجب برانگیز که اکنون واضح شده است با همکاری جمعی از اصلاحطلبان برای تکیه بر صندلی شهرداری تهران رغم خورده است. در همین حال و هوا طرح استفساریه پیرامون افشانی علیرغم استدلالهای متقن حقوقی با لابی لاریجانی ناکام ماند و این بار وزارت کشور منتسب به قدرت رییس مجلس خود را آماده میکند تا شهرداران کلانشهرها را از نفرات نزدیک به لاریجانی بچیند.
** همه اتفاقات دست به دست هم داده است تا یک نتیجه بگیریم: لاریجانی برای انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ خیز برداشته است.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از کانال شبکه خبری روزگار