مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان عنوان کرد: در این راستا بیش از ۱۵ هزار کلاس فاقد سیستم گرمایشی استاندارد در استان کرمان شناسایی شده بودند که تعدادی از کلاسها واقعا با مسئله خطرآفرین نیز مواجه بودند، لذا در اولویت کاری قرار گرفتند.
رجایی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته سعی شده کلاسها با سیستمهای غیراستاندارد از مجموعه خارج و استانداردسازی شوند، گفت: در این مدت ۶ هزار و ۴۰۰ کلاس درس به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز و تحویل آموزش و پرورش شده است.
وی ادامه داد: با این وجود هنوز شاهد این هستیم که در سطح استان تعدادی از کلاسها مجهز به سیستمهای گرمایشی نفتی و گازی هستند و برخی از مدارس هم فاقد سیستم گرمایشی هستند.
رجایی با بیان اینکه عمدتا این مدارس در مناطق جنوب و شرق استان قرار دارند، تصریح کرد: ۹۷۰ کلاس در این مناطق مجهز به بخاری برقی تابشی شدهاند، اما به دلیل مصرف بالای انرژی این سیستمها، در حال حاضر بیش از ۵۰۰ کلاس را در دست تجهیز به سیستم گرمایشی استاندارد داریم.
وی به مشکل تامین اعتبار در استاندارسازی سیستمهای گرمایشی مدارس اشاره داشت و گفت: 2 هزار و 943 کلاس درس بخاری گازی و یکهزار و 958 کلاس بخاری نفتی دارند که به لحاظ سیستمی باید استانداردسازی شوند.
رجایی با بیان اینکه 2 هزار و 596 کلاس فاقد سیستم گرمایشی هستند، افزود: 2 هزار کلاس درس باقیمانده با سیستمهای استاندارد فرسوده هستند که باید تعمیرات صورت گیرد و پیشبینی میشود سالهای آینده با تامین اعتبار بتوانیم استاندارد لازم را داشته باشیم.
وی در زمینه نظارت بر سیستمهای گرمایشی مدارس غیرانتفاعی بیان کرد: مدارس غیردولتی زیر نظر سازمان نوسازی نیستند و آموزش و پرورش بر آنها نظارت دارد که بعضا استاندارد فضای آموزشی لازم را هم ندارند و عمدتا خانههای مسکونیاند.
رجایی گفت: برای استانداردسازی عمدتا از مرکز و به صورت ملی به ما اعتبار داده میشود و برآورد ما این است که برای استانداردسازی سیستمهای گرمایشی کلاسهایمان بیش از 90 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان ابراز داشت: 400 کلاس درس و بعضا مدرسه کپری در جنوب استان کرمان برچیده شده، اما با این وجود اکنون هم مدارس کپری وجود دارد.
وی بیان داشت: بعضی موارد کمبود فضای آموزشی است، در جنوب به دلیل شرایط آب و هوایی، جمعیت، اقتصادی و ... جابجایی جمعیت زیاد انجام میگیرد و این مسئله ما را با تراکم جمعیتی مواجه میکند و در نتیجه مجبور به ایجاد کانکس و کلاسهای کپری در کنار مدارس هم میشوند.
رجایی گفت: بنیاد برکت 35 مدرسه را در استان در نظر داشته که تعدادی تحویل شده است و 5 مورد در شهرستان راور است که بعد از زلزله آغاز به کار کرده است.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار: 19دی 1397 ، کدخبر:13971019000582 ،www.farsnews.com