پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 14
کد خبر: ۱۸۲۲۲۱
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۷
خانه‌های مطالعه مدتی است که در سطح شهر بجنورد رواج داشته و از طرفی نیز با استقبال مناسبی مواجه شده است، اما خبر‌ها حاکی از آن است، برخی از این مراکز که تحت نظارت هیچ مجموعه‌ای نیستند.

شعار سال: خانه‌های مطالعه یا همان پانسیون‌های مطالعه مدتی است که در سطح شهر بجنورد رواج داشته و از طرفی نیز با استقبال مناسبی مواجه شده است. این خانه‌ها به صورت خودگردان مدیریت شده و صرفا نظارت‌های حداقلی روی آن‌ها صورت می‌گیرد.

پانسیون‌ها که دختران بیشتر طرفدار آن هستند مکانی را برای مطالعه مستمر مهیا می‌کند و فرد می‌تواند از ساعات ابتدایی صبح تا انتهای شب در آن جا بماند.

عباس بروشکی، کارشناس مسئول مدارس غیردولتی خراسان شمالی درخصوص این خانه‌ها گفته است: به اسم خانه مطالعه به کسی مجوز ندادیم و این‌ها کسانی هستند که مجوز علمی آزاد داشتند و در کنار کار‌های علمی و آزادشان یک محل مطالعه هم در نظر گرفتند و البته آموزش‌وپرورش نظارت کلی بر این مکان‌ها دارد.

بروشکی ادامه می‌دهد: این مکان‌ها به‌صورت خودگردان اداره می‌شود و آموزش‌وپرورش نه آیین‌نامه داخلی و نه دستورالعملی برای آن دارد و خودشان قوانین داخلی‌شان را تدوین کردند و ما هیچ کاری با این قضیه نداریم.

اغلب مشتریان پانسیون‌ها را دخترانی که در آستانه کنکور هستند تشکیل می‌دهند و این موضوع فرصتی شده است تا در برخی از این خانه‌های مطالعه اتفاقات ناخوشایندی رقم بخورد.

تبلیغ قرص‌های نشاط آور در پانسیون‌ها و مشاوره دادن پسران مجرد به دختران کنکوری

مشاور یکی از مدارس خراسان شمالی که مایل به افشای نامش نبود در این خصوص گفت: اغلب این مراکز را افراد پر مشغله اداره می‌کنند که حتی از خانواده آموزش و پرورش نیز نیستند. این مراکز عموما به صورت خودگردان اداره می‌شوند که این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی شده است.

این مشاور ادامه داد: محیط‌های فرهنگی نیاز به برنامه ریزی‌های دقیق و نظارت دارد. این مراکز اکنون به صورت قارچ گونه در شهرستان در حال رشد هستند و کنترلی روی آن‌ها نیست.

وی سپس به خطرات این مراکز اشاره کرد و افزود: یکی از خطرات جدی این موضوع دور کردن فرزندان از خانواده هاست. دانش آموزان اکنون زمان بسیار زیادی را در این محیط می‌گذارانند. در حالی که اکثر خانواده‌های فعلی فرزند بسیار کمی دارند و در واقع تک فرزند هستند چه علتی دارد که فرزند برای درس خواندن به خارج از منزل برود؟ درصورت جا افتادن این موسسات برای چند سال آینده مشکلات فروانی را خواهیم داشت.

این مشاور به استفاده از پسران مجرد و جوان برای ارائه مشاوره به دختران سخن به میان آورد و گفت: در یک پانسیون دخترانه از مشاوران پسر استفاده می‌شود. به دلیل حقوق کمی که به دانشجو‌ها می‌دهند مشاهده می‌شود دانشجویان پسر برای مشاوره دادن به دختران به کار گرفته می‌شوند که نه از نظر اعتقادی و اخلاقی و نه از نظر درسی مورد تایید نیست.

وی در پایان گفت: در این خانه‌های مطالعه قرص‌های مضر و غیر قانونی نیز تبلیغ می‌شود. این قرص‌ها را به بهانه‌هایی مانند افزایش نشاط و بازدهی بیشتر به دانش آموزان معرفی می‌کنند. همچنین در داخل خود برخی پانسیون‌ها نیز اتفاقات عجیبی می‌افتد. مدتی قبل یک دانش آموز پسر در این خانه‌ها مشروبات الکی استفاده کرد و باعث بروز مشکلاتی در آن جا شد که این نشان دهنده آن است که هیچ نظارتی وجود ندارد.


بدیهی است وقتی نظارتی روی یک مجموعه نباشد احتمال بروز بسیاری از مشکلات وجود دارد. از سوی دیگر این سئوال مطرح می‌شود که با وجود کتابخانه‌های عمومی در سطح شهر چه نیازی به وجود چنین خانه‌هایی است؟ با وجود این سئوال، کارشناس مسئول مدارس غیردولتی خراسان شمالی پیش از این گفته بود: بحث کم داشتن یا نداشتن سالن مطالعه در استان را اطلاع ندارم و نمی‌دانم، اما فضایی که آرامش و سکوت برای مطالعه داشته باشد در حال حاضر در استان کم است و کافی نیست.

وی همچنین از فعالیت غیر قانونی برخی از این خانه‌ها پرده برداشته و گفت: چند مورد پانسیون مطالعه بدون مجوز در سطح شهر فعالیت می‌کنند و آموزش و پرورش استان نسبت به این موضوع ورود پیدا کرده و دریافت مجوز از سوی اداره ارشاد مطرح شده که این مجموعه نیز خبر ارائه مجوز را تکذیب کرده و تاکنون در حال پیگیری فرآیند‌های قانونی این موارد هستیم.

اینک موضوع صرفا بدون مجوز کار کردن پانسیون‌ها نیست و خبر‌ها حاکی از آن است که مشکلات فروانی در این محل‌ها در حال وقوع است. حال باید دید در شرایطی که هدف دولت کاهش استرس و نگرانی‌های کنکوری دانش آموزان است، جلوی رشد قارچ گونه این مراکز آن هم بدون نظارت گرفته می‌شود؟

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجو، تاریخ 20 دی 97، کد مطلب: 737752:www.snn.ir




اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین