پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۱۹۳۵
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۵
پایین بودن سرانه مصرف ماهی و انواع آبزیان در البرز از سطح کشوری و جهانی و در نتیجه آسیب به سلامت جسمی و روانی شهروندان، باعث شده است تا امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور ترویج فرهنگ استفاده از آبزیان، جشنواره و مسابقاتی را برگزار کند.

شعارسال: پایین بودن سرانه مصرف ماهی و انواع آبزیان در البرز از سطح کشوری و جهانی و در نتیجه آسیب به سلامت جسمی و روانی شهروندان، باعث شده است تا امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان به منظور ترویج فرهنگ استفاده از آبزیان، جشنواره و مسابقاتی را برگزار کند.

 جهاد کشاورزی استان سومین جشنواره طبخ آبزیان را در حالی برگزار می کند که مانند 2 دوره قبل با برگزاری کلاس های آموزش طبخ آبزیان در شهرستان های مختلف استان متقاضیان را برای شرکت در جشنواره و مسابقه آماده کرده است.

امروزه با توجه به رشد روزافزون جمعیت و در حالی که نیمی از مردم دنیا دچار سوءتغذیه هستند، ماهی و آبزیان می ‌توانند در مقام تامین پروتئین مصرفی جایگاه ویژه‌ای را داشته باشد. اما متاسفانه به دلیل اطلاعات کم مردم در مورد انواع خواص غذایی و دارویی ماهی و روش های پخت آنها گرایش به مصرف این ماده غذایی در کشور به ویژه در البرز و استان هایی که از دریا فاصله دارند محدود است.

پای صحبت برنده رتبه اول جشنواره دوره قبل

یکی از شرکت کنندگان جشنواره دوره قبل طبخ آبزیان که موفق به کسب رتبه اول در مسابقه این جشنواره شد می گوید: پیش از این جشنواره در کلاس های آموزش طبخ آبزیان که برگزار کننده آن جهاد کشاورزی بود شرکت کردم.

«نسرین هدایتی» که ساکن نظرآباد و کارشناس ارشد بیوتکنولوژیک و از کارمندان جهاد نظرآباد است می گوید: پس از اطلاع رسانی سازمان هم همکاران و هم بانوان روستایی را برای شرکت در کلاس های آموزش و بعد جشنواره تشویق کردم وحین شرکت در کلاس ها برای خودم هم این موضوع اهمیت پیداکرد و تصمیم گرفتم در مسابقه شرکت کنم.

هدایتی با بیان اینکه تا پیش از این کلاس ها خیلی اهل آشپزی نبودم می افزاید: برای افزایش آگاهی در زمینه طبخ غذا و خواص آبزیان و... خیلی تحقیق و مطالعه کردم. برای اینکه دوست داشتم به خودم و بقیه ثابت کنم یک بانو که در بیرون از خانه شاغل است و در هر بالاترین شغل و مقام هم باشد می تواند در آشپزی هم بهترین باشد.

این بانوی البرزی با اشاره به اینکه مصرف ماهی در خانوارها خیلی مورد علاقه نیست و به دلیل بوی ماهی بچه ها هم خیلی تمایلی به خوردن آن ندارند می گوید: روش پخت و اینکه چطور بوی زهم ماهی را از بین برد و آن را خوش طعم کرد می تواند جای بیشتری برای این ماده غذایی در سفره خانوارها باز کند.

هدایتی که در این جشنواره با طبخ کوکوی ماهی توانسته رتبه اول را کسب کند می افزاید: با کمی خلاقیت و روش های غیرسنتی در پخت و همچنین ترکیب آن با موادی که سردی ماهی را بگیرد می توان از پروتئین غنی این منبع غذایی برای اعضای خانواده استفاده کرد.

سرانه مصرف آبزیان در البرز از سطح کشور و جهانی پایین تر است

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به اینکه سرانه مصرف آبزیان در البرز 9 کیلوگرم، در کشور11 کیلوگرم و در جهان 20 کیلوگرم است می افزاید: با توجه به اینکه رشد سرانه مصرف آبزیان در جهان و ایران سریعترین ضریب رشد را نسبت به سایر فرآورده های گوشتی دارد امیدواریم در چند سال آینده با فرهنگ سازی انجام شده به میانگین جهانی«20کیلوگرم در سال» نزدیک شویم.

«لاله ضیائیان» با تاکید بر اینکه تغذیه سالم یکی از ابعاد زندگی سالم است و مصرف آبزیان شاخص مهمی برای سلامت هر جامعه است می گوید: سازمان جهانی بهداشت با توجه به تاثیر مهمی که آبزیان بر سلامت انسان و پیشگیری از بروز بیماری ها دارند مصرف 2 بار ماهی در هفته را توصیه می کند.

برگزاری جشنواره طبخ آبزیان با هدف فرهنگ سازی و آشنایی با فواید آبزیان

ضیائیان اظهار می کند: برگزاری جشنواره های غذا در استان با هدف فرهنگ سازی هرچه بیشتر و بهتر مصرف آبزیان و شناسایی تاثیر مصرف آبزیان تاثیرگذار خواهد بود که برای تحقق این امر تلاش کنیم ماهی هم مانند گوشت و مرغ جایگاه مناسبی را در سفره و سبد غذایی خانوار ایرانی و البرزی داشته باشد.

ضیائیان می گوید: با این هدف سومین جشنواره طبخ آبزیان هم زمان با ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) از روز 6 تا8 اسفند در ماهی سرای کرج( خط 2 حصار) برگزار میشود.

وی با بیان اینکه از طریق پایگاه های اطلاع رسانی و جایگاه های تبلیغاتی شهر برای برگزاری این جشنواره اطلاع رسانی شده می افزاید: از روز 6 تا 8 اسفند برنامه های متنوعی در غرفه ها برگزار می شود اما جشنواره و برگزاری مسابقه روز هفتم اسفند است.

3 داور از البرز و تهران مسابقه را داوری می کنند

مدیر شیلات البرز با تاکید بر اینکه شرکت در این جشنواره برای عموم مردم «زن و مرد» آزاد است می گوید: روز جشنواره به 10 نفر از شرکت کنندگان که با نظر داوران همه اصول طبخ آبزیان را رعایت کرده باشند جوایز نفیسی داده خواهد شد.

ضیائیان می افزاید: در این جشنواره که با هدف آگاهی و آشنایی بیشتر مردم با خواص و روش های طبخ ماهی برگزار می شود از 3 داور که از متخصصان تغذیه و آشپزی هستند استفاده می شود. یک سرآشپزی از صدا وسیمای تهران، یک متخصص تغذیه و یک متخصص آشپزی نیز از استان داوری خواهند کرد.

معیارهای داوری

ضیائیان ادامه می دهد: معیارهای داوری غذای سالم، نحوه پخت،نوآوری، تزئین و رعایت همه آیتم های یک غذای کامل طبق جدول شاخص داوران است.

وی می افزاید: سازمان جهاد کشاورزی از مدتی قبل در شهرستان های استان کلاس های آموزش طبخ آبزیان برای متقاضیان برگزار کرده است. و هیچ محدودیت سنی یا جنسیتی برای شرکت در این کلاسها و جشنواره وجود ندارد.

ضیاییان با بیان اینکه ماهی به عنوان داروی قلب جهانی نام گرفته و به دلیل تاثیرمثبتی که در کاهش سکته های مغزی و قلبی و پیشگیری از فشار خون دارد می گوید: همه تلاش خود را می کنیم تا با برگزاری این جشنواره و برنامه های آموزشی مشابه برای آشنایی و اطلاع رسانی به مردم در زمینه مصرف ماهی و آبزیان برای سلامت جامعه اقدام کنیم.

75درصد عامل مرگ و میرها تغذیه ناسالم است

مشاور رییس سازمان جهاد کشاورزی و مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی البرز می گوید: غذا به عنوان یک شاخص توسعه ای معرفی شده است پس باید ضریب امنیت غذایی را افزایش داد.

«مریم اکبری» اظهار می کند: آمارها نشان می دهد حدود 75درصد عامل مرگ و میرها در جامعه عوامل غیرواگیر از جمله «دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان ها»هستند که همه ناشی از تغذیه نادرست و رژیم غذایی ناسالم است.

اکبری با تاکید بر اهمیت توانمند سازی زنان در تغذیه جامعه می گوید: با این هدف آموزش بهبود تغذیه و امنیت غذایی زنان به ویژه زنان روستایی و عشایری در شهرستان های تابعه استان در دستور کار این مدیریت بوده و هست.

وی ادامه می دهد: این آموزش ها با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با دوره آموزشی و توجیهی ( TOT) تربیت مربی،ویژه کارشناسان امور زنان روستایی و عشایری سازمان جهاد کشاورزی و کارشناسان تغذیه و بهورزان مراکز بهداشتی شروع شد و مربیان آموزش دیده، آموزش های لازم را در شهرستان ها و‌روستاها به تسهیلگران زن روستایی، اعضا فعال صندوق های اعتباری خرد، اعضا تعاونی های زنان و ... انتقال دادند.

اهمیت آموزش های تغذیه

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی اضافه می کند: آموزش ها به دو صورت، یک بحث تغذیه ای و دیگر تولید محصولات سالم در بخش کشاورزی با ایجاد باغچه های سلامت است. انجام می شود و مهمترین عناوین مطرح شده شامل سیاست های غذا و تغذیه، اصول کلی تغذیه سالم و نقش آن در سلامت رهنمودهای غذایی و نقش سلامت تولیدات کشاورزی در بهبود تغذیه است.

اکبری با بیان اینکه به منظور ترویج فرهنگ مصرف آبزیان و افزایش سرانه مصرف در سبد خانوار، آموزش های طبخ و طعم دار کردن غذاهای دریایی را هر ساله در برنامه های آموزشی این مدیریت داریم می افزاید: امسال نیز قبل از برگزاری جشنواره برنامه های آموزشی در شهرستان ها برگزار و اطلاع رسانی لازم برای بانوان روستایی، امور بانوان و خانواده استانداری، نهادها و ادارات مختلف و همچنین در سطح شهر از طریق پیامک، پوستر، کانال ها و فضای مجازی انجام شد.

اکبری می گوید: ماهی حاوی ترکیباتی است که برای رشد مطلوب کودکان و نوجوانان، در مادران باردار و شیرده برای رشد بافت مغز جنین و نوزاد، در افراد سالمند برای پیشگیری از آلزایمر و بیماری های قلبی و عروقی تاثیر دارد.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی تیتر یک ، تاریخ انتشار: 8اسفند 1397 ، کدخبر:159186 www.titre1.com،

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین