پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۵۶۶۱۱
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۱
قصه آبهایی که در کوچه ها و خیابانهای کهگیلویه وبویراحمد جاری هستند، قصه فرسودگی لوله هایی است که عمرشان به پایان رسیده اما با هدرفت ۲۸ درصدی آب هنوز از آنها استفاده می شود.

شعار سال: آبی که از چشمه‌های دنا جوشیده و در رودها جاری شده و در دشت‌ها انباشت شده و با صرف هزینه‌های بسیار به خانه‌ها راه یافته بر اثر فرسودگی و شکستگی لوله‌ها سر از فاضلاب و کوچه‌ها و خیابان‌ها در می‌آورد.

در دیگر کشورها، عمرمفید شبکه آبرسانی ۱۰ سال است و در شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد عمر این شبکه به بیش از ۲۵ سال می‌رسد.

فرسودگی تأسیسات آبی و شبکه‌های آبرسانی در کهگیلویه و بویراحمد، قصه تازه ای نیست و این امر سبب شده که سالانه بیش از ۲۸ درصد آب در استان هدر رود.

مدیر دفتر کاهش آب بدون در آمد آبفای کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص گفت: در سال گذشته هدر رفت آب در استان ۲۸.۲ درصد بود.

سلمان جمالفرد افزود: متوسط فرسودگی شبکه در استان نیز بین ۳۵ تا ۴۰ درصد است.

وی بیان داشت: عمر شبکه در استان از ۲۵ سال بیشتر است و بالاترین فرسودگی شبکه در استان مربوط به شهر یاسوج است.

جمالفرد افزود: در مجموع در استان ۵۸ درصد شکستگیها مربوط به انشعابات و ۴۱ درصد شکستگیها نیز مربوط به شبکه آبرسانی است.

وی شکستگیهای خطوط انتقال را یک درصد عنوان کرد و گفت: در شهر یاسوج ۳۲ درصد هدر رفت آب و ۳۵ درصد فرسودگی شبکه وجود دارد.

به گفته مسئولان، ۴۵۰ کیلومتر خط توزیع آب در استان کهگیلویه و بویراحمد دچار فرسودگی است که این میزان در کل کشور شامل فرسودگی ۴۰ هزار کیلومتر از شبکه آبرسانی شهری و ۵۰ هزار کیلومتر شبکه آبرسانی روستایی است.

آنچه که واضح است این است که «آب بدون درآمد» یا آب‌هایی که با منشأ فرسودگی و شکستگی لوله‌ها جاری می‌شوند، فقط و فقط هزینه‌ای برای تصفیه و انتقال را تحمیل می‌کنند و باید در این راستا چاره‌ای اندیشیده شود.

سلامت شبکه آبرسانی یکی از عوامل کیفیت آب آب آشامیدنی است و شکستگی و فرسودگی لوله‌ها می‌تواند، سلامت آب را کاهش دهد.

معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد از رفع شکستگی لوله‌های انتقال آب در سه هزار و چهارصد نقطه از ابتدای سال جاری تاکنون در استان خبر داد.

یعقوب فرجی افزود: میزان شکستگی شبکه توزیع و انشعاب آب در استان در فصول سرد سال بیشتر می‌شود.

وی بیان داشت: در استان ۱۶۰ هزار مشترک آب وجود دارد و با توجه به فرسودگی شبکه آبرسانی در استان اصلاح و مرمت شبکه توزیع آب استان اعتباری مناسب نیاز دارد.

سرپرست آبفای کهگیلویه و بویراحمد نیز در این خصوص، گفت: در روستاهای استان به دلیل شکستی و فرسودگی شبکه و همچنین مشترکان غیر مجاز درصد قابل توجهی آب شرب هدر می‌رود.

فیض الله پاسره افزود: از ابتدای دولت یازدهم تاکنون ۳۷۹ کیلومتر خط انتقال، ۷۲۴ کیلومتر شبکه توزیع و احداث ۱۲۸ مخزن ذخیره آب اجرا شده است.

وی بیان داشت: تعویض شبکه‌ها بر اساس برنامه ریزی و کنترل هدر رفت منابع اجرایی می‌شود اما با توجه به فرسودگی ۳۰ درصدی شبکه آبرسانی نوسازی شبکه نیازمند اعتبار است.

اما در کهگیلویه و بویراحمد برای آبرسانی به شهرها، یکهزار و پانصد کیلومتر شبکه توزیع شهری وجود دارد که با حساب اینکه ۳۰ درصد این شبکه دچار فرسودگی است در مجموع ۴۵۰ کیلومتر از شبکه توزیع آی در استان فرسوده بوده و سبب هدر روی آب و یا تولید آب بدون درآمد می‌شود.

در این میان به گفته مسئولان، شبکه آبرسانی در شهر یاسوج از فرسودگی بیشتری برخورد دار است و در محله‌های قدیمی این شهر میزان شکستگی لوله‌ها بسیار بالا است.

آب شرب تولیدی شهر یاسوج برای ۶۵ هزار مشترک بیش از ۱۷ میلیون متر مکعب، شبکه توزیع آب در شهر یاسوج بیش از ۵۱۲ کیلومتر و طول خطوط انتقال آب نیز ۷۹ کیلومتر بوده و بیش از ۹۲ درصد آب شرب شهر یاسوج از چاه‌های عمیق تأمین می‌شود.

شاید رشد بی رویه شهر و افزایش بسیار حاشیه نشینی سبب شده که شهر یاسوج هر روز بیشتر از گذشته با مشکل در زیرساختهای آبرسانی مواجه شود.

فرسودگی شبکه آبرسانی، افزایش آب‌های بدون درآمد، افزایش هزینه‌ها، کاهش سلامت آب و حفاری متعدد خیابان‌ها و کوچه‌ها و بسیاری از مشکلات دیگر را با خود به همراه دارد و این امر ضرورت توجه بیش از پیش مسئولان را به این امر را طلب می‌کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ انتشار:30 دی 1398، کدخبر: 4827017، www.mehrnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین