پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۹۱۵۲۸
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۶
نماینده پارلمان عراق و یک کارشناس حقوقی این کشور روز جمعه درباره امکان رفتن به انتخابات زودهنگام در سایه دولت مصطفی الکاظمی و همچنین امکان انحلال پارلمان توسط الکاظمی برای رفتن به صندوق‌های رای به اظهار نظر پرداختند.
شعار سال: به نقل از بغداد الیوم، «آراس نجیب کریم» نماینده پارلمان عراق در این باره گفت: تا زمانی که موعد انتخابات مشخص نشده و قانون آن نهایی نشده و سرنوشت حوزه‌های آن نیز مشخص نگشته، تحرکات سیاسی بدون هویت روشنی باقی خواهد ماند و در نتیجه راه حل‌ها کمتر از سطح مطلوب باقی خواهد ماند.

وی افزود: دولت کنونی صرف نظر از هر وظایف و مأموریتی که در حال انجام آن است، از نگاه مردم، خیابان، مرجعیت عالی دینی و تظاهرات کنندگان دارای یک مأموریت به تعویق افتاده مهم هست و آن هم برگزاری انتخابات است.

وی خاطرنشان کرد: خود پارلمان که قانون جدیدی را برای انتخابات تدوین، و کمیسیون مستقل جدیدی برای اجرای آن تعیین کرده، در دایره بحث و جدل‌ها و درگیری میان فرکسیون ها و احزابش بر سر قانون و حوزه‌های انتخاباتی باقی خواهد ماند و تا زمانی که موضوع احترام به تعهدات پارلمان حل و فصل نشود، این موضوع به قوت خود باقی خواهد بود.

درباره اینکه آیا نخست وزیر قادر است پارلمان را به هدف مقدمه چینی برای اجرای انتخابات منحل کند، «احمد العبادی» کارشناس قانونی نیز عراقی تاکید می‌کند که او دارای صلاحیت و اختیارات مرتبط با انحلال پارلمان نیست.

العبادی گفت: موضوع انتخابات زودهنگام به دلیل عدم تصویب قانون انتخابات علی رغم رای دهی به آن، تاکنون موضوعی بسیار سخت بوده است، زیرا این قانون دارای پیوستی در خصوص حوزه‌های انتخاباتی است که مسئله‌ای وقت گیر است و باید سهمیه‌ها و ماهیت مناطق و نحوه حل و فصل وضعیت جدید را نیز مد نظر قرار داد و علاوه بر این باید به این موضوعات، جنبه مالی و پیچیدگی‌های زیادی که انتخابات زودهنگام را سختتر می‌کند، اضافه کرد.

العبادی درباره اینکه آیا الکاظمی این توانایی را دارد که از طریق کمک گرفتن از قانون اساسی و توافق با رئیس جمهوری، پارلمان را منحل کند، می‌گوید: الکاظمی هرگز نخواهد توانست پارلمان را منحل کند، زیرا ماده ۶۴قانون اساسی صراحتا مشخص کرده که پارلمان خود را با درخواستی از یک سوم اعضای آن و یا از طریق درخواستی از جانب نخست وزیر و با موافقت رئیس جمهوری منحل می‌کند، اما در صورت توافق رئیس جمهور و نخست وزیر هم پارلمان منحل نمی‌شود، زیرا باید اکثریت مطلق اعضای آن به این موضوع رای بدهند.

این در حالی است که مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق روز گذشته گفت که دولت برای انجام انتخابات زودهنگام پا پیش گذاشته است.

دفتر الکاظمی در بیانیه‌ای اعلام کرد که نخست وزیر در دیدار رئیس و اعضای کمیسیون عالی مستقل انتخابات این کشور، درباره انتخابات زودهنگام و مقدمه چینی برای برگزاری آن در زمانی که بعد‌ها مشخص خواهد شد، گفتگو کرد.

براساس این بیانیه، الکاظمی تاکید کرد: دولت برای اجرای انتخابات پیش از موعدی که یکی از مهمترین اهداف اصلی برنامه دولتی وی محسوب می‌شود، پا پیش گذاشته است. او بر آمادگی دولت برای فراهم کردن همه خواسته‌ها و ملزومات برگزاری زودهنگام انتخابات تاکید کرد.

نخست وزیر همچنین مجلس نمایندگان این کشور را به تسریع در تدوین قانون انتخابات در زمان کوتاهی به عنوان یک شرط برای آغاز روند انتخابات در فضایی سالم ترغیب کرد.

از سوی دیگر «جلیل عدنان خلف» رئیس شورای عالی کمیسیون مستقل انتخابات نیز در این دیدار گزارشی از آمادگی‌های این کمیسیون برای اجرای انتخابات پیش از موعد و مقتضیات موفقیت آن ارائه کرد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری شفقنا، تاریخ انتشار: 10 مرداد 1399، کد خبر: 982417،  www.shafaqna.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین