پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۸۳۳۳
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴
چالش‌ها گاهی با دعوت شدن از طرف دیگران و گاهی به صورت خودانگیخته دنبال می‌شوند و تقریبا همگی محتوای تصویری دارند و اگرچه گاهی دارای جنبه مثبت هستند، اما متاسفانه چالش‌های بی‌محتوا و زننده، بسیار بیشتر در میان جوانان رواج دارد

شعار سال: اگر جزء افرادی هستید که با دقت فضای‌مجازی و مخصوصاً فضای اینستاگرام را دنبال می‌کنید قطعا با چالش‌ها و هشتگ‌های داغ این فضا غریبه نیستید.

گسترش استفاده از شبکه‌های اجتماعی راه‌های سرگرمی جدیدی را برای نسل جوان باز کرده که این سرگرمی گاهی می‌تواند مثبت و گاهی نیز منفی باشد، چالش‌ها گاهی با دعوت شدن از طرف دیگران و گاهی به صورت خودانگیخته دنبال می‌شوند و تقریبا همگی محتوای تصویری دارند. یکی از نخستین چالش‌هایی که جهانی شد «چالش سطل یخ» بود که برای افزایش آگاهی درباره بیماری‌ای ال اس به راه افتاد و انجمن‌ای ال اس آمریکا نیز کمک‌های مالی زیادی را با اجرای این چالش جمع آوری کرد.

چالشی که ذکر نامش هم حیا می‌خواهد!

چالش‌ها اگرچه گاهی دارای جنبه مثبت هستند، اما متاسفانه چالش‌های بی‌محتوا و زننده، بسیار بیشتر در میان جوانان رواج دارد و صد البته قشر نوجوانان و کودکان بیشتر در معرض خطر اجرا و انجام این چالش‌ها قرار می‌گیرند.

متأسفانه یکی از این چالش‌هایی که به تازگی در شبکه اجتماعی اینستاگرام به راه افتاده، چالش شرم آور لخت کردن دیگران است، این چالش اگرچه گاه در خیابان و روی افراد غریبه انجام شده، اما به نظر موضوعیت آن بیشتر در محیط خانوادگی و در برخی موارد در یک جمع خانوادگی دنبال می‌شود و معمولا فردی که این چالش را انجام می‌دهد یک نوجوان است؛ انجام این چالش بی‌شرمانه زمانی تاسف‌بارتر می‌شود که نوجوانان ناآگاه و آموزش ندیده تنها برای آنکه بیشتر میان دوستان خود و دیگر کاربران دیده شوند، آن را روی پدر، مادر، پدربزرگ و مادربزرگ‌های خود اجرا می‌کنند که این موضوع می‌تواند باعث بروز یک ناهنجاری بزرگ شود.


یک جامعه شناس: ارزش‌ها از بین رفته است

جدا از اینکه دور از چشم خانواده‌ها و در شبکه‌های اجتماعی اتفاقات ناگواری برای نسل جوان کشور در حال رخ دادن است، نباید از یاد برد چیزی که برخی از خانواده‌ها را به مرز فروپاشی اخلاقی رسانده و ناگهان این گونه ظهور و بروز می‌کند، کم‌کاری والدین و نهاد‌های مسئول مانند آموزش و پرورش، معاونت اجتماعی ناجا، در زمینه آموزش و تربیت کودکان و نوجوانان است در همین زمینه امان الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد این چالش گفت: فروریختگی فرهنگی، از بین رفتن ارزش‌ها و حسی گرایی در جامعه باعث می‌شود تا جوانان به این سمت بروند.

وی افزود: این موضوع طی دودهه اخیر رخ داده است و باید مسوولان فرهنگی و آموزشی قبل‌تر به این موضوع فکر می‌کردند و امروز نیز شاهد هستیم بسیاری از مسوولین آموزشی کشور نمی‌خواهند قبول کنند که تهاجم فرهنگی فقط یک جمله نیست و باید جلوی این موضوع گرفته شود.

جوانان را با فرهنگ ایران اسلامی آشنا کنید!

این جامعه شناس بازگشت جوانان را به هویت و فرهنگ ایران اسلامی لازم دانست و گفت: وقتی جوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی آشنا نیست و دستگاه‌های آموزشی در این زمینه هیچ اقدامی اساسی انجام نمی‌دهند در نتیجه شاهد چنین ناهنجاری‌هایی هستیم.



قرایی مقدم گفت: مسئولان باید بدانند که این نوع چالش‌ها از یک گروه مشخص و با یک هدف خاص در میان جوانان طراحی و رواج داده می‌شود و هرچه سریعتر نسبت به آموزش فرهنگ ایران اسلامی به نسل جوان باید اقدام کنند.

شکاف میان والدین و فرزندان

یکی از مسائلی که می‌تواند در سرعت بخشیدن به رواج چنین رفتاری در میان نوجوانان کمک کند، شکاف عاطفی و فکری میان والدین و فرزندان است، بسیاری از پدر‌ها و مادر‌ها هنوز نمی‌دانند چگونه با فرزند نوجوان خود تعامل کرده و نیاز‌های عطفی او را برطرف کنند و به دنیای ناشناخته او نزدیک شوند؛ از طرف دیگر هنوز برخی از والدین در مواجهه با تحولات سریع فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی عملا چندین گام عقب‌تر از فرزندانشان هستند و به توصیه‌های کانال‌های تلگرامی‌ای دل خوش کرده‌اند که اطلاعات غلط‌شان بیشتر از درست است و به جای آگاهی بخشی به والدین آن‌ها را دچار هراس و فاصله بیشتر با فرزندانشان می‌کنند.

لزوم ورود دستگاه‌های نظارتی

به نظر می‌رسد هرچه سریعتر باید نهاد‌ها و دستگاه‌ها در زمینه سواد رسانه‌ای جامعه و مخصوصا کودکان و نوجوانان اقدامات لازم را انجام دهند، همچنین ورود دستگاه‌هایی نظارتی مانند مجلس و قوه قضائیه به لزوم آموزش فرهنگی و سواد رسانه‌ای میان مردم نیز از ملزومات مهم کشور است که باید به آن هرچه سریعتر رسیدگی شود. همه می‌دانند با شعار دادن و استفاده از کلمات راهی پیش نخواهد رفت باید اقدامات عملیاتی با بهره گیری از کارشناسان انجام شود در غیر این صورت راهی پیش نخواد رفت.

شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از آنا،تاریخ انتشار:6آبان1399،کدخبر: 525993، ana.press

اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
اين ها همه بخاطر بيكاري نسل جوان هم هست وقتي محتوا و خط زندگي خوبي براشون در نظر نميگيريم حق نداريم الان گله مند باشيم
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
اگر اين چالش ها باز در راستاي بهبود وضع عده اي از ساكنين كره خاكي باشه خوبه بعضي از اين چالش برهم زننده سنت خانواده هاست
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
نقش تربيتي خانواده ها روز ب روز داره كمتر ميشه و در اين بين بچه ها هستن كه دارن اثر منفي روي خانواده ها ميذارن
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
اين چالش ها بايد توسط پليس فتا پيگيري بشه وگرنه به فرهنگ مردم اصيل ايران اسيب هاي جدي ميزنه
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
اینستاگرام تبدیل شد به سالن مد و فشن و چالش های مزخرف.هیچ اطلاعات مفیدی هم در اختیار کاربران نمیزاره
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
قدیم این حرفا رو به پدر مادر هامون میزدیم چنان مارو با کتک هاشون ابکش میکردن که تا ابد یامون بمونه الان نمیدونم چر پدر مادر ها وا دادن
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
0
0
واقعا منم خیلی وقته دارم بهاین مطلب فکر میکنم که باید با این بچه ها چیکار کرد و جطوری باهاشون رفتار کرد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
0
0
اگر خانواده ها پیگیری و نظارت بیشتری روی کار جوان ها داشته باشن و باهاشون همراهی نکنن این وضع پیش نمیاد
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
0
0
اگر خانواده ها با بچه ها یکم سخت گیرانه تر برخورد کنن اینا هرگز جرات نمیکنن دست به همچین چالش های تهوع اروی بزنن
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
0
0
این چالش ها هرچی زودتر باید از میون مردم برچیده بشه وگرنه عاقبت خوبی رو برای فرهنگ ما نداره
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
0
0
من نمیدونم به قول دوستان چرا خانواده ها دارن به بچه ها همکاری میکنن تو این چالش های زننده؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین