پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۳۷۷۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۳
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: برای اینکه در سیاه چاله جمعیتی نیفتیم تنها ۷ سال وقت داریم، به همین دلیل طرح جمعیت و تعالی خانواده ۷ سال به شکل آزمایشی اجرا خواهد شد.

شعار سال: امیرحسین بانکی، امروز (پنجشنبه_ ۲۸ اسفند) در نشست خبری طرح "جمعیت و تعالی  خانواده"، اظهار کرد: یکی از اصلی ترین مشکلات ما در کشور این است که روش حل مسئله نداریم و این موضوع درباره تمام قشرهای جامعه صدق می کند. ۲۸۰ نماینده باید روی همه مسائل صحبت کنند و یک نماینده هر چقدر هم پیگیر باشد نمی تواند تمام مسائل را حل کند. حداقل ۱۰ درصد نمایندگان ۳۰ مسئله کشور را در دست بگیرند و برای حل این مسائل تلاش کنند تا به نتیجه برسند.

وی افزود: چرا تمرکز برای حل مسئله در کشور نداریم؟ براساس این ایده باید روی یک مسئله تمرکز کرد. در مجلس ۷۰ درصد وقت خود را روی حل مسئله جمعیت و خانواده گذاشتم، بدون اینکه حرکت شتابزده کنیم با یک حجم کار کارشناسی و ۵ هزار نفر ساعت فقط جلسات کارشناسی طرح جمعیت و تعالی خانواده بود. 

 نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۰ سال پیش سند جمعیت تصویب شد و به مجلس آمد که در آن زمان به نتیجه نمی رسد چون به شکل مسئله محور با آن برخورد نشده بود.

بانکی ادامه داد: نخستین طرحی که مجلس در دستور کار قرار داد طرح جمعیت و تعالی خانواده بود و حدود چهار ماه در کمیسیون فرهنگی جلسات متعددی داشتیم که وقتی وارد محتوای آن شدیم ایرادات جدی دیدیم و طرح ۳۷ ماده ای را به ۱۰۰ ماده رساندیم. از این ۱۰۰ ماده بیش از ۵۰ ماده طرح رای آورد و در نهایت ۵۶ ماده باقی ماند که اگر به صحن مجلس می بردیم به نتیجه نمی رسید.

وی گفت: برای این طرح کمیسیون مشترک از بین ۹ کمیسیون مجلس تشکیل شد که ۷۳ جلسه کمیسیون مشترک درباره طرح تشکیل شد که بی سابقه بود. اعضای کمیسیون مشترک به راحتی ماده ها را نمی پذیرفتند و در ۱۵ جلسه کمیسیون مشترک تنها ۵ ماده طرح به تصویب رسید که با تشکیل جلسات بیشتر در نهایت با رای اکثریت ۷۴ ماده آن تصویب شد و مجلس پذیرفت که طرح جمعیت و تعالی خانواده ۷ سال به شکل آزمایشی اجرا شود. این طرح اگر درست در بین مردم تشریح شود انرژی زیادی در جامعه ایجاد می کند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: با اجرای این طرح حدود شش حکم درباره مشوق های مالی داریم، ۸ حکم درباره مسکن و  ۱۰ مورد برای بهداشت و درمان است.

بانکی ادامه داد: قرن گذشته میلادی عمدتا کشورهای دنیا نگران انفجار جمعیت بودند، اما در قرن ۲۱ نگرانی دنیا پیری جمعیت شد و بسیاری از کشورهای پیشرفته سیاست های رشد جمعیتی را پیش گرفتند منتها در ایران سیاست محدود سازی جمعیت در پیش گرفته شد که در نتیجه ۲۱ سال از رشد جمعیت عقب افتادیم. رهبر معظم انقلاب ۱۰ سال پیش در این باره تذکر جدی دادند که متاسفانه عده ای باز هم آمار غلط دادند و عدد سازی کردند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: نرخ باروری کنونی نزدیک به ۱.۶ دهم رسیده است در حالیکه ۱۰ سال پیش این نرخ ۲.۲ بود. کاهش جمعیت خطرناک است و به چند قدمی سیاه چاله پیری جمعیت رسیده ایم که به مراتب از بحران کرونا خطرناک تر است. این بحران اگر شروع شود ۱۵۰ سال طول می کشد و خارج شدن از سیاه چاله پیری جمعیت راحت نیست و ۲۰ سال دیگر با این روند جز پیرترین کشورهای دنیا خواهیم بود.

وی گفت: فرق اروپایی ها با ما این است که اول توسعه یافتند و بعد پیر شدند، اما ایران اول پیر می شود و از مسیر توسعه خارج خواهد شد. 

بانکی اظهار کرد: برای تدوین طرح از تمام نخبگان استفاده کردیم و سال ۱۴۰۰ پیگیری رسانه ای آن باید رخ دهد. درباره افزایش اصولی جمعیت هم اکنون در کشور اجماع وجود دارد و بحث تعالی خانواده سبب اعتلای ایران زمین می شود. درباره این طرح تمام جناح های سیاسی کشور همراهی کردند تا طرح جمعیت و تعالی خانواده اجرا شود.

بانکی گفت: مهمترین چالش این طرح اصل ۷۵ قانون اساسی است، چراکه طرح اگر بار مالی داشته باشد متوقف می شود. با این حال در لایحه بودجه از هر سال دیگر بودجه بیشتری برای جمعیت اختصاص پیدا کرد.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، افزود: مسائل اولویت دار را باید توجه بیشتری کنیم البته مسایل کشور به هم تنیده است. هم اکنون سد ازدواج و سد دو فرزندی وجود دارد که برخی از مشوق های این طرح برای عبور از این سدها است. برای مثال کسی که ۳ فرزند داشته باشد با اجرای طرح امنیت شغلی خواهد داشت و کارفرما نمی تواند فرد را اخراج کند.

بانکی گفت: تخفیف مالیاتی به ازای هر فرزند برای خانواده ها در نظر گرفته شده است. درباره ضمانت اجرایی طرح، مخاطب هر ماده را پیش بینی کرده ایم و آخر طرح جرم انگاری برای کارمند و بالاترین مقام مسئول در نظر گرفته شده است. ستاد عالی جمعیت نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی کار نظارت بر اجرای طرح را بر عهده می گیرد که ثمرات زیادی خواهد داشت.

وی ادامه داد: توسعه خوابگاه های متاهلین دانشجویی را در دستور کار قرار داده ایم که این امر سبب ازدواج بهتر می شود و جوانان بیشتر برای ازدواج ترغیب می شوند. هم اکنون الگوی ازدواج دانشجویی جا افتاده است و در خوابگاه نیاز به جهیزیه وجود ندارد و مخارج زوجین به حداقل می رسد که زیرساخت آن در طرح جمعیت و تعالی خانواده در ۳ ماده پیش بینی شده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنیم در هر دانشگاهی یک خوابگاه دانشجویی متاهلین ایجاد شود. موانع ازدواج بسیار است و باید بحث همسریابی نیز تسهیل شود. 

بانکی گفت: با شورای نگهبان رایزنی های لازم انجام شده و در کل این طرح ضمانت اجرایی محکمی دارد. برای اینکه در سیاه چاله جمعیتی نیفتیم تنها ۷ سال وقت داریم به همین دلیل طرح جمعیت و تعالی خانواده ۷ سال به شکل آزمایشی اجرا خواهد شد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۹۹، کد خبر: ۹۹۱۲۲۸۲۱۸۰۱، www.isna.ir.

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۹
0
0
اقاجان افتادیم تو سیاه چاله شک نداشته باش چرا داری کتمان میکنی؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین