پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۴۹۹۸
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۴
سیدپرویز فتاح از چهره‌هایی است که طی دو انتخابات گذشته پیوسته مورد توجه فعالان سیاسی بوده است. در این دوره از انتخابات نیز با اینکه به صراحت از عدم حضور خود سخن گفته، اما تلاش‌ها و گفتگو‌ها برای دعوت از او هنوز در جریان است. در مطلب زیر خلاصه‌ای از سوابق این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را می‌خوانید.

شعار سال:فتاح متولد سال ۱۳۴۰ در ارومیه است. تحصیلات دانشگاهی او در رشته عمران از دانشگاه‌های شریف، امیرکبیر و امام حسین(ع) است. به زبان انگلیسی و آذربایجانی تسلط دارد و در مقاطع مختلف مشغول تدریس و کار علمی در دانشگاه بوده است.

در دوران دفاع مقدس در جبهه حضور داشته و جانباز است. با شهدایی چون محمد بروجردی و مهدی باکری همکاری داشته و پس از جنگ نیز یکی از کسانی بوده که ارتباط نزدیک با خانواده‌ها و فرزندان شهدا داشته است.اولین مراسم تبادل پیکر مطهر شهدا با عراق در مرز شلمچه توسط او برگزار شد که فتح باب جستجو و تفحص شهدا در سال‌های بعد قرار گرفت.

با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و پایان جنگ تحمیلی، از سوی رهبر انقلاب به عنوان عضوی از کمیته تعیین میله‌های مرزی ایران و عراق تعیین شده و بدون هیچ خطایی این ماموریت را به انجام می‌رساند. پس از آن و در دولت سازندگی پروژه سد کرخه که پیش از انقلاب متوقف شده بود را با مطالعات جدید کلید می‌زند و با همت رزمنده‌ها و طی ۱۰ سال موفق به ساخت بزرگترین سد خاورمیانه می‌شود.

رهبر انقلاب دو مرتبه از این پروژه بازدید کردند. در بازدید اول ایشان دو نوشته در محل پروژه نصب شده بود که اولی را وزارت نیرو و دومی را رزمنده‌ها نوشته بودند. دولت نوشته بود «ما توانستیم کرخه را بسازیم» و رزمنده‌ها نوشته بودند «حزب‌الله می‌تواند». رهبر انقلاب به فتاح فرموده بودند که هر دو نوشته را دیدم و «شما» توانستید. به واسطه این پروژه و چند کار عظیم دیگر، فتاح بعدها در سال ۸۶ چهره ماندگار سدسازی در ایران شد. او از بنیان‌گذاران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء سپاه بوده و سال‌ها در مسئولیت‌های کلیدی مدیریتی و عمرانی آن حضور داشته است.

با روی کار آمدن دولت نهم به عنوان وزیر نیرو مشغول به کار شد. در جلسه معروف هیات دولت که به مشایی به عنوان معاون اول حضور داشته، جلسه را ترک کرده و می‌گوید به دیوار تکیه زدم و به حال دولت نهم گریستم. او معتقد است احمدی‌نژاد ابتدای دولت نهم با احمدی‌نژاد انتهای دولت دهم تفاوت بسیاری دارد.

پس از دولت نهم به بنیاد تعاون سپاه رفت. در آنجا ساخت مجتمع‌های لوکس تجاری و واردات کالاهای خارجی را ممنوع کرد و یک پیمانکار متخلف را اخراج کرد.

در سال ۹۴ از سوی رهبر انقلاب به ریاست کمیته امداد منصوب شد. در همان ابتدا ساختمان‌های شمال شهر را به فروش گذاشت و کمیته را به مرکز و پایین شهر آورد. دستور داد که هیچ پرسنلی قبل از مستمری بگیران حقوق دریافت نکند و جزو مسئولانی بود که فیش حقوقی‌اش را منتشر کرد. در مدت مسئولیت او در کمیته امداد توانمندی مددجویان در دستور کار بود و علی‌رغم ترویج اشتغال و خودکفایی مددجویان، دریافتی آنان از کمیته امداد را تا سه برابر افزایش داد.

پس از آن و در سال ۹۸ ضمن عضویت در هیات امنای کمیته امداد، به بنیاد مستضعفان رفت. در مدت کوتاهی با سپردن مسئولیت‌های مختلف به جوانان توانست ریل‌گذاری جدیدی در حوزه محرومیت‌زدایی و توانمندسازی مناطق محروم کشور انجام دهد.

بزرگترین دستاورد برجام را بی‌اعتمادی مردم به آمریکا و اثبات درستی مواضع رهبری و حقوق‌های نجومی را بزرگترین ضربه به اعتماد مردم می‌داند. فتاح به جز دوره فعلی که دو مسئولیت با حکم رهبری را همزمان داراست، هیچگاه بیش از یک مسئولیت نداشته و در زمان مدیریت بر بزرگترین مجموعه‌های اقتصادی نیز مسئولیت‌هایی چون عضویت در هیات مدیره‌ها را نیز نپذیرفته است.

با کسانی که در مسئولیت‌های خود کار سیاسی می‌کنند قاطعانه برخورد کرده و روحیه تعاملی و سازنده‌ای با گروه‌های سیاسی دارد. او حتی در سال ۹۲ از سوی برخی گروه‌های غیر اصولگرا نیز دعوت به حضور در انتخابات شده بود.

در انتخابات یازدهم جزو گزینه‌های اصلی جبهه پایداری بود. کامران باقری لنکرانی گفته بود که پیش از حضور در انتخابات بارها با فتاح برای حضور جلسه داشته است. در سال ۹۶ با اینکه عضو جمنا نبود و قولی به آن‌ها نداده بود، پس از آیت‌الله رئیسی نفر دوم انتخابات جمنا شد. گفته بود که اگر جای قالیباف بودم بعد از دوبار حضور دیگر در انتخابات حاضر نمی‌شدم.

در این دوره از انتخابات نیز تا کنون تلاش‌ها برای حضور وی در انتخابات ثمری نداشته اما همچنان گفتگوها برای حضور او ادامه دارد. سابقه اجرایی و جایگاه فتاح در رده‌های مختلف نظام، باعث شده تا او یکی از جدی‌ترین گزینه‌های جریان انقلابی برای تغییر در راس قوه مجریه باشد.

 

پایگاه تحلیلی -خبری شعار سال ،برگرفته از کانال خبری رجانیوز

 
 

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین