شعار سال: سید حسن نصرالله که عصر جمعه درمراسم بزرگداشت فرمانده فقید جهاد و مقاومت «حاج مصطفی شحاده» (ابو احمد) از طریق ویدئو کنفرانس سخن می گفت، افزود: ایران در باره لبنان و سوریه و دیگر پرونده ها در مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 به هیچ وجه مذاکره و گفت وگو نکرده است و حضرت امام خامنه ای و دیگر مقامات ایران بارها بر آن تاکید کرده اند.
سید حسن نصرالله در این مراسم که در مجتمع فرهنگی تربیتی اهل بیت (ع) در ضاحیه جنوبی بیروت برگزار شد، اظهارداشت: می گفتند حزب الله انتخابات ریاست جمهوری را به خاطر مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه 1+5 تعطیل کرده است و یا پرونده انتخابات ریاست جمهوری لبنان روی میز مذاکرات وین است اما توافق هسته ای امضا شد و این انتخابات برگزار نشد و اکنون اثبات شده آنچه ما می گفتیم درست و ادعاهای آنها کذب و دروغ بوده است و بجز موضوع هسته ای هیچ پرونده ای اعم از انتخابات لبنان، مقاومت و سوریه روی میز مذاکرات نبوده است.
وی خاطرنشان کرد: روسیه، واتیکان، فرانسه و ایتالیا و دیگر کشورها با ایران در باره انتخابات ریاست جمهوری لبنان صحبت کردند و از تهران فقط این جواب را شنیدند که این موضوعی داخلی و لبنانی است و ما دخالت نمی کنیم.
دبیرکل حزب الله تصریح کرد: برخی انتخابات ریاست جمهوری لبنان را به درگیری سعودی ایرانی ربط می دادند و می گفتند منتظر هستیم تا سعودی و ایران در باره عراق، یمن، سوریه و بحرین و لبنان توافق کنند اما همه اینها اوهام و بی اساس بود.
سید حسن نصرالله اظهارداشت: در دو سال و نیم خلاء ریاست جمهوری ظلم زیادی به ما شد و اتهام های زیادی را در خصوص انتخابات ریاست جمهوری به ما زدند و حتی مدعی شدند که حزب الله نمی خواهد ژنرال « میشل عون» و یا « سلیمان فرنجیه » و یا فردی دیگر رئیس جمهوری شود و اصلا نمی خواهد لبنان رئیس جمهوری داشته باشد و گزینه آن خلاء ریاست جمهوری است.
وی با بیان اینکه حزب الله از ابتدا تا آخر خواستار انتخاب ژنرال عون به عنوان رئیس جمهوری لبنان بود، خاطر نشان کرد که ایران و سوریه هم خواستار بودند تا به طور صددرصد انتخاب رئیس جمهوری لبنان توسط خود لبنانی ها صورت گیرد.
** پاسخ به مدعیان
دبیرکل حزب الله تصریح کرد: کسانی که مدعی اند باعث برگزار شدن موفق انتخابات ریاست جمهوری هستند، بعداز انتخاب ژنرال عون به عنوان رئیس جمهوری تایید و تصدیق کردند که حزب الله خواستار ریاست جمهوری ژنرال بوده است.
سید حسن نصرالله گفت: برخی مدعی هستند و اصرار دارند که آنها ژنرال عون را رئیس جمهوری کردند و این پیروزی و موفقیت بدست آنها رقم خورده است اما همه مردم بخوبی می دانند پیروز کسی است که اهداف دشمن صهیونیستی را در جنگ 33 روزه ناکام ساخت و اکنون مهم این است که لبنان بعداز انتخاب رئیس جمهوری وارد مرحله جدیدی شده است و ما قصد داریم به این سخنان و ادعاها پایان داده شود.
وی افزود: تفاهم حزب الله با ژنرال عون درسال 2006 زمانی صورت گرفت که اصلا موضوع ریاست جمهوری مطرح نبود اما برخی تفاهم ها اکنون و با نگاه به ریاست جمهوری و پرونده های مرتبط با آن صورت گرفته است.
سید حسن نصرالله، (31 اکتبر 2016) روز انتخاب ژنرال عون به عنوان رئیس جمهوری را آغاز « تاریخ جدید در لبنان» خواند و اظهارداشت: در دو سال و نیم خلاء ریاست جمهوری، ژنرال عون نامزد مورد حمایت ما بوده است و به ادامه این حمایت التزام اخلاقی داریم.
وی با بیان اینکه «حمایت ما از ژنرال عون به دلیل اعتماد و اطمینان به او بود»، خاطرنشان کرد: زمانی ژنرال عون سوال کرد که در قبال حمایت از نامزدی من چه می خواهید، گفتم از شما حمایت می کنیم چون به درستی، صداقت، استقلال، شجاعت و شخصیت ملی شما اطمینان و اعتماد داریم.
دبیرکل حزب الله با تاکید به نقش بزرگ و مثبت « نبیه بری» رئیس پارلمان و مدیریت دقیق جلسه انتخابات پارلمان برای انتخاب رئیس جمهوری، تصریح کرد: در چارچوب یک بازی سیاسی، نبیه بری می توانست کاری کند که جلسه پارلمان به حد نصاب نرسد و برگزار نشود وحتی کسانی خواستار تعویق زمان جلسه پارلمان بودند اما وی با قاطعیت ایستاد و انتخابات را برگزار کرد.
سید حسن نصرالله با بیان اینکه « سلیمان فرنجیه همپیمان شریف ما بعداز اعلام نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری توسط حزب المستقبل، فرصت داشت تا رئیس جمهوری شود اما به همپیمانی با ما ملتزم ماند و جلسه های پارلمان را همه با هم تحریم کردیم.
وی با بیان اینکه « ضمانت واقعی لبنان التزام گروه های سیاسی به صداقت است و حزب الله در مرحله جدید خواستار توافق و تفاهم و تعامل مثبت بین همه لبنانی ها از جمله بین کسانی که به ژنرال عون رای دادند و یا رای نداند می باشد»، گفت: همه ما به مدیریت ژنرال عون و شایستگی ها و توانائی های بالای او در مرحله جدید اطمینان داریم.
دبیرکل حزب الله همچنین از « تمام سلام» نخست وزیر کنونی لبنان که با صبر و تحمل در مراحل سخت امور لبنان و بحران های دولت را اداره کرد، قدردانی کرد و افزود: فراکسیون حزب الله( وفاداری به مقاومت) در پارلمان فردی را برای نخست وزیری معرفی نکرد اما همه تسهیلات و امکانات را برای معرفی نخست وزیر توسط رئیس جمهوری به منظور تشکیل دولت جدید فراهم کرد.
سید حسن نصرالله اظهارداشت: صحبت بیشتر در این باره را به « محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت بعداز دیدار با سعد حریری نخست وزیر مامور تشکیل دولت جدید واگذار می کنیم.
این دیدار روز شنبه در محل پارلمان لبنان برگزار می شود.
وی با تاکید به اینکه « حزب الله خواستار تشکیل دولت وحدت و وفاق ملی است و برای لبنان بهترین گزینه است»، خاطرنشان کرد که هنگام تشکیل دولت های گذشته حزب الله با حزب جریان آزاد ملی در خصوص تشکیل دولت و توزیع کرسی های وزارتی مشارکت و همکاری می کرد.
دبیرکل حزب الله تصریح کرد: در دولت های گذشته هرگاه فراکسیون تغییر و اصلاح به ریاست ژنرال عون احساس زیان و خسارت می کرد، حزب الله و جنبش امل و دیگر همپیمانان ما به این فراکسیون و حزب جریان آزاد ملی می گفتیم اگر شما در دولت شرکت نکنید ما هم شرکت نمی کنیم و این موضوع در چندین دولت تکرار شد.
** شرط مشارکت حزب الله در دولت، شرکت جنبش امل است
سید حسن نصرالله با تاکید به اینکه « اگر جنبش امل در دولت جدید شرکت نکند حزب الله هم شرکت نمی کند زیرا این یک التزام برادری و اخلاقی است»، تاکید کرد: این حق نبیه بری است که اگر جنبش امل در دولت جدید شرکت نکرد از حزب جریان آزاد ملی به ریاست « جبران باسیل» هم بخواهد شرکت نکند و این جریان باید پاسخ مثبت دهد هر چند آن را علنی اعلام نکند.
وی با بیان اینکه « حزب الله مذاکرات نبیه بری در خصوص تشکیل دولت و نتایج آن را پیگیری می کند اما هرگز در باره تشکیل دولت ما مذاکره نخواهیم کرد»، اظهارداشت: با وجود اظهارات محمد رعد بعداز جلسه با سعد حریری، اما به نمایندگی از حزب الله و جنبش امل در باره توزیع وزارتخانه های دولت جدید آقای نبیه بری با نخست وزیر مامور تشکیل دولت گفت وگو و مذاکره می کند.
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: ممکن است برخی بگویند و ادعا کنند که حزب الله، جنبش امل و یا سوریه نمی خواهند سعد حریری دولت تشکیل دهد تا زمان انتخابات پارلمانی برسد، اما این ادعا درست نیست و صادقانه می گویم که ما خواستار تشکیل دولت وحدت ملی در سریعترین زمان ممکن هستیم.
سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: طرفی که فرصت آسانی را برای نخست وزیری سعد حریری و امکان تشکیل دولت توسط او فراهم کرده است، اصرار زیادی دارد تا دولت در سریعترین زمان ممکن و به طور مطلوب و مثبت و با همکاری و حضورهمه گروه های سیاسی تشکیل شود.
وی تصریح کرد: ما در خصوص موضوعات منطقه ای مانند سوریه، ایران، سعودی، بحرین، یمن، فلسطین و بسیاری دیگر از پرونده ها اختلاف داریم اما اکنون موضوع لبنان مطرح است و باید اختلاف ها را کنار بگذاریم و همکاری کنیم و تاکید می کنم که ما و تیم ما آماده همکاری است و مرحله جدید موفقیت آمیز باشد و از همه می خواهیم مانند دو سال و نیم خلاء ریاست جمهوری نیت خوانی نکنند و مثبت و صادقانه بیاندیشند.
دبیرکل حزب الله با بیان اینکه« اکنون امنیت و ثبات در لبنان به فضل تلاش نیروهای امنیتی، ارتش و مقاومت و هوشیاری مردم برقرار است»، تصریح کرد: در مقابل ملت لبنان اکنون فرصت بزرگی قرار دارد و باید با هم همکاری هم برای حفاظت از کشورشان تلاش و از اختلاف ها عبور کنند.
** اسرائیل پایگاه نظامی استعمار و استکبار
سید حسن نصرالله با اشاره به نقش بریتانیا در تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی و اشغال سرزمین فلسطین، گفت که ملت فلسطین از خیانت برخی دولت های عربی رنج می برد.
وی با تاکید به اینکه « اسرائیل پایگاه نظامی پیشرو استعمار قدیم و استکبار جدید در منطقه است که امروز نماد آن آمریکا می باشد»، اظهارداشت: اعلامیه بالفور به تاسیس رژیم اسرائیل منجر شد اما نمی تواند ادامه و بقای آن را تضمین کند.
** دروغ سعودی
دبیرکل حزب الله همچنین ادعای سعودی را در خصوص اینکه ارتش یمن و کمیته های مردمی درصدد حمله به مکه مکرمه با شلیک موشک بالستیک بوده اند، اتهامی دروغین و ادعایی بدون مدرک و دلیل خواند که توسط سعودی ها ساخته شده است.
سیدحسن نصرالله با تاکید به اینکه « احدی این دروغ بزرگ سعودی را باور نمی کند»، گفت که متاسفانه برخی رسانه ها و دولت ها از ترس و یا به دلیل طمع ورزی با این دروغ سعودی همراهی کردند.
وی با بیان اینکه« احدی باور نمی کند که ملت متدین و صبور یمن و این ملت اهل روزه و نماز و حج و عمره قصد شلیک موشک به مکه مکرمه را داشته است»، افزود: یمنی ها با صراحت اعلام کردند که فرودگاه جده را زده اند اما سعودی ها در اقدامی ظالمانه تلاش کردند جهان را قانع سازند که هدف مکه مکرمه بوده است.
** شحاده، شیری از شیران خداوند بود
سید حسن نصرالله در بخش اول سخنان خود با تسلیت درگذشت فرمانده فقید مصطفی شحاده به خانواده و همرزمان او، گفت: حاج احمد از نسل اول و موسس مقاومت اسلامی لبنان و از فرماندهان برجسته، شجاع و مومنی بود که همواره در میدان نبرد با دشمنان تا آخرین لحظات زندگیش حاضر بود و با جوانان و رزمندگان ارتباطی نزدیک و دوستانه داشت.
وی از حزب الله به عنوان « شجره طیبه» یاد کرد و افزود که مصطفی شحاده یکی از ریشه های مقاوم و پایدار حزب الله بود .
دبیرکل حزب الله خاطرنشان کرد: برخی در دولت سوریه در دهه های هشتاد و نود میلادی و زمان حضور ارتش این کشوردر لبنان درصدد بودند تا بین این ارتش و حزب الله درگیری صورت گیرد که چند بار هم در مناطق مختلف لبنان رخ داد اما با تدابیر مصطفی شحاده فرمانده نظامی حزب الله در غرب بیروت از آنها عبور کردیم.
سید حسن نصرالله بر نقش حافظ اسد رئیس جمهوری فقید سوریه هم در عبور دو طرف از بحران آفرینی ها به ویژه اینکه دریافت در این زمینه توطئه هائی صورت گرفته است، تاکید کرد و گفت که مرحوم حافظ اسد ضرورت وجود مقاومت در لبنان را یک مولفه راهبردی می دانست.
وی با بیان اینکه « برخی هم به درگیری بین ارتش لبنان و مقاومت امید بسته بودند و ما برای عبور از توطئه ها صبر می کردیم»، اظهارداشت: در سال 2005 توطئه هائی طراحی شد که بین ارتش لبنان و مقاومت درگیری شروع شود اما امید آنها به خاطر باورهای قوی ارتش ناامید شد.
دبیرکل حزب الله، حاج مصطفی شحاده را شیری از شیران خداوند و شمشیری از شمشیران الهی در مسیر مبارک مبارزه با دشمنان توصیف کرد.
با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار 14 آبان 1395، کد مطلب: 82294404، www.irna.ir