شعارسال: قربانعلی محمدپور در خصوص پایش اخیر از نیروگاه منتظر قائم گفت: در سالهای اخیر مازوتسوزی برخی صنایع و نیروگاهها، آلودگی هوای برخی کلانشهرها را تشدید کرده است. وی درباره مازوتسوزی نیروگاه منتظر قائمهم بیان داشت که ، وقتی نیروگاهها سیستم کنترلی داشته باشند، مازوتسوزی هم امکانپذیر است. در تمام دنیا نیروگاهها با سوخت مازوت و هم با گازوئیل وجود دارد، ولی تجهیزات کنترل آلایندگی روی دودکش آنها نصب شده است.
محمدپور با اشاره به پیگیریهای سازمان حفاظت محیط زیست برای الزام نیروگاه منتظر قائم به نصب سیستم کنترل آلودگی هوا اظهارکرد: باید سیستمهای کنترلی در این نیروگاه نیز نصب گردد. ما بر ضرورت نصب سیستم کنترلی آلودگی هوا بر اساس قانون هوای پاک تاکید داریم و نیروگاه در شرایطی که در مقطعی از سال درخواست مصرف مازوت به علت ایجاد نشدن اختلال در شبکه برقرسانی را دارد باید این ضرورت را نیز مدنظر قرار دهد.
وی با اشاره به نشستهای برگزار شده با کنسرسیوم دانشگاههای برتر کشور و ستاد فناوری نانو برای مشخص کردن راههای سولفورزدایی از مازوت اظهارکرد: هدف از برگزاری این نشستها دستیابی به راهکارهایی به منظور ارائه شدن سوخت مازوت کم گوگرد به نیروگاهها بود تا زمانی که مشکل فیلتراسیون حل شود با آلودگی هوا مواجه نشویم. سولفورزدایی یکی از راهکارهای حل مشکل نیروگاههای مازوتسوز است راهکار دیگر استفاده از سیستمهای کنترلی است که تاکنون هیچکدام از این راهکارها عملیاتی نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در پایان خاطر نشان کرد: ما کماکان پیگیریهای حقوقی خود را در این راستا انجام میدهیم، چون بر اساس قانون مکلف به نظارت بر خروجی دودکشهای نیروگاه و واحدهای صنعتی هستیم تا خروجیهای خود را منطبق با استانداردهای مجاز مصوب شده به کار گیرند.
توضیحات تکمیلی برای بهره برداری بیشتر از خبر:
بر اساس سوابق موجود از سالهای قبل، با اعلام آلاینده بودن بخشی از نیروگاه منتظرالقائم فردیس استانداری در سالهای قبل به موضوع ورود کرده و قبل از هر اقدامی تذکرات لازم به مسئولان نیروگاه داده شد، ولی اقدام خاصی از سوی آنها صورت نگرفت. دولت با در نظر گرفتن بحث سلامت مردم در سالهای گذشته مصوبهای مبنی بر ملزم شدن ۵ نیروگاه به استفاده از سوخت گاز، ارائه داد و یکی از آنها نیروگاهها، نیروگاه منتظر قائم (عج) فردیس کرج بود. وزش باد از غرب به شرق و روانه شدن گوگرد به باغهای اطراف سبب تخریب درختان و فضای سبز اطراف این نیروگاه شده و این امر منجر به بارش باران اسیدی به دلیل وجود گوگرد معلق در هوا گردیده بود. در سنوات قبل (۱۳۹۴) با موافقت استاندار وقت البرز، پیگیریهای مجدانه فرماندار وقت فردیس و دستور قاضی پرونده، بخشی از نیروگاه به دلیل آلودگی تعطیل شد، که این امر تاثیر بسزایی در کیفیت هوای فردیس و کرج داشت.
در سال ۱۳۴۶ وزارت نیرو، تصمیم به تاسیس نیروگاه در منطقه شهریار گرفت. در شهریور و بهمن ماه سال ۱۳۵۰ واحدهای ۱ و ۲ و در مهرماه دو سال بعد (۱۳۵۲) واحدهای سه و چهار نیروگاه بخار به بهره برداری رسید. در سال ۱۳۶۸ تصمیم به احداث واحدهای گازی نیروگاه گرفته شد. دو واحد در سال ۱۳۷۱ و واحدهای سوم تا ششم گازی در سال ۱۳۷۲ به شبکه برق پیوستند. در سالهای بعد با هدف افزایش تولید برق، تصمیم گرفته شد که واحدهای بخار سیکل ترکیبی احداث شود. واحد یک سیکل ترکیبی در سال ۱۳۷۸ و دو واحد دیگر آن یک سال بعد، وارد مدار شدند. مجموعهای که ادعا میشود حدود ۳% از برق کشور را تولید و در اختیار شبکه برق سراسری کشور مینهد شامل چهار واحد بخار؛ هر کدام به ظرفیت تولید ۱۵۶/۲۵ مگاوات. شش واحد گازی؛ هر کدام به ظرفیت تولید ۱۱۶/۴ مگاوات. سه واحد بخار سیکل ترکیبی؛ هرکدام به ظرفیت تولید ۱۰۰ مگاوات میباشند (حدود ۱۵۰۰ مگاوات).
پایگاه تحلیلی خبری شعار سال، برگرفته از منابع گوناگون