شعار سال: علی اصغر کار اندیش در حاشیه سفر به قزوین اظهار داشت: در سراسر کشور ۶۹ طرح فرهنگی و هنری در دست اجراست که از میان آنها ۴۹ طرح فعال است و ۲۰ طرح نیمه تمام هم داریم.
وی افزود: از محل اعتبارات تملک دارایی ۲۳۰ طرح در سراسر کشور داریم که تکمیل آنها بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد.
کاراندیش گفت: امسال ۲۳۳ میلیارد تومان اعتبار ملی و ۹۸ میلیارد تومان از محل تملک دارایی برای تکمیل طرحهای نیمه تمام اختصاص داده شده است.
وی یادآورشد: تاکنون از محل اعتبارات دارایی ۵۶.۶ درصد برای اجرای طرحها اختصاص داده شده و امیدواریم امسال مجتمع های فرهنگی رشت و ساری را تکمیل کنیم.
*کاهش تصدی گری دولت در حوزه فرهنگ در الویت است
کاراندیش بیان کرد: در حوزه فرهنگی سیاست دولت کاهش تصدی گری و واگذاری مدیریت مجتمع های هنری به بخش خصوصی است تا خود مردم وارد کار شوند و امور فرهنگی را اداره کنند.
وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه دولت سیاست گذاری، نظارت و حمایت است و قرار نیست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجتمع های هنری را اداره کند بلکه کاهش تصدی گری را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
معاون وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی اظهارداشت: از سال گدشته تاکنون ۸۶ مجتمع فرهنگی و هنری به بخش خصوصی واگذار شده و مابقی آن نیز بتدریج واگذار خواهد شد.
*منتظر خبرهای خوشی از بیمه هنرمندان باشید
کاراندیش در پاسخ به سوالی در خصوص بیمه هنرمندان یادآورشد: بزودی خبرهای خوبی در مورد بیمه هنرمندان برای این گروه خواهیم داشت که شما را خوشحال خواهد کرد.
*اعتبارات فرهنگی عادلانه توزیع شود
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: متاسفانه توزیع اعتبارات فرهنگی در کشور عادلانه نیست و از مجموع ۹۱۰۰ میلیارد تومان اعتبارات پیش بینی شده برای بخش فرهنگ سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود ۲ هزار میلیارد تومان است و مابقی بین دستگاههای دولتی و غیر دولتی توزیع شده است.
وی اضافه کرد: دستگاههایی که اعتبارات فرهنگی می گیرند پاسخگوی نیازهای فرهنگی نیستد و با این همه کار موازی همه هنرمندان از ارشاد انتظار رسیدگی و حل مشکلات را دارند که این اعتبار محدود جوابگو نیست.
کاراندیش اضافه کرد: با این که اعتبارات وزارت ارشاد محدود است همین میزان هم کامل اختصاص داده نمی شود و حدود ۱۰ درصد بودجه داده شده است.
*تالار شهر قزوین تکمیل می شود
وی در خصوص توقف ساخت تالار شهر قزوین اظهارداشت: با همکاری استاندار و اختصاص ۵ میلیارد تومان اعتبار در ماه جاری برای تسریع در تکمیل تالار شهر قزوین اقدام می کنیم.
کاراندیش گفت: هشت طرح فرهنگی عمرانی در کشور در حال احداث و تکمیل شدن است که تالار شهر قزوین با ۱۱ درصد کمترین پیشرفت را دارد که برای تسریع در کار باید کمک لازم صورت گیرد.
وی افزود: این طرح ابتدا استانی بود سپس ملی شد ومجددا به پروژه ملی استانی تغییر وضعیت داد و این تغییرات موجب توقف کار شد و در مقطعی حتی اعتبارات تخصیص یافته به آن تزریق نشد و برگشت خورد و مشکلات را بیشتر کرد.
کاراندیش بیان کرد: این پروژه با ۱۲ هزار مترمربع زیربنا قسمتهای مختلفی دارد و در صورت تکمیل شدن می تواند بخش زیادی از نیازهای هنرمندان استان را به سالن های نمایش موسیقی و تئاتر و گالری هنری تامین کند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: برای تکمیل این مجموعه هنری بیش از ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از منابع استانی امسال ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و ۳۰۰ میلیون تومان هم ما اختصاص می دهیم تا کار بسرعت ادامه یابد.
وی اضافه کرد: پیشرفت ۱۱ درصدی این پروژه قابل قبول نیست و باید تاخیر گذشته با تزریق اعتبار جبران شود و با همکاری خوب استاندار و رئیس سازمان برنامه و بودجه امیدواریم اعتبارات مناسبی برای تسریع در کار تزریق شود.
کاراندیش گفت: برای سال آینده هم تلاش می کنیم تا اعتبارات خوبی را در این مجموعه اختصاص دهیم تا کار شتاب گیرد.
*وضعیت تجهیزات اداری حوزه فرهنگ مطلوب نیست
وی در خصوص کمبود اعتبارات و تجهیزات حوزه فرهنگ نیز اظهارداشت: وضعیت تجهیزات و اعتبارات جاری ادارات استانی ضعیف است و علی رغم افزایش ماموریت ها و وظایف از سال ۱۳۷۰ تا کنون چارت سازمانی ادارات استانی تغییر نکرده است.
معاون توسعه مدیریت ومنابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وظایف و ماموریت های گسترده و متنوع این وزارتخانه تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظایف متنوع و گسترده ای دارد و نباید در سطح افکار عمومی و جامعه به گونه ای تبلیغ شود که گویی این فعالیتها فقط به موسیقی و برگزاری کنسرت محدود می شود.
*یک درصد جمعیت کشور به کنسرت رفته اند. موضوع را بزرگ نکنید
وی در خصوص برگزاری کنسرت ها نیز یادآورشد: در طول یک سال گذشته و نیمه اول امسال۷۰۰ هزار بلیط برای حضور شهروندان در برنامه های کنسرت موسیقی به فروش رفته است که یک درصد از جمعیت کشور را شامل می شود و ایجاد حساسیت بیش از اندازه در این خصوص آثار و تبعات منفی به دنبال خواهد داشت.
با اندكي تلخيص و اضافات برگرفته از خبرگزاري مهر، تاریخ انتشار: 11 دی 1395، کد مطلب: 3863731:www. mehrnews.com