پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 13
کد خبر: ۷۵۴۸۴
تاریخ انتشار : ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به فعالیت‌های مثبت انجام شده در این حوزه، به بیان برنامه های آتی برای بهبود روند آموزشی و پرورشی در این بخش پرداخت.

شعار سال: مجید قدمی در مورد نحوه برخورد با خانواده های دارای فرزند با نیاز ویژه اظهارکرد: اعتقاد داریم معلولیت مشکل فرد نبوده و مشکل جامعه محسوب می شود بنابراین باید سعی کنیم در کنار خانواده ها به کاهش این مشکل بپردازیم؛ چراکه وقتی خانواده با چنین مشکلی مواجه می شود در ابتدا دچارمشکلات روحی و اجتماعی شده و نیازمند خدمات راهنمایی و مشاوره می شود .

وی ادامه داد: خانواده درمواجه با فرزند دچار مشکل معلولیت با واکنش‌های مختلفی از قبیل انکار، خشم، افسردگی روبه رو می‌شود که باید به خانواده ها برای رسیدن به این مرحله پذیرش کمک کنیم.

قدمی با بیان اینکه تشخیص به موقع ناهنجاری کودکان ازاهمیت بسزایی برخورداراست، تصریح کرد: طرح سنجش سلامت به تشخیص این مساله کمک می کند البته باید در یک سیستم درست تشخیص به موقع ناهنجاری ها را به سن نوزادی برسانیم؛ چرا کهبرخی ازاین مشکلات طی دوران بارداری قابل تشخیص است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: خدمات حمایتی جامع باید به دانش آموزان با نیازهای ویژه ارائه شود همچنین ضروری بوده خدمات مشاوره ای را از بدو تشخیص شروع کنیم؛ با توجه به هزینه‌های بالای درمانی این گروه از بچه ها در بخش جراحی، تامین دارو، کاشت حلزون و ارائه بسته‌های حمایتی از سوی آموزش و پرورش استثنایی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه مورد توجه قرارگرفت.

تاثیر خدمات حمایتی در جذب دانش آموزان

قدمی در مورد تاثیر خدمات حمایتی بر پوشش دانش‌آموزان اظهار کرد: خدمات حمایتی برنامه‌ای انسانی است که در حوزه های مختلف شروع شده وبه عنوان کمکی برای خانواده این دانش آموزان محسوب می شود که در این ارتباط براساس آخرین آمار پنج هزار و 500 دانش‌آموز تحت پوشش قرارگرفتهکه در ترغیب خانواده ها برای ثبت نام فرزندشان در مدارس استثنایی نیز موثر بوده است.

رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور افزود: برای اجرای این طرح در دو سال گذشته بیش از هفت میلیارد تومان هزینه شده و امسال نیز سه میلیارد تومان پیش بینی شده است.

پنهان کاری آفت حضور دانش آموزان در کلاس های درس

قدمی تصریح کرد: اکنون مدرسه، معلم و امکانات درحوزه آموزش و پرورش استثنایی تامین شده است اما پوشش تحصیلی به دلیل پنهان‌کاری با استاندارد جهانی همخوانی ندارد که باید به منظور ترغیب خانواده ها برای حضور فرزند معلولشان در مدرسه کار فرهنگی انجام داد.

100 مورد کاشت حلزون

وی درباره آمار استفاده ازخدمات حمایتی تصریح کرد: بیش از 100 مورد کاشت حلزون انجام شده البته خیرین برای این مورد برخی از استان ها وارد عمل شده اند.

قدمی بیان کرد: اکنون حدود۱۳۰هزار دانش آموز با نیاز ویژه داریم که از این تعداد حدود ۷۳ هزار نفر در مدارس خاص تحصیل می کنند.

توسعه آموزش‌های تلفیقی را در دستور کار داریم

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی تصریح کرد: رویکرد ما این است که تا حد امکان دانش آموزان نابینا، ناشنوا و جسمی و حرکتی در کنار دانش آموزان عادی تحصیل کنند چراکه روند آموزشی این گروه مانند دانش‌آموزان عادی است و سال گذشته حدود ۳۰۰ نفر قبولی درکنکور نیز داشتیم.

وی در مورد کتاب های درسی دانش آموزان با نیازهای ویژه و تفاوت های آن گفت: دانش آموزان کم توان ذهنی بیشترین تعداد از جامعه دانش آموزی با نیازهای ویژه را شامل می شوند و ضریب هوشی بین ۵۰ تا ۷۰ دارند که تالیف کتاب های درسی آنها نیز به عهده سازمان است و سعی داریم این گروه را به سمت آموزش های حرفه ای ساده سوق دهیم و دوره متوسطه حرفه ای نیز برای دانش آموزان با نیازهای ویژه درنظر گرفته شده است.

سونامی بازنشستگی در آموزش و پرورش استثنایی

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در رابطه با وضعیت نیروی انسانی در آموزش و پرورش استثنایی عنوان کرد: حدود 300 تا 350 نفر از معلمان در سال تحصیلی جذب می شود اما بیش از 600 نفر بازنشسته داریم.

وی ادامه داد: با سونامی بازنشستگی در آموزش و پرورش طی سال های آتی مواجه هستیم و راه‌حل رفع آن استفاده از استخدام های آزاد است؛ چراکه در پذیرش دانشگاه فرهنگیان تعدادمحدودی معلم برای مدارس استثنایی تعیین شده است البته می‌توان نیروهای توانبخشی را از طریق طرح نیروی انسانی جذب کرد و برای نیروهای آموزشی از سرباز معلم نیز می‌توان استفاده کرد اما به دلیل نوع کار در حوزه آموزش و پرورش استثنایی استفاده از سرباز معلم محدویت دارد.

دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استعدادیابی می‌شوند

رییس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی در مورد برگزاری مسابقات ورزشی و فرهنگیبا اشاره به اینکه این مسابقات به ایجاد فضایی بانشاط برای دانش آموزان منجر می شود، گفت: حدود چهار هزار دانش‌آموز در این مسابقات شرکت می‌کنند که در سه نقطه کشور شامل خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و مازندران به طور متمرکز به رقابت می پردازند و اعتباری بیش از پنج میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است.

رشد بودجه سازمان آموزش و پرورش استثنایی در دولت یازدهم

قدمی در مورد تامین اعتبار برای هزینه رفت و آمد دانش آموزان اظهار کرد: باتلاش های انجام شده اعتبار این مساله از سه میلیارد به 25 میلیارد افزایش یافته البته نیاز اصلی ما 37 میلیارد خواهد بود تا پوشش 60 تا 70 درصدی این طرح را داشته باشیم البته برای مناطق محروم هزینه ها رایگان خواهد بود.

وی تصریح کرد: برای دانش آموزان استثنایی سرانه حدود 10 تا 12 میلیون است که نسبت به دانش آموزان عادی حدودچهار برابر بیشتر است و البته در طول دولت یازدهم بودجه سازمان استثنایی کشور از ۲۴ میلیارد به ۹۵ میلیارد تومان افزایش داشته که نشان دهنده رشد چهار برابری و حمایت عملی دولت تدبیر وامید از آموزش و پرورش دانش آموزان استثنایی بوده است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری پانا، تاریخ 21 مرداد 96، کد مطلب: 651781:www.pana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین