پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 13
کد خبر: ۷۸۴۳۸
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۲
اگرچه وزیر جدید آموزش و پرورش برای حل چالش کسری نیرو در این وزارتخانه برنامه‌هایی همچون به کارگیری نیروهای بازنشسته ارائه داده است اما این برنامه مورد انتقاد نمایندگان مجلس است و تغییر و اصلاح آن را ضروری می‌دانند.

شعار سال: از آنجا که یکی از چالش‌های آموزش و پرورش کمبود نیرو به دلیل قرار گرفتن سالانه 350 تا 400 هزار نفر در شرایط بازنشستگی است، وزیر جدید آموزش و پرورش راه‌حل‌های متعددی برای برون‌رفت از این مشکل در برنامه خود ارائه داده است که یکی از روش‌های پیش‌بینی شده برای عبور از این مشکل ترغیب به ادامه فعالیت نیروهای قرار گرفته در شرایط بازنشستگی است.

اگرچه بطحایی برنامه‌های دیگری همچون گرفتن ردیف استخدامی و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت، قرارداد با دانشگاه‌های دیگر برای تربیت و جذب نیرو، پیگیری طرح جامع نیرو انسانی در آموزش پرورش را نیز برای جبران این کسری نیرو در برنامه دارد اما از آنجا که نسبت به بکارگیری نیروهای بازنشسته تاکید داشته در این هدف گذاری وی نیز بیشتر مورد توجه کارشناسان و منتقدان قرار گرفته است.

به همین دلیل نمایندگان مجلس به انحای مختلفی همچون تذکر، نطق و مصاحبه با خانه ملت ضمن حمایت از این وزیر تازه نفس وزارتخانه آموزش و پرورش و یادآوری رای اعتماد مجلس به وی، با به کارگیری نیروهای بازنشسته و در حال بازنشسته برای جبران کسری نیرو مخالفت کرده و معتقدند با توجه به بیکاری تعداد کسری از جوانان تحصیل کرده روا نیست بازنشستگان مجدد به کار گرفته شوند لذا این موضوع را به چالش کشیده و خواهان اصلاح این برنامه بطحایی بودند.

بنابراین گزارش سیدمحمد بطحایی، ولی داداشی و محسن بیگلری در این خصوص با خانه ملت به گفتگو نشسته اند.

بطحایی: تداوم کار نیروهای در مرز بازنشستگی راه‌حل کمبود نیروی آموزش و پرورش

سیدمحمد بطحایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت دراین خصوص، گفت: استفاده از نیروهایی که کیفیت کاری آن‌ها بالا بوده است و ایجاد تاخیر در بازنشستگی‌ها اصلی‌ترین برنامه برای برون‌رفت از این مشکل محسوب می‌شود.

ادامه کار نیروهای در مرز بازنشستگی فرصتی برای تربیت نیرو

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: استفاده از فرهنگیانی با تجربه 30 سال فعالیت، در شرایطی که فعلا ظرفیت جذب نیرو جایگزین وجود ندارد، به آموزش و پرورش فرصت تربیت نیرو جایگزین را خواهد داد.

گرفتن ردیف استخدامی و برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت

وی به دیگر برنامه خود دراین خصوص اشاره کرد و گفت: دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی نیز باید با روش‌های کوتاه و سریع‌تر توسعه پیدا کنند، هرچند ورودی‌های امسال 4 سال دیگر فارغ التحصیل می‌شوند لذا حل سریع مشکل از طریق دانشگاه‌ها امکان‌پذیر نیست اما می‌توان با گرفتن ردیف استخدامی و برگزاری دوره‌های 6 ماهه و یک ساله به صورت اورژانسی بخشی از این مشکل را کاهش دهیم.

قرارداد با دانشگاه‌های دیگر برای تربیت و جذب نیرو

بطحایی به برنامه سوم خود برای رفع مشکل نیروی انسانی در آموزش و پرورش اشاره کرد و توضیح داد: تا زمان به سرانجام رسیدن "جامع نیروی انسانی در آموزش پرورش"، انعقاد یک کنسرسیوم میان دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه‌هایی که دارای تجربه تربیت معلم را دارند مانند دانشگاه خوارزمی، می‌تواند به صورت کوتاه مدت و فوری مشکل کمبود نیرو را حل کند.

پیگیری طرح جامع نیرو انسانی در آموزش پرورش

وی در توضیح "طرح جامع نیرو انسانی در آموزش پرورش"، گفت: این طرح مشخص می‌کند، چه تعداد نیرو از بدنه آموزش و پرورش به تفکیک تخصص و جنسیت خارج می‌شوند تا براساس آن پیش‌بینی‌های لازم برای رفع مشکل نیروی انسانی در آموزش و پرورش صورت بگیرد.

ایجاد انگیزه ادامه کاربرای نیروهای در حال بازنشستگی

وزیر آموزش و پرورش در توضیح نحوه ایجاد انگیزه برای نیروهای در حال بازنشستگی به منظور ادامه کار، گفت: بخشی از این روش‌های انگیزشی در قانون آمده است، چراکه طبق قانون افرادی که بیش از 30 سال خدمت کرده‌اند، سالانه 2 و نیم درصد به حقوق آن‌ها اضافه می‌شود البته طی رایزنی مقدماتی با سازمان برنامه و بودجه به دنبال افزایش تسهیلات برای این دست از فرهنگیان هستم.

وی درخصوص نحوه سازمان‌دهی نیروهای سرگردان آموزش و پرورش گفت: متاسفانه به دلیل نبود برنامه جامع برای جذب نیرو، در مواقع اضطراری به جذب نیرو در قالب حق‌التدریس، ساعتی و... اقدام شده است اما این افراد به دلیل پشت سر نگذاشتن دوره‌های آموزشی لازم موجب افت کیفیت می‌شوند ضمن آنکه در حالیکه براساس قانون استخدام باید تنها از طریق دانشگاه فرهنگیان باشد.

آموزش نیروهای سرگردان با هدف تعیین تکلیف

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تلاش خواهم کرد؛ این افراد با اعمال روش‌هایی که به کیفیت لطمه نزند به سامان برسند و تجربه کاری آن‌ها مورد استفاده قرار بگیرد، در این راستا آموزش کوتاه مدت زیر نظر دانشگاه فرهنگیان و گذراندن دوره‌های لازم و نظارت بر عملکردشان، می‌تواند روش مناسبی برای خروج آن‌ها از بلاتکلیفی و کمک به مشکل کمبود نیرو آموزش و پرورش باشد.

داداشی: استفاده از بازنشستگان برای جبران کسری نیرو در وزارت آموزش و پرورش بی‌معناست

همچنین ولی داداشی با انتقاد از یکی از برنامه‌های اعلامی وزیر جدید آموزش و پرورش مبنی بر بکارگیری بازنشستگان برای جبران کسری نیرو به خانه ملت، گفت: استفاده از نیروهای بازنشسته به دلیل نبود بودجه به هیچ عنوان توجیه قابل پذیری نیست لذا باید نیروهای حق التدریسی، حق الزحمهای، نهضتی و آزاد پس از گذراندن دوره های آموزشی استخدام شوند ضمن آنکه استفاده از نیروهای بازنشسته در آموزش و پرورش به معنای سوختن عمر جوانانی تحصیل‌کرده‌ای است که به آتش خانه‌مان سوز بیکاری دچار شده‌اند.

نماینده مردم آستارا در مجلس شواری اسلامی با بیان اینکه احترام به بازنشستگان فرهنگی باید با افزایش حقوق و مزایای آن‌ها صورت بگیرد، ادامه داد: باید به همان تعدادی که قرار است از بازنشستگان استفاده شود نیروهای سرگردان در آموزش و پرورش به کار گرفته شده و برای تامین کسری بودجه تلاش شود.

وی افزود: تامین بودجه آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه حاکمیتی برعهده دولت و مجلس است و از آنجا که فرزندان این مملکت از سوی آموزش و پرورش تربیت و برای ورود به جامعه آمده می‌شوند، دولت و مجلس باید اهتمام بیشتری به این موضوع داشته باشند.

نماینده مردم آستارا در مجلس شواری اسلامی تاکید کرد: بی‌معناست اگر وزیر آموزش و پرورش بخواهد برای جبران کسری نیرو با وجود تعداد قابل ملاحظه‌ای نیروی بلاتکلیف از بازنشستگان استفاده کند؛ لذا ظاهرا بانک اطلاعاتی جامعی از کم و کیف نیروهای آموزش و پرورش در این وزارتخانه وجود ندارد به همین دلیل ضروری است آقای بطحایی به این مهم توجه کرده و دستور ویژه‌ای صادر کنند

بیگلری: تامین کسری تعداد معلمان از میان بازنشستگان توجیهی ندارد/ مدیران ارشد نظام برای حل مشکلات وزارت آموزش پای کار آیند

محسن بیگلری نیز در بررسی یکی از برنامه‌های وزیر جدید آموزش و پرورش مبنی بر تامین کسری نیرو از طریق ادامه به کار بازنشستگان توانمند به خانه ملت، گفت: اگر چه احترام فرهنگیان بازنشسته واجب است و هیچ شک و بحثی در این مسئله نیست اما در جامعه امروز که میلیون‌ها جوان بیکار با تسلط به علم روز در شهرهای مختلف ایران وجود دارند، به کارگیری مجدد بازنشستگان هیچ توجیهی نخواهد داشت لذا آموزش و پرورش باید کمبود نیروی خود را با به کارگیری جوانان جبران کند.

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تغییر در وضعیت بازنشستگان باید با افزایش حقوق و ایجاد مزایا برای آن‌ها ایجاد شود نه با بکارگیری مجددشان، چراکه به یقین این فرهنگیانِ در حال بازنشسته شدن از سر ناچاری و به دلیل درآمد ناچیز حاضر به ادامه کار خواهند شد.

وی تاکید کرد: آموزش و پرورش به جای دعوت به کار بازنشتگان حقوق آن‌ها را افزایش و جوانان و فرزندان آنها به کار گرفته شوند.

بیگلری معتقد است آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند برمشکلات فائق بیآید و باید برای حل مشکلات عدیده وزارتخانه عریض و طویل آموزش و پرورش تمامی دستگاه‌ها و مدیران ارشد نظام وارد کار شوند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: همان طور که با اجرای طرح تحول نظام سلامت از سوی وزارت بهداشت اجرا و بیماران بسیاری از مشکلات نجات پیدا کرده‌اند در آموزش و پرورش نیز باید چنین طرحی با جدیت دنبال شود و رؤسای قوا، وزرا و تمامی اعضای کابینه به این مهم کمک کنند چراکه تنها راه نجات آموزش و پرورش در همراهی تمامی دستگاه‌ها با آن نهفته است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان ، تاریخ انتشار: 13 شهریور 1396، کدخبر: 347193 ، www.yjc.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین