سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
مصطفی سلاحی کاشف غار علی‌صدر درگذشت
درگذشت پیشکسوت کوهنوردی و مدرس طبیعت گردی؛

مصطفی سلاحی کاشف غار علی‌صدر درگذشت

مصطفی سلاحی از کوهنوردان و غارنوردان با سابقه کشور و یکی از کاشفان غار علیصدر همچنین یکی از مدرسین فعال دوره طبیعت‌گردی سازمان میراث فرهنگی درگذشت.
آثاری از شیخ بهایی در معماری حرم امام هشتم و حضرت علی (ع)
بزرگداشت معمار حرم؛

آثاری از شیخ بهایی در معماری حرم امام هشتم و حضرت علی (ع)

خیلی از افراد فکر می‌کنند که شیخ بهایی زاده اصفهان است در حالی که بهاءالدین محمد بن حسین عاملی (۸ اسفند ۹۲۵ خورشیدی در بعلبک لبنان– ۸ شهریور ۱۰۰۰ خورشیدی در اصفهان و دفن شده در حرم مطهر رضوی بعد از رواق امام خمینی و در بست شیح بهایی) معروف به شیخ بهایی دانشمند ایرانی عرب‌تبار (از دوستان میرداماد) اهل بعلبک در لبنان کنونی است. پدرش عزالدین حسین عاملی به خاطر اذیت شیعیان آن منطقه توسط دولت عثمانی از یک سو و دعوت شاه طهماسب صفوی برای حضور در ایران، به سوی ایران رهسپار گردید و، چون به قزوین رسیدند و آن شهر را مرکز دانشمندان بزرگ ایرانی یافتند، در آن سکنی گزیدند (شیح بهایی در قزوین فارسی آموخت و در آن زمان در حدود ۱۳ سال داشت) و بهاءالدین به شاگردی پدر و دیگر دانشمندان آن عصر مشغول شد. وقتی ۱۷ ساله بود (۹۷۰ قمری)، پدرش به شیخ‌الاسلامی اصفهان به توصیه علی منشار عاملی از سوی شاه طهماسب منصوب شد. از شیخ در حدود ۹۵ کتاب و رساله از او در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی، هنر و فیزیک بر جای مانده‌است. به پاس خدمات او به علم ستاره‌شناسی، یونسکو در سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم بوده اقدام به ثبت نام شیخ در لیست مفاخر ایران کرد. از شیخ در حدود ۹۵ کتاب و رساله در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی، هنر و فیزیک بر جای مانده‌است. به پاس خدمات او به علم ستاره‌شناسی، یونسکو در سال ۲۰۰۹ که مصادف با سال نجوم بوده اقدام به ثبت نام شیخ در لیست مفاخر ایران کرد. یکی از کار‌های شاخص شیخ بهایی، معماری است که برخی از شاهکار‌های او در این زمینه در حرم امام هشتم و حرم امام علی (ع)، قابل مشاهده و ملاحظه است.
شهرداری تهران، اشتباه صورت گرفته را با کمک به موزه نیما در یوش، جبران کند
سنگ یادبود نیما یوشیج؛

شهرداری تهران، اشتباه صورت گرفته را با کمک به موزه نیما در یوش، جبران کند

پیرو فعالیت نادرست و سلیقه محور صورت گرفته در خصوص حک اسم شهردار تهران روی سنگ قبر نیما و توضیحات ارایه شده توسط شهرداری و پوزش طلبی صورت گرفته، ضمن تکریم این نوع رفتار آقای زاکانی، از وی درخواست می‌کنیم که از محل فصل پنج و کمک‌های بلاعوض و سرفصل‌های مسئولیت‌های اجتماعی، به موزه نیما در یوش رسیدگی نموده و آن را مجددا احیا نماید. هزینه چندانی موردنیاز نیست.
از حمام فین کاشان چی می دونی؟
حمام مشهور قاجار؛

از حمام فین کاشان چی می دونی؟

حمام فین (حمام بزرگ - ساخته دوره فتحعلی شاه قاجار)در باغ فین کاشان قرار داشته و به‌دلیل قتل میرزا تقی‌خان امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار در ۲۰ دی ۱۲۳۰ هجری خورشیدی مشهور شده است. در هریک از حمام‌ها، قسمت‌هایی شامل ورودی، گرم‌خانه، آب‌نما، خزینه، محل نظافت و سربینه (رختکن) به‌چشم می‌خورَد. کانال‌هایی جهت تعویض آب خزینه‌ها و حوضچه ها در کف حمام‌ها وجود دارد. دیوار حمام‌ها با عایق رطوبتی مخصوص (ماسه، آهک یا ساروج) پوشانده شده‌است.بنای حمام فین در ۱۵ آذرماه سال ۱۳۱۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و در سال ۲۰۱۱ میلادی، باغ فین( که حمام فین نیز در آن مجموعه قرار دارد)، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت گردید.
بازسازی عکس داریوش سوم هخامنشی
آخرین پادشاه هخامنش؛

بازسازی عکس داریوش سوم هخامنشی

چهره داریوش سوم، امپراطور هخامنشی با توجه به دیوارنگاره و سکه‌های موجود توسط برخی محققان و باستان‌شناسان بازسازی شد.‌ عکس بازسازی شده از داریوش سوم، پادشاه ایرانی در ۳۳۰ قبل از میلاد مسیح. این تصویر بر اساس نگاره نبرد ایسوس یا موزاییک اسکندر (در پمپئی ایتالیا) و سکه‌هایی که در دوران فرمانروایی او ضرب شده، بازسازی شده است.
به یاد میراث نافروشی به نام شیرازی! + ویدئوی درگذشت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی
سالروز درگذشت دکتر شیرازی؛

به یاد میراث نافروشی به نام شیرازی! + ویدئوی درگذشت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی

۱۴ سال پیش مجموعه هنرپژوه نقش جهان فرهنگستان هنر در تهران میزبان بزرگداشت دکتر باقر آیت‌الله‌زاده شیرازی، استاد پیشکسوت معماری و مرمت بود. جلسه ای که ضمن نکوداشت ایشان، شاهد درگذشت ناباورانه دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی بود.
درگذشت غفار داور پناه، پدر سنگ‌بری نوین ایران
چهره‌های مانا؛

درگذشت غفار داور پناه، پدر سنگ‌بری نوین ایران

غفار داورپناه ورنوسفادرانی در سال ۱۳۰۸ شمسی در سده اصفهان متولد شد و به دلیل حرفه پدرش از کودکی به سنگ‌تراشی روی آورد. این فرهیخته صنعت سنگ برادر خیر مدرسه ساز محمدتقی داورپناه از خیران خمینی شهری است. مرحوم داور پناه از معماران طراحی و تامین سنگ برج آزادی تهران به شمار می‌رود. داور پناه ۲۵ تیرماه بدلیل کهولت سن درگذشت
یادی از مهتاب نوروزی، سوزن دوز بلوچ
مادر سوزن دوزی ایران؛

یادی از مهتاب نوروزی، سوزن دوز بلوچ

۲۴ تیرماه سالگرد درگذشت مهتاب نوروزی، پرآوازه‌ترین سوزن‌دوز بلوچستان ایران، است. بانوی بلوچی که برای ذوق و چیرگی در هنر سوزن‌دوزی، استاد شناخته‌شده در جای‌جای ایران‌زمین و یک چهره جهانی به شمار می‌رود.
مولف «موزه لوور، آثار عتیقه ایران» درگذشت
پیر آمیه؛

مولف «موزه لوور، آثار عتیقه ایران» درگذشت

پیر آمیه، باستان شناس فرانسوی، شرق‌شناس موزه لوور و مولف «موزه لوور، آثار عتیقه ایران» درگذشت. جامعه باستان‌شناسی ایران در بیانیه‌ای با اعلام خبر درگذشت پیر آمیه -که ساعات پایانی چهارشنبه یکم اردیبهشت در ۹۹ سالگی درگذشت- این طور نوشته است: در مدرسه لوور دانشگاه سوربون درس خواند. در ۱۹۵۰ از پایان نامه کارشناسی ارشد خود با نام عقاب در هنر و دین بین‌النهرین باستان و در ۱۹۵۸ از پایان نامه دکتری خود به نام کنده‌کاری در بین النهرین باستان (پاریس، ۱۹۶۱) دفاع کرد.
غفلت تاریخی برای تهیه و نصب سردیس نیما
آرامگاه نیما یوشیج؛

غفلت تاریخی برای تهیه و نصب سردیس نیما

نیما یوشیج را همه می‌شناسند. به هنرش، به سبکش و انسانیت‌ها و اخلاق مداری‌های خاص خودش. از مفاخر کشور است، اما افسوس که هیچ توجه‌ای به مزارش نشده و دریغ از یک سردیس بر روی مزار این شاعر بلندآوازه!
جسد باستان‌شناس برجسته پیدا شد
در شرق پالمیرا؛

جسد باستان‌شناس برجسته پیدا شد

مقام‌های سوریه اعلام کردند که جسد یک باستان شناس برجسته را پیدا کرده‌اند که در سال ۲۰۱۵ در حالی‌که سعی داشت از شهر باستانی پالمیرا محافظت کند توسط تروریست‌های داعش کشته شد.
برای زادروز شهریار عدل راوی تمدن ایران
روایتی از بمباران اصفهان؛

برای زادروز شهریار عدل راوی تمدن ایران

امروز ۱۴بهمن زادروز شادروان پروفسور شهریار عدل است. مردی که نبود او خسران بزرگی در حوزه میراث است. کسی که ریاست کمیته بین‌المللی تدوین تاریخ آسیای میانه در یونسکو را به عهده داشت. داستان تلاش عاشقانه و پر مشقت او برای ثبت جهانی تخت جمشید، چغازنبیل و میدان نقش جهان اصفهان با هزینه شخصی در اوایل انقلاب بسیار شنیدنی است.
بزرگترین مجموعه‌دار مس ایران درگذشت
درگذشت چهره ها؛

بزرگترین مجموعه‌دار مس ایران درگذشت

مجموعه‌داران از درگذشت حاج محمد ملک‌زاده از صادرکنندگان فرش کاشان به آمریکا و کانادا، دارنده کارخانه رنگ و صاحب مجموعه ۳۸۰۰ قطعه‌ای مس ایران از دوران پیش از تاریخ تا کنون خبر دادند
مرمت کار بنای موزه ارتباطات کیست؟
مرحوم مصطفی دانشور تهرانی؛

مرمت کار بنای موزه ارتباطات کیست؟

شادروان مهندس مصطفی دانشور تهرانی، از نوادر حوزه میراث فرهنگی و مرمت کار موزه ارتباطات بود، دانشور تهرانی که مدرک کارشناسی ارشد معماری خود را در سال ۱۳۵۲ از دانشکده هنر‌های زیبای تهران گرفت. یکی از معدود متخصصان مرمت آثار تاریخی دوره پهلوی اول شناخته می‌شد. موزه ارتباطات از جمله کار‌های بی نظیر مرمتی وی بود.
حاج حسن، سمبل امانت ۴۵ ساله
ماجرای حاج حسن نعلبندان؛

حاج حسن، سمبل امانت ۴۵ ساله

سیاسی اش نکنیم، این حسن با اون حسن، ارتباطی نداره. مقایسه این ۸ سال با اون ۴۵ سال هم بی معناست. در خصوص سمبل امانت داری هم قصد بحث سیاسی نداریم. اما ماجرای حاج حسن نعلبندان و امانت ۴۵ ساله اش، روایت‌های شنیدنی داره.
صادق ملک شهمیرزادی درگذشت
آسمانی شدن باستان شناس پیشکسوت؛

صادق ملک شهمیرزادی درگذشت

صادق ملک شهمیرزادی - باستان‌شناس پیشکسوت - که هم‌دوره‌ای‌هایش او را جانشین شایسته عزت‌الله نگهبان - پدر باستان‌شناسی ایران - می‌نامند، در سن ۷۷سالگی درگذشت.
۱
نظرات و گلایه ها
پرطرفدارترین