شعارسال : محمود حجتی روز دوشنبه در دومین همایش ملی روستا با رویکرد تبیین بخش روستا در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در سالن اجلاس سران تهران، اظهار داشت: نخستین طرح استقلال نوع بشر از زمان یکجا نشینی در روستاها و استفاده از ظرفیت های طبیعی آب، خاک، مراتع و غیره در کشاورزی آغاز شده است.وی گفت: در ایران اسلامی طی سه دهه گذشته با اجرای برنامه های جامع، خدمات زیربنایی در روستاها افزایش یافته است.
حجتی با اشاره به ضریب نفوذ 85 درصدی گازرسانی به روستاها، ابراز امیدواری کرد که فاصله خدمات رسانی به شهرها و روستاها روز به روز کاهش یابد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به مقوله پایداری و توانمندسازی روستاها، تصریح کرد: هرچند در زمینه استفاده از آب و خاک و سایر امکانات در اختیار روستاها گامهای اساسی برداشته شده و مسیر خود را پیدا کرده ایم اما هنوز راهی طولانی برای اقتصادی شدن روستاها در پیش داریم.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: مطابق گزارشات سازمان هواشناسی سال گذشته 18 درصد بارندگی ها در سطح کشور کاهش داشته اما از سوی دیگر برداشت از آب های زیرزمینی به دلیل افت سطح آب ها نیز به شدت کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: مطابق توافق انجام شده بین دو وزارتخانه جهادکشاورزی و نیرو، سطح برداشت آبهای زیرزمینی به گونه ای تنظیم می شود تا در یک دوره زمانی پنج ساله میزان تغذیه سفره های زیرزمینی و برداشت ها به تعادل برسد.
حجتی اضافه کرد: مطابق برنامه ریزی ها ، طی یک دوره 20 ساله میزان سطح آبهای زیرزمینی به روند سابق آن برخواهد گشت.
وی بخش کشاورزی را یک زنجیره توصیف کرد که تنها به یکی دو حلقه آن توجه شده، در حالی که خدمات پیشین و پسین تولید کشاورزی در روستاها به راحتی با قیمت های پایین تر و رقابتی تر قابل دسترسی است و پایداری و ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند که از جمله آنها خدمات صنایع تبدیلی، صنایع دستی و صنایع غذایی را می توان عنوان کرد.
حجتی به سفر اخیر هیات عالیرتبه فرانسوی همراه با تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی این کشور به ایران اشاره کرد که در بسیاری موارد دریافت کننده محصولات خام کشور بودند و تصریح کرد: باید تمهیداتی بیندیشیم که به جای خام فروشی، زمینه سرمایه گذاری و استقرار صنایع آنان در کشور فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: طی سنوات گذشته برنامه های توسعه ای خوبی در چارچوب اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی طراحی شده که پایه و اساس آنها ارتقای بهره وری است و از جمله مهم ترین آنها می توان به توسعه کشت های گلخانه ای اشاره کرد.
وزیر جهادکشاورزی افزود: تحقیقات نشان می دهد که اگر به طور نمونه محصولات خیار و گوجه فرنگی را به جای فضای باز در گلخانه ها تولید کنیم، ضمن تولید محصولاتی سالم سه میلیارد مترمکعب (10 برابر حجم سد کرج) صرفه جویی در مصرف آب خواهیم داشت.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وب سايت خبرگزاری ایرنا ، تاریخ انتشار دوشنبه 13 مهر 1394 ، کد مطلب : 81786048 (4910964) : www.irna.ir