پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۱۷۲۱۹۴
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۴
ایرانیانی که حالا در حدفاصل 60 تا 70سال قرار دارند یادشان می‌آید در دهه 1350 کارگران و تکنیسین‌هایی از کره جنوبی برای توسعه زیربنایی‌ترین پروژه‌های آب و برق به ایران می امدندو کارمی کردند و از ایران برای کشورشان پول می‌فرستند.
شعارسال: مدیران کره جنوبی برای اینکه به سطح ایران برسانند درهمان سال‌ها بهترین خیابان خود را خیابان تهران اسم‌گذاشته بودند. این روزها اما به دلایل گوناگون و به دلیل انتخاب دو راه گوناگون در برخورد و نگاه به جهان ایران ازنظر سطح توسعه اقتصادی بسیار عقب‌تر از کره جنوبی قرار دارد و ایرانیان در حال حاضر نیازمند ادامه همکاری با این کشورند. کره جنوبی در سال 2017 نزدیک به 8میلیارددلار از ایران نفت خریداری کرد و 4میلیارددلار به ایران کالا فروخت. این کشور اما اکنون درگیر وضعیتی غریب شده است و میان ادامه همکاری‌های گسترده با ایران و آمریکا به نظر می‌رسد بازار سیاست و اقتصاد آمریکا را ترجیح داده است. آنچه از کره جنوبی برای ایرانیان جذاب‌تر است الگوی توسعه‌ای است که این کشور انتخاب کرد و با کنار گذاشتن اختلاف با ژاپن و همراه شدن با تحولات جهان پیروز و کنار گذاشتن اقتصاد متمرکز دولتی خودرابه نزدیکی کشورهای توسعه‌یافته اقتصادی در جهان رسانده است. کره جنوبی در کنار آلمان و چین و برخی دیگر از کشورها صادرکننده بزرگ کالاهای صنعتی شده است و نیازی به بهره‌برداری از منابع طبیعی ندارد. داستان معجزه کره جنوبی دررسیدن به سطح بالایی از رشد اقتصادی و افزایش رفاه مادی مردم این کشور برای برخی از ایرانیان ازجمله پدرام سلطانی بازرگان جوان و نکته‌سنج ایرانی جذاب و قابل الگوبرداری است. این بازرگان جوان و نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران دیروز و در مراسم نخستین سمینار همکاری‌های ایران و کره جنوبی از این الگوی توسعه اقتصادی کره جنوبی به نیکی یادکرد و آرزویش مبنی بر اینکه ایران نیز بتواند این الگو را برای اقتصاد اخذ کند را بیان کرد. اما به نظر می‌رسد این آرزوی پدرام سلطانی در حال حاضر برای الگو شدن کره جنوبی برای توسعه اقتصادی ایران با واقعیت‌های سرسخت و مخالف این آرزو مواجه است. نخستین سد این است که کره جنوبی خود را در جریان تحول عمومی جهان رها کرد و در این جریان هضم شد و از مازاد سرمایه‌های بین‌المللی استفاده کرد اما ایران چنین چیزی را نمی‌خواهد .

نایب‌رئیس اتاق ایران از علاقه بخش خصوصی ایران برای تداوم همکاری‌های تجاری خود با شرکای خود در کره جنوبی سخن گفت و تأکید کرد: اقتصاد کره جنوبی از 50 سال گذشته مسیر توسعه را آغاز کرد و توانست موانع را با موفقیت پشت سر گذاشت. این کشور امروز به کشوری توسعه‌یافته و صنعتی در دنیا تبدیل‌شده است.وی اقتصاد کره را الگوی خوبی برای سیاست‌گذاران و بخش خصوصی ایران معرفی کرد و با اشاره به‌روزهای سختی که اقتصاد کشور پشت سر می‌گذارد، گفت: رویکرد دولت فعلی آمریکا علیه ایران نه‌تنها تهدیدی برای اقتصاد ایران است بلکه می‌تواند هشداری جدی برای دنیا باشد چراکه اگر یک اقتصاد بزرگ از توانایی خود به‌عنوان سلاحی در برابر کشورها استفاده کند، خطری جدی علیه ثبات اقتصاد جهانی خواهد بود.وی افزود: آمریکا به‌عنوان پایه‌گذار جهانی‌شدن و مروج تسهیل تجاری در سطح دنیا، امروز خلاف مسیر همیشگی خود گام برمی‌دارد. به همین دلیل اقدامات کشورهای اروپایی که در توافق برجام حضور داشتند تنها به نفع ایران نبوده و برای خود این کشورها نیز اهمیت بالایی دارد.

سلطانی ادامه داد: به اذعان همین کشورها، اروپا و دیگر کشورهای دنیا در برابر سیاست‌های فرا سرزمینی آمریکا آسیب‌پذیر هستند. مسیری که اروپا برای جایگزینی دلار آمریکا در پیش‌گرفته باهدف داشتن ابزاری در مقابل سیاست‌های تحمیلی آمریکا بوده و این احساس خطر را دیگر کشورها مانند روسیه، چین، کره جنوبی، هند و غیره نیز کرده‌اند.نایب‌رئیس اتاق ایران، توافق آلمان و فرانسه برای میزبانی سازوکار جدید مالی موردنظر اروپا را نقطه عطفی در این حوزه دانست و اظهار امیدواری کرد که این مسئله بتواند به حل مشکلات موجود کمک کند.سلطانی همچنین یادآور شد: شبکه شرکت‌های کوچک و متوسط ایران و کره جنوبی می‌تواند در دوران تحریم نیز با یکدیگر همکاری کنند و فعالیت بیشتری داشته باشد.وی تصریح کرد: ایران به دلیل تحریم هزینه بالایی را پرداخت اما حل‌وفصل چالش‌های موجود در فضای بین‌المللی را آموخت.نایب‌رئیس اتاق ایران همچنین با اشاره به نزاع بین‌المللی که در دهه‌های آینده در پیش است، گفت: در این عرصه، کشورهای مختلف به دنبال افزایش سهم خود از تجارت جهانی هستند و به‌طور حتم دیگر نوبت به کشورهای نوظهور رسیده تا سهم خود را از کیک جهانی‌شدن افزایش دهند و همین موضوع، دلیل طفره کشورهای توسعه‌یافته مانند آمریکا از موضوع جهانی‌شدن است.

یو جانگ هیان سفیر کره جنوبی در ایران در این سمینار گفت: ایران و کره از دیرباز باهدف توسعه مشترک همکاری‌های اقتصادی به دنبال پیدا کردن راه‌حل‌ برای مشکلات و چالش‌هایی بودند که فعالان اقتصادی در برهه‌های زمانی مختلف درگیر آن هستند.او تأکید کرد: رویکرد دولت کره درباره ایران نیز همیشه چندجانبه و مثبت بوده تا سطح روابط اقتصادی ایران و کره به فراتر از چهارچوب‌های در نظر گرفته‌شده افزایش یابد.سفیر کره بابیان این موضوع که ایران با 82 میلیون جمعیت، هشت و نیم برابر مساحت کره با موقعیت جغرافیایی مطلوب، برای کره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کشورهای هدف در منطقه خاورمیانه محسوب می‌شود، افزود: تجارت ایران و کره بیشتر در حوزه نفت و لوازم‌خانگی بوده است، اما ما در نظر داریم تا این سطح از روابط را گسترده‌تر کرده به حوزه‌های مختلفی ازجمله علم و فرهنگ و تحقیقات مشترک تعمیم دهیم.او با اشاره به اقدامات سفارت کره در راستای توسعه همکاریهای مشترک، تصریح کرد: سفارت کره از سال 2016 تاکنون، بیش از 60 کنفرانس باهدف معرفی ظرفیت‌های پیش روی بنگاه‌های اقتصادی ایران و کره به‌خصوص در سطح SME ها برگزار کرده است و انتظار می‌رود که برقراری این دست از همایش‌ها و کنفرانس‌ها بتواند به حفظ روابط دو کشور کمک شایانی کند؛ زیرا همان‌طور که رسانه‌ها هم اعلام کرده‌اند، کشور کره چهارچوب همکاری خود را با ایران در دوران تحریم‌ها مشخص کرده است و هم‌اکنون این کشور از تحریم‌های آمریکا علیه ایران نیز معاف شده است. در اولین سمینار مشترک فرصت‌های اقتصادی ایران و جمهوری کره که امروز در اتاق ایران برگزار شد، همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور طی 51 سال گذشته موردتوجه قرار گرفت و از ایران و کره جنوبی به‌عنوان شرکای واقعی اقتصادی یاد شد.

حسین تنهایی، رئیس اتاق مشترک ایران و کره جنوبی، با اشاره به آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در مورد حجم تجارت بین دو کشور، گفت: در سال 2017 حجم صادرات ایران به کره جنوبی بالغ‌بر 8 میلیارد دلار بود که این رقم در سال 2018 به 3.7 میلیارد دلار کاهش پیداکرده است. همچنین میزان واردات ایران از کره جنوبی در سال 2017 برابر با 4 میلیارد دلار بوده که این رقم نیز سیر نزولی پیداکرده و به 2 میلیارد دلار رسیده است.بر اساس اظهارات او، بیشترین واردات ایران از کره جنوبی کالاهای مصرفی است درحالی‌که ایران بیشتر کالاهای واسطه‌ای و مواد معدنی به این کشور صادر می‌کند. به اعتقاد رئیس اتاق مشترک ایران و کره جنوبی، مردم ایران کیفیت و تنوع محصولات کره را از نزدیک لمس کرده و برای همین آشنایی خوبی با این کشور دارند اما مردم کره جنوبی، کالاهای ایرانی را نمی‌شناسند.تنهایی ادامه داد: باید زمینه‌ای را فراهم کنیم تا به کمک صنعت گردشگری، ایران و ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری آن را بهتر معرفی کنیم.وی در ادامه به مسئله تحریم‌ها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر به دلیل تحریم‌های آمریکا، سطح روابط تجاری بین دو کشور بسیار کاهش پیداکرده چراکه در حوزه حمل‌ونقل و تأمین مالی دچار مشکل جدی هستیم. البته به نظر می‌رسد به کمک اتحادیه اروپا این مشکلات تا حدودی برطرف خواهد شد و این موضوع می‌تواند در بهبود سطح مناسبات بین ایران و کره اثرگذار باشد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت خبری تحلیلی ساعت24 ، تاریخ انتشار: 7 آذر 1397 ، کدخبر: 406137 ، www.saat24.news

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین