شعار سال: رئیس سازمان مهندسی استان بوشهر، ادامه داد: در سال اول فعالیتم برای اینکه اعتماد کشاورزان را جلب کنم نسبت به ارائه خدمات رایگان برای آنها اقدام کردم. خدمات ارائه شده موجب شد که در سالهای پس از آن فروشگاه تجهیزات و آبیاری را در حوزه کشاورزی راهاندازی کنم؛ اما متأسفانه در سالهای نخست فعالیت هزینهها و درآمدهای ما با یکدیگر همخوانی نداشت. در نتیجه همین مسأله موجب شد که شرکت بهدلیل بدهیهای مالیاتی تعطیل شود. رئیس سازمان نظام مهندسی استان بوشهر، افزود: متأسفانه ایرادی که در سیستم مالیاتی کشور ما وجود دارد این مسأله است که برای مشاغلی که در ابتدای فعالیت خود هستند هیچگونه تخفیف مالیاتی اعمال نمیشود و قانونی در این زمینه وجود ندارد تا افراد بتوانند به استقلال برسند.
افراسیابی، با اشاره به کاهش تعداد شرکتهای فعال در زمینه خدمات کشاورزی یادآور شد: در آن دوران 90 شرکت به فعالیت مشغول بودیم، ولی اکنون از این تعداد 10 شرکت باقی مانده است. یکی از دلایل اصلی کاهش تعداد شرکتها به وابستگی شرکتهای ما به طرحهای جهاد کشاورزی بازمیگردد؛ چراکه طرحهای جهادی پایهای است برای اینکه بتوانیم روی پای خود بایستیم؛ اما متأسفانه دیدگاهی بهوجود آمد متأثر از این مسأله که کارشناسان ما بهشدت وابسته به طرحهای جهاد کشاورزی هستند. وی ادامه داد: از سوی دیگر موضوع مربوط به استخدامها ضربه محکمتری به بخش خصوصی وارد کرد؛ چراکه این مسأله موجب شد که کارشناسان نتوانند طرحها و برنامههای خود را بهدرستی اجرایی کنند. رئیس سازمان نظام مهندسی استان بوشهر، یادآور شد: در بحث واگذاری مراکز خدمات ترویج و آموزش کشاورزی، قرار بود که مراکز خدمات به بخش خصوصی واگذار شود و بخشهای حاکمیتی از سوی سازمان جهاد کشاورزی مدیریت شود؛ اما متأسفانه این سیاست عملیاتی نشد.
با وجود این ما بهدلیل دیدگاهی که داشتیم بهصورت مستقل در جهاد کشاورزی فعالیت کردیم. وی افزود: در سال 92 با تأسیس دفتری در شهرستان همزمان خدماتی را به بهرهبردارانی که با مجموعه ما فعالیت میکردند ارائه کردیم، پس از آن در بخشهای مختلفی نظیر مشاوره در فضای سبز و پیمانکاری آبیاری تحت فشار خدمات مختلفی را ارائه کردیم. افراسیابی یادآور شد: وسعت تجهیزات و لوازم در فروشگاه برای آبیاری تحت فشار را افزایش دادیم تا اعتماد بهرهبرداران جلب شود. وی در ادامه یکی از مشکلات اساسی در این بخش را مباحث آموزشی اعلام کرد و افزود: هماکنون در این بخش با مشکلات اساسی مواجهیم. رئیس سازمان نظام مهندسی استان بوشهر، با بیان اینکه اسامی علمی در بخش تحقیقاتی برای ما کارآیی دارد، یادآور شد: دانستن اسامی علمی در بخش تحقیقاتی کارآیی چندانی ندارد، اینکه به اصرار بخواهیم تفکرات خود را به کشاورزان القا کنیم امکانپذیر نیست؛ بلکه باید زبان کشاورزان را یاد بگیرند. وی در ادامه از راهاندازی صدور مجوزها در دبیرخانه نظام مهندسی خبر داد و افزود: در حال حاضر این بخش شاید کمتر از یکسالونیم است که فعال شده است. افراسیابی یادآور شد: شرکت تندیس سبز دشتستان بهمدت سهسال بهعنوان نمونه استانی شرکت خدمات مشاورهای شناخته شد. اکنون نیز این شرکت درخواست مجوز مرکز خدمات کشاورزی را ارائه داده است؛ اما متأسفانه سرمایه در گردش ما بهدلیل شرایط اقتصادی روندی کاهشی پیدا کرده است.
وی در ادامه با اشاره به آغاز فعالیتهای خود در سازمان نظام مهندسی استان بوشهر گفت: از مهرماه در جمع کارشناسان و اعضای سازمان فعالیت خود را آغاز کردم. در حال حاضر دو نفر در بخش آبیاری، دو نفر در بخش دبیرخانه، یک نفر در آزمایشگاه و یک نفر نیز به ارائه خدمات پیمانکاری در سازمان مشغول ارائه خدمات هستند. رئیس سازمان نظام مهندسی استان بوشهر، با تأکید بر لزوم تغییر رویکردها در سازمان افزود: متأسفانه از زمانی که بحث صدور پروانهها در نظام مهندسی مطرح شد ما تبدیل به افراد اداری شدیم، از این رو پشت میز نشینی باید در این سازمان تغییر کند. افراسیابی، با بیان اینکه نظام مهندسی دارای مباحث وسیع و گستردهای است، یادآور شد: ارتباط ما با بهرهبرداران باید به اندازهای قوی شود که بهرهبردار با میل و رغبت به این نتیجه برسد که حضور کارشناس برایش سود و منفعت دارد و میتواند به حل مشکلاتش کمک کند. رئیس سازمان نظام مهندسی استان بوشهر افزود: متأسفانه دیدگاه وزارت جهاد کشاورزی نباید این باشد که کارشناسان ما توانایی فعالیت ندارند. در حال حاضر معتقدم کارشناسان ما بهدلیل شرایطی که در کشور ایجاد شده است از نظام مهندسی طرد شدهاند. از این رو علاقهمندیم که زمینه حضور کارشناسان را فراهم کنیم؛ بهطوری که به ما این اجازه را بدهند که ما رابط بین بهرهبردار و کارشناس باشیم. افراسیابی یادآور شد: شاید 100 درصد از اعضای ما نتوانند بهعنوان کارشناس فنی در رشته خود موفق باشند؛ اما مطمئناً تا 30 درصد اعضاء میتوانند در فعالیتهای خود موفق باشند.
وی در ادامه ارائه آموزشهای عملی را جزو اولویتهای اصلی سازمان نظام مهندسی استان بوشهر اعلام کرد و افزود: اکنون آموزشهای عملی توسط بهرهبرداران سازمان در مباحث تولیدات گیاهی، سبزی، صیفی، دام، طیور و شیلات آغاز شده است. در آینده درصورتیکه بتوانیم منابع درآمدی سازمان نظام مهندسی و اعضاء را بهتر کنیم میتوانیم بهصورت رایگان آموزشهایی را به اعضاء ارائه دهیم. رئیس سازمان نظام مهندسی استان بوشهر، با بیان اینکه ردیف بودجه مشخصی برای سازمان نظام مهندسی استان بوشهر تعریف نشده است، افزود: منابع درآمدی ما از حق عضویت اعضاء و ارائه خدمات در بحث ساماندهی و رتبهبندی اعضاء تأمین میشود. وی با بیان اینکه مجموعه نظام مهندسی شرط اشتغال پایدار کارشناسان در واحدهای تولیدی را جز با تقویت بنیه علمی و تجربی و بهروز بودن کارشناسان در عرصه تولید امکانپذیر نمیداند بر حضور و همکاری پررنگتر کارشناسان با سازمان تأکید کرد. رئیس سازمان نظام مهندسی استان بوشهر، با اشاره به مشکل اشتغال جوانان بهویژه فارغالتحصیلان بخش کشاورزی خواستار حمایت بیش از پیش بخش دولتی و استاندار محترم شده و اظهار داشت: میتوان در حل بسیاری از مشکلات و مسائل تخصصی استان ازجمله مشکلات زیستمحیطی و منابع طبیعی، راندمان تولید محصولات کشاورزی، بخشهای تحقیقاتی کشاورزی، اصلاح الگوی کشت، توسعه محصولات ارگانیک و گلخانهای، سامانه نوین آبیاری از توان و ظرفیت علمی و کارشناسی گسترده سازمان نظام مهندسی استفاده کرد.
وی با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی بر لزوم همکاری بیش از پیش ارگانهای دولتی در واگذاری امور به بخش خصوصی و استفاده بیش از پیش از ظرفیتهای علمی و تخصصی سازمان نظام مهندسی و لزوم افزایش ضریب نفوذ علم و دانش در عرصه تولید محصولات کشاورزی تأکید کرد. افراسیابی در ادامه با اشاره به اهمیت آموزش بهرهبرداران گفت: با توجه به عضویت حدود ۲۰۰ هزار مهندس کشاورزی در سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، این سازمان میتواند آموزش بهرهبرداران را عهدهدار شود.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه تاریخ انتشار ------، کدخبر: 62042، www.sabzineh.org