شعار سال: این روزها وضعیت بازار خودرو دچار تغییر و تحولات زیادی شده است. قیمتها نیز آنطور که به نظر میرسد همچنان رو به افزایش است و قصد پایین آمدن ندارد. در این میان وضعیت بازار لوازم یدکی خودرو نیز تعریف آنچنانی ندارد و شاهد افزایش قیمت و ایجاد کمبود هستیم.
به نوعی میتوان گفت بازار لوازم یدکی خودرو در یک وضعیت بحرانی قرار گرفته است. مهدی کاظمی پیش از این نیز هشدار داده بود که باید منتظر کمیاب شدن قطعات در بازار باشیم. حال با گذشت نزدیک به یک ماه دوباره به سراغ این فعال حوزه قطعات خودرو رفتیم تا از آخرین وضعیت تامین لوازم یدکی خودرو در بازار اطلاعات بیشتری کسب کنیم.
مشکلات ارزی ریشه کمبود در بازار
کاظمی ابتدا اظهار کرد: در حال حاضر مثل گذشته کمبود در بازار لوازم یدکی ادامه دارد. تا زمانی که دولت حمایتهای لازم را انجام ندهد، نرخ ارز کاهش پیدا نکند و مشکل واردات حل نشود مشکلات همچنان پابرجا خواهد بود. اگر اجازه ثبت سفارش داده شود تا حدودی شرایط بهتر خواهد بود. کشورهای همسایه مثل امارات و ترکیه که ما قبلا از آنها واردات داشتیم تا حدودی محدودیتها را برداشتند و احتمالا میتوانیم از طریق آنها قطعه وارد کنیم.
وی ادامه داد: مسئله و مشکل اصلی بحث ارز است. با توجه به قیمت بالای ارز، نرخ اجناس نیز گران تمام میشود و همکاران ما نگران هستند که اگر با نرخ ارز فعلی قطعه سفارش دهند ممکن است قیمتها در روزهای آینده کاهشی شود. همچنان بلاتکلیفی وجود دارد و دولت اگر در این قضیه وارد شود ما میتوانیم هم در واردات و هم تولید کاری کنیم قیمتها کاهش یابد. در حال حاضر واردات به صورت قبل نداریم. قبلا که ارز روی حدود ۱۴ هزار تومان بود واردات داشتیم، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا تقریبا واردات بسته شد.
کاظمی افزود: اکنون که کشورهای مختلف شرایط را برای تجارت آسانتر کردند مشکل ارز وجود دارد. به ما ارز نیمایی تعلق نمیگیرد و فقط در برخی موارد برای قطعات ماشین آلات کشاورزی کمکهایی میشد. ما اعتراضی به عدم تخصیص ارز نیمایی نداریم فقط میخواهیم که قیمت ارز ثابت نگه داشته شود. اگر این کار صورت گیرد ما تکلیف خود را میدانیم و در مدت یک سال کاری میکنیم که قیمتها به خوبی شکسته شود و شاهد کمبود نخواهیم بود.
گرانی قطعات
سخنگوی اتحادیه لوازم یدکی خودرو در خصوص وضعیت قیمتها گفت: از لحاظ قیمتها در این مدت اخیر که کمبود ایجاد شده نرخ به شدت رشد نداشته، ولی همچنان گرانی وجود دارد. نمیتوان به یک مغازه دار را به گرانفروشی متهم کرد، چون قیمت اجناس بر حسب نرخ دلار است.
وی در پایان اشاره کرد: کمبود قطعات بیشتر مربوط به خودروهای خارجی است. در زمینه قطعات خودروهای داخلی باید به شدت از تولیدکنندگان کشور تشکر کرد و به صورت چند شیفت کار میکنند. در نتیجه کمبود قطعات خودروهای داخلی تا حدودی تامین شده و فقط قیمتها کمی بالا رفته است. در زمینه خودروهای وارداتی بیشتر در زمینه مدلهای کرهای، ژاپنی و اروپایی مشکل داریم. البته لازم به ذکر است که در زمینه قطعات خودروهای جدیدی که ایران خودرو تولید کرده نیز مشکل داریم.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از گسترش نیوز، تاریخ انتشار ۱۹ شهریور ۹۹، کد خبر: ۱۲۱۳۰۲، www.gostaresh.news