پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۱۸۸۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
تندگویان گفت: من معتقدم یکی از اشتباهات ما ارائه مشوق‌های موقت مانند وام است که تبعاتی مانند خریدوفروش و... به‌وجود آورده است به همین دلیل باید مشوق‌ها را باهدف مشخص و به‌صورت دائمی ارائه دهیم تا به سمت تشکیل خانواده برویم.
شعار سال: اخیرا طی یک تحقیق و پژوهشی اعلام شده است که ایران در عرض 30 سال به مرحله «فوق سالمندی» خواهد رسید. این آمار درصورتی اعلام می‌شود که آلمان طی 75 سال، فرانسه 80 سال و بریتانیا طی 90 سال این روند را طی کرده‌اند بنابراین این اعداد منتشر شده حاکی از سرعت زیاد سالمندی جمعیت ایران است که باید به حال آن فکری شود.

محمدمهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در واکنش به این خبر با اشاره به ارائه مدل‌های مختلف درخصوص جمعیت گفت: براساس آمار به دست آمده، تحلیل‌های خودمان را به معاونت زنان و امور خانواده ارائه و در جلسات مشترک شورای اجتماعی و فرهنگی و عمومی کشور، مطالب مربوط به جمعیت را توضیح دادیم.

او افزود: کاهش موالید ربطی به سال 94 و دهه 90 ندارد بلکه مشکلات جمعیتی ما با شیب تندی از اواخر دهه 60 شروع شد، چون سیاست این بود که مردم را به سمت فرزند کمتر، زندگی بهتر ببریم.

تندگویان با انتقاد از سیاست جمعیتی حاکم در دهه 60 تصریح کرد: این سیاستی که به کار گرفته شد، بسیار اقدام غلط و نابجایی بود که باعث شد به دنیا آوردن فرزندِ کم؛ تبدیل به یک فرهنگ شود و ما اکنون تبعات کم شدن موالید از دهه 60 به بعد را به وضوح در چالش‌های اجتماعی می‌بینیم و با عواقب آن روبه رو هستیم.

او افزود: من این موضوع را چندین بار توضیح دادم که درست است ما در کشور مشکلات زیادی در حوزه ازدواج، اشتغال، مسکن، اقتصاد و .... داریم اما واقعیت این است که وقتی سبد جمعیت در حال کاهش است و هر سال تعداد افرادی که باید ازدواج کنند، کم می‌شود ما نباید اصلا انتظار داشته باشیم که تعداد ازدواج‌هایمان افزایش پیدا کند چرا که این کاهش تابعی از کل جمعیت است.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به رشد سریع سالمندی در ایران عنوان کرد: کاهش جمعیت در همه کشورهای دنیا رخ داده است و در ایران هم طبیعی‌ست اما تفاوت ایران با کشورهای دیگر این است که آنها در 150، 200 سال به یک نرخ مشخص کاهش جمعیت رسیدند اما ما به همان نرخ در عرض دو یا سه دهه رسیدیم.

تندگویان درخصوص علت رشد سالمندی در کشور گفت: یکی از مشکلاتی که باعث این اتفاق شده این است که ما هدف گذاری درست انجام ندادیم یعنی از ابتدا یک اشتباه تاریخی انجام دادیم و فرزندآوری کم را تبلیغ کردیم که متاسفانه فرهنگ آن بین خانواده‌ها جا افتاد و همه به سمت تک فرزندی یا دوفرزندی رفتند.

او افزود: یکی دیگر از ایرادات ما این است که فقط در بحث ازدواج تمرکز کردیم یعنی تمام مشوق‌ها و امتیازاتمان صرف موضوع ازدواج شده است که به دنبال این نگاه توجه به خانواده از بین رفته است.

تندگویان تصریح کرد: تمام مشوق‌ها، وام‌ها و... که به جوانان اختصاص دادیم نتیجه دلخواه ما را برآورده نکرده است یعنی نرخ ازدواج افزایش نداشته و حتی شیب کاهشی داشته و طلاق هم تقریبا با یک شیب مشخصی همچنان ادامه دارد.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به هدر رفت منابع در ازدواج‌هایی که منجر به طلاق می‌شوند، گفت: یکی دیگر از مشکلاتی که داریم این است بسیاری از منابعی که ما خرج ازدواج می‌کنیم متاسفانه خرج ازدواجی شده که بعدا منجر به طلاق می‌شود این یعنی عملا اعتباراتی که برای وام ازدواج پرداخت کردیم، از بین رفته است.

تندگویان درخصوص راه حل برون رفت از این مشکلات بیان کرد: ما باید در ابتدا یک کار جامعه شناسی درست انجام دهیم تا به جمعیت جانشین در کشور برسیم و چالش‌های جمعیتی برایمان پیش نیاید یعنی اگر یک خانواده ایرانی نیاز به سه یا چهار فرزند دارد باید آنها را تشویق کنیم تا به آن سقف برسند.

او افزود: در ادامه برای از بین بردن بحران‌های آن باید مشوق‌های بلندمدت ارائه دهیم. من معتقدم یکی از اشتباهات ما ارائه مشوق‌های موقت مانند وام است که تبعاتی مانند خریدوفروش و... به‌وجود آورده است به همین دلیل حرف من این است که مشوق‌ها را باهدف مشخص، دائمی کنیم.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: برای مثال بگوییم افراد به میزان هر فرزند 25 درصد معاف از پرداخت مالیات می‌شوند یا اگر 4 فرزند به دنیا بیاورند صد در صد معاف از مالیات می‌شوند حتی می‌توانیم در پرداخت بیمه، سنوات و... برای کارمندان، کارکنان بخش خصوصی و... تخفیفات ویژه درنظر بگیریم تا برای فرزندآوری تشویق شوند.

تندگویان در پایان گفت: برای رفع مشکلات کنونی باید از مدل سایر کشورهای اروپایی که در دست داریم استفاده کنیم و مطالعات جامع و کاملی در این خصوص انجام دهیم همچنین نکته قابل توجه دیگر این است که تمام تسهیلات خود را معطوف به گرایش خانواده کنیم و بدانیم با استفاده از این تسهیلات، خانواده تشکیل می‎شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: 3 مهر ۱۳۹۹، کد خبر: 1063134، www. borna.news
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۰
0
0
تصورشم ترسناک است که تمام کشور پر شود از سالمندان وبه کشور افسرده تبدیل شدن خداکند این مسیر تغییر کند
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین