پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 06
کد خبر: ۳۰۶۷۹۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱
مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران اظهار داشت: از مجموع کل صادرات کشور ۸ میلیارد و ۱۶ میلیون دلار به ۱۵ کشور "همسایه"صورت گرفته است که در میان این گروه از کشور‌ها عراق و امارات در رتبه اول و دوم و کشور‌های عمان و کویت و قطر پس از افغانستان، ترکیه، پاکستان، روسیه و آذربایجان در رتبه‌های هشتم تا دهم و بحرین و عربستان با صادرات سه و صفر میلیون دلاری پس از کشور‌های قزاقستان و ترکمنستان در رتبه‌های ۱۴ و ۱۵ قرار گرفته‌اند.
شعار سال: فرزاد پیلتندر مورد صادرات ایران در شش ماهه سال اظهار داشت: بر اساس آمار‌ها صادرات ایران در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۹ به ۱۳ میلیارد و ۵۶۶ میلیون دلار و ۴۶ میلیون و ۳۱۸ هزار تن رسید که از این میزان صادرات ۱۲ میلیارد و ۷۹۹ میلیون دلار یعنی حدود ۹۴ درصد از کل صادرات کشور به ۲۰ کشور "هدف" صادرات انجام شده است.

وی ادامه داد: در میان ۲۰ کشور مذکور، ۶ کشور عربی شامل عراق با ۲۹۷۱ میلیون دلار (پس از چین) در رتبه ۲، امارات با ۱۹۳۳ میلیون دلار در رتبه ۳، عمان با ۱۶۵ میلیون دلار (پس از افغانستان، ترکیه، پاکستان، هند، اندونزی، روسیه، تایلند و آذربایجان) در رتبه ۱۲، کویت با ۷۳ میلیون دلار (پس از ونزوئلا، ارمنستان، آلمان) در رتبه ۱۶ و قطر با ۶۲ میلیون دلار (پس از سوریه، هنگ کنگ و بالاتر از قزاقستان) در رتبه ۱۹ بازار‌های عمده صادراتی ایران قرار داشته‌اند.

پیلتن تصریح کرد: سهم کشور‌های عربی از مجموع صادرات به ۲۰ کشور مذکور ۵ میلیارد و ۳۴۸ میلیون دلار بوده است.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به صادرات ایران به کشور‌های همسایه گفت: همچنین طی مدت مذکور از مجموع کل صادرات کشور ۸ میلیارد و ۱۶ میلیون دلار به ۱۵ کشور "همسایه"صورت گرفته است که در میان این گروه از کشور‌ها عراق و امارات در رتبه اول و دوم و کشور‌های عمان و کویت و قطر پس از افغانستان، ترکیه، پاکستان، روسیه و آذربایجان در رتبه‌های هشتم تا دهم و بحرین و عربستان با صادرات سه و صفر میلیون دلاری پس از کشور‌های قزاقستان و ترکمنستان در رتبه‌های ۱۴ و ۱۵ قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه واردات نیز طی مدت مذکور ۱۶ میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار به میزان ۱۶ میلیون و ۵۲۴ هزار تن کالا وارد کشور شده است.

پیلتن خاطرنشان کرد: از کل میزان واردات مذکور ۱۵ میلیارد و ۶۴۴ میلیون دلار آن متعلق به ۲۰ کشور "هدف" عمده واردات کشور بوده است که در جمع ۲۰ کشور هدف فوق، کشور‌های عربی شامل امارات با ۳ میلیارد و ۹۶۱ میلیون دلار (پس از چین) در رتبه دوم و عمان با ۲۰۰ میلیون دلار (پس از ترکیه، هند، آلمان، روسیه، انگلیس، هلند، ایتالیا، کره جنوبی، سوئیس و سنگاپور) در رتبه سیزدهم و (بالاتر از برزیل، فرانسه، مالزی، اتریش، اسپانیا، پاکستان و دانمارک) قرار گرفته است.

این مسئول یادآور شد: در گروه ۱۵ کشور "همسایه" ج. ا. ایران با وارداتی معادل ۷ میلیارد و ۳۵۲ میلیون دلار از این کشورها، کشور‌های امارات و عمان (پس از ترکیه و روسیه) به ترتیب رتبه اول و چهارم و عراق با ۴۳ میلیون دلار (پس از پاکستان) در رتبه ششم، کویت با ۳ میلیون دلار و قطر با ۲.۴ میلیون دلار (پس از قزاقستان، آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان) در رتبه یازده و دوازدهم قرار گرفته و بحرین و عربستان نیز به ترتیب با ۰.۱ و صفر میلیون دلار واردات، بعد از افغانستان در رتبه‌های چهاردهم و پانزدهم مبادی وارداتی کشور قرار داشته‌اند.

وی افزود: مجموع واردات کشور از کشور‌های عربی مذکور طی ۶ ماهه ابتدای سال ۱۳۹۹ حدود ۴ میلیارد و ۲۳۱ میلیون دلار بوده است.

پیلتن خاطر نشان کرد: سازمان توسعه تجارت ایران در رویکردی جدید و با توجه به شرایط بین المللی و البته متغیر‌های اقتصادی و تجاری، توسعه روابط تجاری با کشور‌های همسایه از جمله کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس را در دستور کار خود قرار داده است.

وی ادامه داد: روابط حسنه سیاسی با برخی کشور‌های مذکور، نزدیکی جغرافیایی و زیرساخت‌های مناسب بندری و در نتیجه هزینه‌های پایین حمل و نقل، اشتراکات دینی، فرهنگی و زبانی و سهولت ارتباط میان تجار ایران و کشور‌های فوق، سهولت رفت و آمد و پایین بودن هزینه‌های بازاریابی و حضور در نمایشگاه‌ها و دیگر رویداد‌های تجاری و همچنین ایجاد دفتر و نمایندگی و. از جمله مهمترین عوامل و زمینه‌های افزایش روابط تجاری ج. ا. ایران و این کشور‌ها محسوب می‌شود.

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران متذکر شد: با این وجود، علاوه بر تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کشور و وقوع برخی نوسانات در روابط سیاسی با برخی از این کشور‌ها مانند عربستان و وجود نا آرامی‌ها در برخی کشور‌ها مانند عراق و یمن، شیوع ویروس کرونا و تعطیلی چند ماهه روابط تجاری با کشور‌های همسایه از جمله عوامل منفی بوده است که بر روابط تجاری با این کشور‌ها تاثیرگذار بوده است.
 
شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از ایلنا،تاریخ انتشار:28مهر1399،کدخبر:983742،www.ilna.news
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
0
0
هرچه تجارت ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس بیشتر شود اقتصاد ایران رشد خواهد کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
0
0
واقعا بايد قدر دونست ايران عزيز رو با اين همه معادن زميني و دريايي كه تمومي نداره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۸
0
0
از جايي كه خيلي از اين كشور ها پر ارز هستن و خيلي ميتونن برامون در امد ارزي داشته باشن نبايد به خاطر مشكلات دروني كه باهاشون داريم از اين امر امتناع كنيم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
0
0
کشور های عربی که هم‌پیمان با آمریکا شدند دیگه فکر نکنم از ایران چیزی رو بخرن یا بفروشن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین