پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۸۶۸۰
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۲۳:۰۷
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه حمایت از کودکان، به ویژه دختران در درگیری‌های مسلحانه یک اصل اساسی اخلاقی و بشردوستانه است، از قرار نگرفتن نام رژیم اسرائیل و ائتلاف یمن در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان به شدت انتقاد کرد.
شعار سال: مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشستی در سازمان ملل با موضوع کودکان و درگیری‌های مسلحانه گفت: بسیار نگران کننده است که طبق گزارش سالانه دبیرکل در مورد کودکان و درگیری‌های مسلحانه در سال ۲۰۲۰، خشونت و نقض حقوق کودکان در درگیری‌های مسلحانه تداوم داشته است که متأسفانه، بسیاری از این موارد در همسایگی ما و از افغانستان تا یمن تا فلسطین رخ داده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران افزود: نمونه اخیر آن در افغانستان، حمله تروریستی ناجوانمردانه ۸ می ۲۰۲۱ مقابل مدرسه سیدالشهدا در جامعه شیعی هزاره در کابل است که منجر به کشته شدن ۸۵ نفر و زخمی شدن ۱۴۷ نفر دیگر شد که بیشتر آن‌ها دختران دانش آموز بودند.
 
چرا نام اسرائیل در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار نگرفت؟

سفیر ایران در سازمان ملل اظهار داشت: در یمن در سال ۲۰۲۰، سازمان ملل متحد کشته و زخمی شدن ۱۹۴ نفر توسط نیروی به اصطلاح ائتلاف حامی مشروعیت در یمن را تأیید کرد که در گزارش سالانه دبیرکل نیز منعکس شده است. در ۲۲ ژوئن ۲۰۲۱ یمن شاهد راهپیمایی کودکان یمنی در سراسر این کشور بود که در آنجا عنوان شد در طول بیش از شش سال از شروع حملات این ائتلاف، بیش از ۳۵۰۰ کودک یمنی به شهادت رسیده و بیش از ۴ هزار کودک زخمی شده، هزاران نفر یتیم شده و میلیون‌ها نفر از خانه‌های خود آواره شده اند. آن‌ها همچنین نارضایتی شدید خود را از سازمان ملل متحد به دلیل عدم انعکاس صحیح نقض شدید حقوق کودکان یمنی در گزارش‌های خود ابراز داشتند.

تخت روانچی تصریح کرد: با این وجود، سیستماتیک‌ترین و فاحش‌ترین نقض حقوق کودکان در خاورمیانه توسط رژیم اسرائیل در حال انجام است. طبق گزارش سالانه دبیرکل در سال ۲۰۲۰ سازمان ملل ۱۰۳۱ مورد خشونت شدید علیه ۳۴۰ کودک فلسطینی، از جمله کشته شدن ۱۱ نفر، معلولیت ۳۲۴ نفر و بازداشت ۳۶۱ نفر، و همچنین ۳۰ حمله به مدارس و بیمارستان‌ها توسط نیرو‌های اسرائیلی را مورد تایید قرار داد.

وی اظهار داشت: تنها در جریان جنگ وحشیانه و همه جانبه ۱۱ روزه غزه در ماه می ۲۰۲۱، نیرو‌های اسرائیلی ۲۵۳ فلسطینی از جمله ۶۶ کودک را کشتند. از جمله در یک مورد، ۱۳ نفر از اعضای یک خانواده بزرگ در زیر آوار خانه خود دفن شدند که بسیاری از آن‌ها کودک بودند و حتی یک نوزاد شش ماهه در میان آن‌ها بود. نیرو‌های اسرائیلی همچنین ۳۰ مرکز بهداشتی و حدود ۵۰ مدرسه را تخریب کردند.
 
چرا نام اسرائیل در لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار نگرفت؟

این اقدامات وحشیانه نماد روشنی از نسل کشی، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت است که اصول اساسی بین المللی را به صورت عمده‌ای نقض می‌کند، و مسئولیت بین المللی رژیم اسرائیل در قبال این جنایات را به دنبال دارد؛ بنابراین مقامات این رژیم باید به جرم ارتکاب چنین جنایات فجیعی محاکمه شوند.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: حمایت از کودکان در درگیری‌های مسلحانه در درجه اول نیاز به پایان دادن به درگیری‌های فعلی و جلوگیری از شعله ورشدن مجدد آن‌ها و بروز درگیری‌های جدید و همچنین تضمین اجرای کامل و موثر حقوق بین الملل بشردوستانه توسط طرف‌های درگیر است.

وی تاکید کرد: همچنین باید از مکانیزم فهرست کردن طرف‌هایی که حقوق کودکان را در درگیری‌های مسلحانه نقض می‌کنند، به طور موثر و بدون تبعیض و انتخاب گزینشی استفاده شود. این که نیرو‌های اسرائیلی هرگز در گزارش‌های مربوط به دبیرکل به عنوان ناقض حقوق کودکان در لیست سیاه قرار نگرفته اند و همچنین نام موسوم به ائتلاف برای حمایت از مشروعیت در یمن از صدر آن لیست حذف شده است، جای نگرانی دارد.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: ما با بسیاری از اعضای شورا و همچنین تعداد قابل توجهی از دیگر کشور‌های عضو که طی سال‌های اخیر نگرانی خود را در مورد اختلاف بین تخلفات گزارش شده در گزارش‌های دبیرکل و لیست طرف‌ها در ضمائم ابراز کرده اند، اشتراک نظر داریم و خواستار اعمال معیار‌هایی برای وارد یا خارج کردن نام‌ها در لیست‌های ذیربط به گونه‌ای که بیطرفی و اعتبار چنین سازوکاری را تضمین کند، هستیم.

تخت روانچی اظهار داشت: علاوه بر این، به نظر می‌رسد یکی از عناصری که در گزارش دبیرکل در مورد کودکان و درگیری‌های مسلحانه به آن پرداخته نشده است عدم ارزیابی در مورد تبعات تحریم‌های یک جانبه بر حمایت از کودکان در شرایط درگیری است. تحریم‌ها اغلب باعث وخیم‌تر شدن اقتصاد شده و شرایط زندگی را بدتر کرده و درنهایت کودکان در معرض جذب توسط گروه‌های تروریستی قرار گرفته و مجبور به ترک خانه و خانواده شده و به جوامع آواره اضافه میشوند و این وضعیت آن‌ها را از آموزش مناسب، خدمات بهداشتی و موارد مشابه محروم می‌کند. این عامل مهم شایسته توجه جدی دبیرکل در گزارش‌های آینده خود است.

سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل گفت: حمایت از کودکان در درگیری‌های مسلحانه، حمایت از جوامع آینده ما است. این یک وظیفه متعالی انسانی است و ما باید آن را جدی گرفته و بایستی هرچه در توان داریم برای حفظ و حمایت از آن‌ها در برابر خسارات جنگ‌ها و درگیری‌ها انجام دهیم.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۸۰۵۲۸۱، www.isna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین